Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Έτσι ο Ολυμπιακός τιμώρησε τον ΠΑΟΚ μετά το 0-2!!

Ποια είναι η μεγάλη και σκληρή αλήθεια που προέκυψε από την εύκολη επικράτηση των πρωταθλητών στην Τούμπα; Ο ένας και μοναδικός Αποδυτηριάκιας εξηγεί στο SportDog.
Δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός! Ποιος το λέει αυτό; Το γήπεδο. Δεν υπάρχει κανένας με δικαίωμα να ομιλεί, παρά μόνον το γήπεδο. Κι όσοι, χωρίς έγχρωμα γυαλιά, θέλουν να βλέπουν τι "λέει" το γήπεδο.

Το 0-2 στην Τούμπα από τον Ολυμπιακό, να το πούμε χοντρά, χωρίς να πέσουμε σε λεπτομέρειες πως προέκυψε, βγάζει μια μεγάλη αλήθεια. Μια σκληρή αλήθεια. Γι΄ αυτό όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι με το "2" στην Τούμπα.

Δυστυχώς, κι αυτό συμβαίνει μονάχα στην Ελλάδα, οι ομάδες που δεν παίρνουν πρωτάθλημα κάνουν ...αντιπολίτευση σε στυλ πολιτικών κομμάτων. Τόσο ανεύθυνα. Τόσο χυδαία. Χαρακτηρίζουν ανίκανη την κυβέρνηση κι όταν εκλεγούν αυτοί τα κάνουν το ίδιο και χειρώτερα σκατά.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα. Δυστυχώς. Κακό αυτό, αλλά ισχύει. Το είδαμε στην Τούμπα. Πήρε το ντέρμπυ επειδή είναι ομάδα ανώτερη. Καλύτερη.

Κάποτε ο ΠΑΟΚ κέρδιζε τον Ολυμπιακό από το ...αεροδρόμιο. Ο Ολυμπιακός έχανε στη Θεσσαλονίκη διότι ήταν ο κακός του έργου και έπρεπε να τιμωρηθεί γιατί ήθελε να κλέψει τον Κούδα.

Χθες χωρίς ψαροκασέλες, χωρίς τραμπουκισμούς, τέτοιο κόντρα πισωγύρισμα, σε φίλαθλη ατμόσφαιρα ο Ολυμπιακός καθαρά και δίκαια έφθασε στο 2-0 και μετά "τιμώρησε" τον ΠΑΟΚ! Του χάρισε ένα δεύτερο ημίχρονο ολόκληρο, διότι ο Ολυμπιακός στο β΄ 45λεπτο αποσύρθηκε.

Μετά, λοιπόν, απ΄ αυτή την κρυστάλλινη νίκη και πανάξια του Ολυμπιακού η αλήθεια και η ελπίδα που βγαίνει είναι μία. Για να κτυπήσουν πρωτάθλημα οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού θα χρειαστεί να γίνουν ισοϋψείς, ισοβαρείς.

ΓΙΑΤΙ έπρεπε να είναι χαρούμενος ο Σαββίδης με το 2-0 του Ολυμπιακού, γράφει ο apodytiriakias
Σκασμένος έφυγε από την Τούμπα το αφεντικό του ΠΑΟΚ. Ο βάζων το χέρι στην τσέπη, ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης, άρα εξ ορισμού εκείνος που περισσότερο από κάθε άλλον ενδιαφέρεται για την ομάδα. Για το πότε, επιτέλους, ο ΠΑΟΚ θα μπει σε μια σταθερή πορεία ανόδου, πιο σωστά να ξεφύγει από την κακομοιριά του. Την κλάψα, το παράπονο, τη μοιρολατρία, όλα αυτά που μεταπολεμικά χαρακτηρίζουν την παρουσία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Της Νο1 ομάδας στην Ελλάδα με τον πολύ κόσμο και τους μετρημένους στα δάκτυλα τίτλους.
Κακώς εγκατέλειψε στεναχωρημένος το γήπεδο ο Ιβάν Σαββίδης. Δεν έχει δίκαιο. Έχασε, βέβαια, η ομάδα, αλλά δεν ήταν άξια να κερδίσει. Με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ θα ήταν τυχερός αν γλύτωνε την ήττα.
Το σπουδαιότερο. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν υστέρησαν. Απεναντίας, πάλαιψαν. Τα έδωσαν όλα. Και δεν κατάφεραν ούτε να σκοράρουν. Από ατυχία; Πιθανόν.
Αν και δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πως θα αντιδρούσε στο Β' μέρος ο ανώτερος Ολυμπιακός στην περίπτωση που γινόταν το 1-2. Ο Ολυμπιακός που έσβησε τις μηχανές στην επανάληψη, που στάθηκαν αρκετά γι' αυτόν τα πρώτα 45 για το «διπλό» και γαι να δείξει τη διαφορά του απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον πιο μαχητικό ανταγωνιστή του.
Ο Ιβάν θα έπρεπε να μείνει ικανοποιημένος από το ντέρμπυ, και για την αγωνιστικότητα των παικτών του ΠΑΟΚ και για τη μεγάλη αλήθεια που βγήκε! Ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τούτο και το άλλο για να φθάσει να σταθεί απέναντι στον Ολυμπιακό.
Κι αυτά «το τούτο και το άλλο» είναι ευθύνη και μέλημα του ίδιου του Σαββίδη. Αν πράγματι ποντάρει στη δυναμική του ΠΑΟΚ προκειμένου να επενδύσει, εκτός από... δηλώσεις, και χρόνο ουσίας και πρόγραμμα απόδοσης.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: