Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Α’ Όμιλος: Κοπόνεν και «ξεροί» (video)

Χάρη στο δίποντο του Κοπόνεν, η Φινλανδία νίκησε τη Ρωσία 81-79 για την τρίτη αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ, πήρε την πρώτη της νίκη και άφησε τους πρώην Σοβιετικούς χωρίς καμία.

Α’ Όμιλος: Κοπόνεν και «ξεροί» (video)
Η Φινλανδία νίκησε με 81-79 τη Ρωσία στα 3’’, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ και πήρε την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση, αφήνοντας τους πρώην Σοβιετικούς χωρίς καμία και σχεδόν κοντά στον αποκλεισμό.

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, όμως στο τελευταίο δίλεπτο οι παίκτες του Χένρικ Ντέτμαν ήταν πιο ψύχραιμοι και επικράτησαν.

Σε αυτό βοήθησε περισσότερο ο Μέρφι με 19 πόντους, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Σάλιν με 16. Από την ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν, ξεχώρισε ο Φριτζόν με 22 πόντους.

Στην πρώτη περίοδο, οι Ρώσοι είχαν ένα σταθερό προβάδισμα με πρωταγωνιστή τον Φριτζόν, ο οποίος βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση σε αυτή τη διοργάνωση, και «έκλεισαν» το πρώτο δεκάλεπτο στο +4.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Σάλιν πήρε την κατάσταση στα χέρια του και βοήθησε τους Σκανδιναβούς να «γυρίσουν» την κατάσταση, όμως οι Φριτζόν και Βορόντσεβιτς έδωσαν το +2 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου, παρά τα περισσότερα ριμπάουντ που μάζεψαν οι παίκτες του Χένρικ Ντέτμαν.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι δυο ομάδες δεν μπορούσαν να αποκτήσουν ένα προβάδισμα και εναλλάσσονταν σε αυτό σταθερά. Ο Φριτζόν έδωσε ένα +4 και ένα +5 στη Ρωσία, όμως ο Σάλιν πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 6-0 και έδωσε ένα +1 στη Φινλανδία. Ο Μέρφι έφερε το +2 όταν το προβάδισμα άρχισε ξανά να εναλλάσσεται, όμως το τρίποντο του Κβοστόφ έφερε το +1 στη Ρωσία στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Ο Φριτζόν έδωσε ένα +4 στη Ρωσία στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όμως στο 66-69, ένα σερί 7-0 με επιθετική πολυφωνία έδωσε ένα +4 στη Φινλανδία, που διατηρούσε το +1 και το έκανε ξανά +4 με το τρίποντο του Μέρφι. Όμως, ένα σερί 5-0 έφερε τους Ρώσους στο +3, παρά τα επτά περισσότερα ριμπάουντ των Σκανδιναβών, που δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν. Τελικά, ο Κοπόνεν με ατομική προσπάθεια στα 3’’ έδωσε τη νίκη στη Φινλανδία και άφησε «ξερούς» τους πρώην Σοβιετικούς, που μόνο με θαύμα θα βρεθούν στους «16».




Τα δεκάλεπτα: 16-20, 36-38, 63-64, 81-79

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χαφ 10, Λι 4, Σάλιν 16, Κότι 7, Κοπόνεν 12, Νουουτίνεν 4, Καουνίστο 5, Αχόνεν 2, Ουίλσον 2, Μέρφι 19

ΡΩΣΙΑ: Ζούμπκοφ 11, Πατέεφ 1, Φριτζόν 22, Βιάλτσεφ 5, Αντόνοφ 6, Μόνια 7, Κβοστόφ 11, Πονκρασόφ 1, Βορόντσεβιτς 13, Κουρμπάνοφ 2 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: