Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Τα πεπραγμένα ενός… μπόμπερ!! (videos)

Ο Κλαούντιο Πιζάρο επέστρεψε στην αγαπημένη του Βρέμη για τρίτη φορά στην καριέρα του και το sport-fm.gr θυμάται μερικά από τα πεπραγμένα του Περουβιανού μπόμπερ με τη φανέλα της Βέρντερ.

Τα πεπραγμένα ενός… μπόμπερ! (videos)
Στις 3 Οκτωβρίου 2015 ο Κλαούντιο Πιζάρο συμπληρώνει 37 χρόνια ζωής, αλλά δεν λέει να το βάλει κάτω. Ο Περουβιανός επιθετικός, μπορεί να έμεινε χωρίς ομάδα ολόκληρο το καλοκαίρι, μετά την αποχώρησή του από την Μπάγερν Μονάχου, αλλά λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές, βρήκε τη νέα του στέγη.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Μια… γνώριμη γι’ αυτόν στέγη, αφού επέστρεψε στη Βρέμη για να φορέσει για τρίτη φορά στην καριέρα του τη φανέλα της αγαπημένης του Βέρντερ. Άλλωστε, όπως έχει πει ο ίδιος, η πόλη της βόρειας Γερμανίας και το «Βέζερ Στάντιον» αποτελούν δεύτερο σπίτι του. Απόλυτα λογικό, αφού είναι η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε επί ευρωπαϊκού εδάφους, έχοντας φορέσει τα «πράσινα» για συνολικά έξι χρόνια (1999-2001 και 2008-2012).

Στην τρίτη του θητεία, ο Περουβιανός επιθετικός, εκτός από το ότι θα προσπαθήσει να δώσει νέα πνοή στη γραμμή κρούσης, θα βοηθήσει με την εμπειρία του και τα νέα παιδιά της γερμανικής ομάδας. Αυτά που έχει πετύχει, αγωνιζόμενος για 16 χρόνια στη Μπουντεσλίγκα, θα μνημονεύονται, ούτως ή άλλως για πολλά χρόνια, όμως, έχει ευκαιρία να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις ατομικές επιδόσεις του.

Ο Κλαούντιο Πιζάρο είναι πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος με 176 γκολ και ένατος συνολικά. Ωστόσο, μπορεί φέτος να σκαρφαλώσει μέχρι και την πέμπτη θέση, αφού, μόλις ένα τέρμα περισσότερο έχουν οι Ντίτερ Μίλερ και Κλάους Άλοφς, στην έκτη θέση βρίσκεται ο Στέφαν Κουντς με 179 και στην πέμπτη ο Ουλφ Κίρστεν με 182. Έξι γκολ δεν είναι ένας ανέφικτος στόχος. Η τέταρτη θέση είναι πολύ μακριά, καθώς ο Μάνφρεντ Μπεργκσμίλερ έχει 213, ενώ για την ιστορία η πρώτη τριάδα αποτελείται από τους Γκερντ Μίλερ (365), Κλάους Φίσερ (268) και Γιουπ Χάινκες (220).

Επίσης, μπορεί να βελτιώσει τη θέση του στη λίστα των σκόρερς της Βέρντερ Βρέμης. Στην προηγούμενη εξαετία, είχε σκοράρει συνολικά 127 φορές σε 220 συμμετοχές, που τον φέρνουν στην τρίτη θέση. Έχοντας μια ολόκληρη σεζόν μπροστά του, απειλεί όχι μόνο τον δεύτερο, Μάρκο Μπόντε που σταμάτησε στα 135 τέρματα, αλλά ακόμη και τον κορυφαίο Φρανκ Νόιμπαρτ, που έχει 141. Με δεδομένη την ηλικία, το έργο του ασφαλώς και δεν είναι εύκολο, αλλά επειδή μιλάμε για έναν γεννημένο μπόμπερ, ο οποίος ήταν σχεδόν πάντα συνδεδεμένος με το αντίπαλο τέρμα, όλα είναι πιθανά! Αλλά, ας αφήσουμε τα λόγια και ας περάσουμε σε κάποια από τα πεπραγμένα του Περουβιανού επιθετικού!

Τα καλύτερα γκολ του Πιζάρο με τη φανέλα της Βέρντερ




Το Top 5 του Περουβιανού επιθετικού



*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: