Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Η νίκη θα ήταν... ακόμα χειρότερη!!


Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο www.sport-fm.gr με ανατρεπτικό τρόπο για το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής, τον ηττημένο και τον νικητή, τον επιθετικό της ΑΕΚ και την πλήρη αδιαφορία για την Εθνική.

Η νίκη θα ήταν... ακόμα χειρότερη!

Ο ΠΑΟΚ έχασε τον αγώνα από τον Ολυμπιακό και τον έχασε γιατί ο αντίπαλος είναι μια πιο πλήρης ομάδα. Στο κανονικό ποδόσφαιρο αυτό συμβαίνει. Και αυτό που έγινε την Κυριακή (4/10) στην Τούμπα ήταν σε γενικές γραμμές κανονικό ποδόσφαιρο (με εξαίρεση κάποια μαρκαρίσματα που δεν είναι δυνατόν να μένουν ατιμώρητα).

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι διότι έκανε μέσα στον αγωνιστικό χώρο αυτό που είχε σχεδιάσει πριν μπει σε αυτόν. Αυτό είναι που συνήθως κάνει τις ομάδες να ξεχωρίζουν. Για αυτό και ο φετινός Ολυμπιακός φαίνεται να ξεχωρίζει.

Οσο για τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, τον Ρομπέρτο που έσωσε και τέτοια "επιχειρήματα", ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά έγιναν όταν ο Δικέφαλος προσπαθούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Από το οποίο είχε "βγει" από το 36`, όταν έγινε το 0-2. Δεν πάλευε για να προηγηθεί, έστω για να ισοφαρίσει, αλλά για να μείνει "ζωντανός".

Μάλιστα, σε μια αγωνιστική στην οποία τα μισά παιχνίδια κρίθηκαν από το 80` και μετά. Ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη, η ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, η Βέροια στη Μυτιλήνη, ο Λεβαδειακός στην Κομοτηνή. Τέσσερα από τα εφτά ματς (περιμένοντας τον αγώνα Αστέρας - Πλατανιάς) έβγαλαν νικητή στο τελευταίο 10λεπτο.

Σε μια τέτοια αγωνιστική, λοιπόν, ο Ολυμπιακός είχε και μάλιστα στο ντέρμπι δύο γκολ υπέρ του από το 36`. Δεν είναι και μικρό πράγμα. Ο ΠΑΟΚ έχασε και "φορτώθηκε" όσα φέρνει μια ήττα σε ένα τέτοιο ματς. Γιατί όπως είπαμε, "καλή" ήττα δεν υπάρχει. Οσο και να την καμουφλάρεις, είναι και πάλι ήττα!

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ είχε πέρυσι πληρώσει μια "κακή" νίκη. Στο Καραϊσκάκη. Το ίδιο θα μπορούσε να του συμβεί και φέτος. Να κερδίσει τον Ολυμπιακό, να πιστέψει ότι είναι κάτι καλύτερο από αυτό που πραγματικά είναι και να καταστρέψει την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας. Αυτό το σενάριο μάλιστα, θα ήταν ακόμα χειρότερο και από την ίδια την ήττα που γνώρισε από τον Ολυμπιακό. Και δεν είναι καθόλου σίγουρο, ειδικά ο ΠΑΟΚ της τόσο μεγάλης πίεσης, αν θα μπορούσε να το διαχειριστεί, ακόμα και αν είχε την περσινή εμπειρία.

Για την ΑΕΚ, που είναι άλλωστε και το πιο σημαντικό καινούριο από όσα βλέπουμε φέτος στην Super League, πήρε τη νίκη επειδή σκόραρε ένας επιθετικός της. Διότι στο ποδόσφαιρο ακόμη και ένας μη ποιοτικός επιθετικός, όπως ο Κρισάντους, μπορεί να δίνει νίκες. Ετσι γίνεται στο ποδόσφαιρο με τους επιθετικούς. Στην προκειμένη περίπτωση αυτή η νίκη και το γκολ κόντρα στον Ατρόμητο ήρθε να επιβεβαιώσει το αυτονόητο. Πόσο λείπει στην ΑΕΚ ένας επιθετικός που θα μπορεί να σκοράρει προτού χρειαστεί να επιστρατευτεί ο Κρισάντους.

Υ.Γ.: Η Εθνική παίζει επίσημο αγώνα σε λίγα 24ωρα και δεν ασχολείται κανείς. Μα κανείς! Κύριοι της ΕΠΟ, άραγε πώς αισθάνεστε για το κατάντημα; *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: