Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αναστόπουλος: «Το πήρε πιο εύκολα ο Ολυμπιακός»

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει πιο εύκολα τον ΠΑΟΚ και η διακοπή του πρωταθλήματος θα του κάνει κακό εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ εξέφρασε ο Νίκος Αναστόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναστόπουλος: «Το πήρε πιο εύκολα ο Ολυμπιακός»
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει πιο εύκολα από ό,τι περίμενε αρκετός κόσμος το ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Αναστόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Όπως τόνισε ο προπονητής του Άρη, οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που είχαν στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο οι Θεσσαλονικείς έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Ρομπέρτο.

Παράλληλα, ο έμπειρος κόουτς αναφέρθηκε και στη διακοπή του πρωταθλήματος, η οποία σταματάει τη φόρα που είχε πάρει η ομάδα του Μάρκο Σίλβα εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη σε περίπου δύο εβδομάδες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Αναστόπουλος στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για το χθεσινό ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός το πήρε πιο εύκολα από ό,τι περιμέναμε όλοι μας. Οι δύο ομάδες όμως είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός, ο οποίος κατέφερε να πετύχει και τα δύο γκολ. Στο δεύτερο ήταν ο ΠΑΟΚ και προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, αλλά έπεσε στον εκπληκτικό Ρομπέρτο».

Για το κοουτσάρισμα του Σίλβα: «Σήμερα αν δεν έχεις ταχύτητα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Την τεχνική και την τακτική μπορείς να τη διορθώσεις. Είναι ένας προπονητής που έχει πλάνο και σχέδιο στο παιχνίδι του. Ανάλογα με τον αντίπαλο χρησιμοποιεί και τους ανάλογους παίκτες. Έχει έναν κορμό παικτών και τους χρησιμοποιεί ανάλογα. Με την Άρσεναλ έπαιξε ο Σαλίνο αριστερό μπακ και με την Μπάγερν έπαιξε ως αμυντικό χαφ. Τα αξιολογεί τα παιχνίδια και βλέπει τα όπλα του αντιπάλου του και ανάλογα προσαρμόζεται».

Για την εμφάνιση του Ιντέγε Μπράουν: «Μου αρέσει πολύ προσωπικά. Η αντίπαλη περιοχή τον αισθάνεται, είναι πάρα πολύ δυνατός. Δεν είναι κακός με την μπάλα και χθες έκανε μία πολύ ωραία ενέργεια στη φάση του γκολ, ήταν μία πολύ ωραία προσποίηση και πλασάρισε ωραία. Είναι ιδιαίτερα κινητικός και είναι μέσα στα γκολ. Το γκολ είναι θέμα ημέρας, το να μην κινείσαι δεν είναι θέμα ημέρα. Τον είχα δει με τον Λεβαδειακό και τον Πλατανιά και μου είχε δείξει αυτά τα στοιχεία. Είναι διαφορετικός από τον Φινμπόγκασον. Δουλειά του επιθετικού είναι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και μου αρέσει πολύ από τα στοιχεία που έχει δείξει».

Για την απόδοση φέτος του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος εξελίσσεται σε ηγέτη της ομάδας: «Έχει ξεκινήσει πολύ καλά και είναι στο χέρι του να συνεχίσει έτσι. Ξέρετε πολύ ότι ο Τύπος γράφει διθυραμβικά σχόλια για εκείνον και πρέπει να μην επηρεαστεί από αυτά. Υπάρχουν και άλλοι έλληνες παίκτες που μπορούν να μπουν σε αυτό το πλαίσιο. Καλός είναι ο Κολοβός, ο Αυλωνίτης μπορεί να βοηθήσει βοήθειες, ο Γιαννιώτας και ο Τζανδάρης μπορεί να δώσει στοιχεία. Το βασικό σε μία ομάδα είναι το ελληνικό στοιχείο, αφού το ελληνικό στοιχείο είναι αυτό που δίνει ώθηση και στους ξένους παίκτες. Και ο Μανιάτης όταν θα επιστρέψει θα βοηθήσει στην ομάδα. Είχα πει πως πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να πλησιάσουν τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Η κλήρωση στην Ευρώπη ήταν δύσκολη, αλλά κανένα παιχνίδι στον πλανήτη δεν μπορείς να το κρίνεις πριν το παίξεις. Ο Ολυμπιακός πήρε το παιχνίδι με την Άρσεναλ στο οποίο ήταν ξεγραμμένος. Έπαιξε τη μπάλα του και πήρε το αποτέλεσμα και πλέον παίζει πολύ δυνατά για την πρόκριση».

Για τον Κασάμι και τον Ντουρμάζ: «Ο Ντουρμάζ είναι τελείως διαφορετικός φέτος. Φέτος είναι καλύτερος. Από την άλλη πλευρά, δουλειά του ποδοσφαιριστή είναι να είναι έτοιμος. Παρότι έμεινε εκτός της λίστας του Champions League, δούλεψε για να προετοιμαστεί για να είναι έτοιμος. Αυτός απέδειξε ότι το ξεπέρασε, δούλεψε και για αυτό έχει καλή εικόνα. Όσον αφορά τον Κασάμι, η αλήθεια είναι ότι πέρσι δεν ξέραμε σε ποια θέση παίζει. Έπαιζε αριστερό χαφ, πίσω από τον επιθετικό και ως αμυντικό χαφ. Εμένα η εκτίμησή μου είναι πως μπορεί να αποδώσει καλύτερα σαν εσωτερικός κόφτης στα αριστερά. Μπορεί να μην είναι πολύ γρήγορος, αλλά ξέρει μπάλα και έχει καλά στημένα. Για την Ελλάδα είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Και αυτός είναι βελτιωμένος σε σχέση με την περσινή σεζόν και καταφέρνει να αποδώσει καλύτερα σε αυτή τη θέση. Έχει καλά στοιχεία και για αυτό είναι η δουλειά του προπονητή να του δείξει τη θέση του και να του εξηγήσει πού βρίσκεται, ποιο είναι το πλάνο της ομάδας και να του παρουσιάζει ένα εναλλακτικό πλάνο. Ο Ολυμπιακός φέτος παίζει καλύτερα από τα άκρα, είχαμε να δούμε κάτι ανάλογο από την εποχή του Μιραλάς, του Αμπντούν. Αν δεν έχεις ταχύτητα σήμερα, τελείωσες. Δεν μπορείς να παίξεις. Αυτό είναι το πλεονέκτημα των μεγάλων ομάδων. Τα εξτρέμ στις μεγάλες ομάδες σκοράρουν και πατούν περιοχή, και το ίδιο γίνεται με τους μέσους. Αν οι χαφ δεν μπουν μέσα, δεν σκοράρουν. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο κατοχής της μπάλας, θα πρέπει ο χαφ να πατήσει και τη μεγάλη περιοχή και να είναι πολύ καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Δεν είναι μόνο η κατοχή της μπάλας. Συνέχεια αυτή καραμέλα… Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στη διοίκηση του Ολυμπιακού για τις μεταγραφές που έγιναν. Υπάρχουν άνθρωποι που υλοποιούν όλα αυτά τα πλάνα του προπονητή, δεν άνοιξαν το συρτάρι μία μέρα και τους έφεραν όλους αυτούς. Υπάρχουν ο κ. Βρέντζος και ο Σάββας Θεοδωρίδης, εκτός από τον κ. Μαρινάκη».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ σε περίπου δύο εβδομάδες: «Είναι ένα ντέρμπι, δεν το συζητάμε. Σε όποια κατάσταση και αν είναι η ΑΕΚ, δεν παύει να είναι η ΑΕΚ. Τον πρώτο λόγο όμως τον έχει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα έχει δείξει από την αρχή σεζόν και τη φόρα που έχει αυτή τη στιγμή. Βέβαια όταν μία ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, σε ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση, η διακοπή του πρωταθλήματος της κάνει ζημιά. Από την άλλη, η ΑΕΚ παρότι δεν έπαιξε καλά χθες, κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο που διαθέτει ποιοτικούς παίκτες. Τώρα της δίνεται η δυνατότητα να παρουσιαστεί βελτιωμένη μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος».

Για τον Άρη: «Θα δούμε πότε θα επιστρέψει ο Κόκε. Τον ξέρω τον παίκτη, δεν συζητάμε για την αξία του. Θέλουμε να μπορεί σε 80% να βοηθήσει την ομάδα και να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι ένα από τα δυσκολότερα πρότζεκτ που έχω αναλάβει. Η ομάδα έχει δώσει τρία παιχνίδια μέχρι στιγμής. Έχουμε καλά στοιχεία. Οι παίκτες είναι πολύ καλοί και παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι για να φέρουμε τον Άρη εκεί που πρέπει. Θα γίνει, το πιστεύω αυτό. Υπάρχει ο κ. Καρυπίδης, ο οποίος μου έδωσε την εντύπωση πως πρόκειται για φιλόδοξο άνθρωπο και θα είναι ο αναγεννητής της ομάδας. Την Κυριακή στην Καβάλα θα είναι μαζί μας και θα είναι κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια μας, ώστε να φέρουμε τον Άρη εκεί που πρέπει να είναι και θα είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: