Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Σωτήρας… Λάφερτι!!

Μπορεί να μην σφράγισε την πρόκριση, αλλά η Β. Ιρλανδία γλίτωσε τα χειρότερα στο 90+3’ χάρη στον Λάφερτι (είχε ακουστεί για την ΑΕΚ) να ισοφαρίζει σε 1-1 την Ουγγαρία, κρατώντας της σε… απόσταση.

Σωτήρας… Λάφερτι!
Δεν πήρε την πρόκριση, αλλά απέφυγε την «κηδεία». Η Βόρειος Ιρλανδία δεν πέτυχε τον πρώτο της στόχο που ήταν η νίκη επί της Ουγγαρίας στο Μπέλφαστ, αλλά αυτόν που προέκυψε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης (1-1).

Οι φιλοξενούμενοι ήταν έτοιμοι να πάρουν ένα «χρυσό» τρίποντο, καθώς από το 74’ έως το 90+3’ ήταν μπροστά στο σκορ με το τέρμα του Γκούζμιτς, αλλά ο Λάφερτι «χτύπησε» λίγο πριν το φινάλε, με αποτέλεσμα η εθνική του ομάδα να παραμείνει το απόλυτο αφεντικό στον έκτο όμιλο, στον οποίο βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδος.

Επιπλέον, τα κατάφερε, παίζοντας με παίκτη λιγότερο για ένα δεκάλεπτο, καθώς ο Μπάιρντ δέχθηκε δύο κίτρινες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο 28χρονος φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, καθώς τα είχε καταφέρει και στο 3-1 στα Νησιά Φερόε.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι «μαγιάροι» δεν μπήκαν ξανά γερά στο κόλπο για την πρόκριση, διατηρήθηκαν σε απόσταση από την πρώτη δυάδα, αλλά έχουν ακόμη τον πρώτο λόγο για την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Μάλιστα, συνεχίζει να την καταδιώκει η Φινλανδία, που την πλησίασε στους τρεις βαθμούς με το 1-0 επί των Νήσων Φερόε. Το μοναδικό τέρμα του ματς πέτυχε ο Πογιανπάλο στο 23ο λεπτό.

Η 8η αγωνιστική

Ρουμανία-Ελλάδα 0-0

Βόρεια Ιρλανδία-Ουγγαρία 1-1
(90+3' Λάφερτι-74'Γκούζμιτς)

Φινλανδία-Νησιά Φερόε 1-0
(23' Πογιανπάλο )


Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
Βόρεια Ιρλανδία 17 (12-6)
Ρουμανία 16 (7-1)
Ουγγαρία 13 (6-4)
Φινλανδία 10 (7-8)
Νησιά Φερόε 6 (6-5)
Ελλάδα 3 (2-8)

Η επόμενη αγωνιστική (8/10)
Ουγγαρία-Νησιά Φερόε
Βόρεια Ιρλανδία-Ελλάδα
Ρουμανία-Φινλανδία *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: