Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

«Δεν υπάρχει φαβορί στο Ολυμπιακός-Αρσεναλ»


«Δεν υπάρχει φαβορί στο Ολυμπιακός-Αρσεναλ»

Ο Γιάννης Χριστόπουλος τόνισε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6 ότι δεν χωρούν προβλέψεις στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ και σχολίασε ότι οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να διατηρήσουν τον χαρακτήρα τους.

Με την ίδια φιλοσοφία που πάνω-κάτω προσεγγίζει και τα υπόλοιπα ματς περιμένει τον Ολυμπιακό κόντρα στην Άρσεναλ την Τετάρτη (9/12) ο Γιάννης Χριστόπουλος όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Ολυμπιακός θα διατηρήσει τον δικό του χαρακτήρα και πάνω σ’ αυτόν θα κάνει κάποιες μικροδιορθώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι δεν υπάρχει φαβορί για τη νίκη, αν και στους Πειραιώτες κάνει και η ισοπαλία και υπό προϋποθέσεις η ήττα.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τη στρατηγική που πιστεύει ότι θα ακολουθήσει ο Ολυμπιακός κόντρα στην αγγλική ομάδα: «Για να μπούμε στο μυαλό του κάθε προπονητή πρέπει να είμαστε… μελλοντολόγοι. Δεν έχω παρακολουθήσει την Άρσεναλ όσο το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού. Επίσης ξέρουν καλύτερα το ρόστερ τους. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα διατηρήσει τον δικό του χαρακτήρα και πάνω σ’ αυτόν θα κάνει κάποιες μικροδιορθώσεις. Όλα αυτά ισχύουν μέχρι να ξεκινήσει το ματς, μπορεί να έχεις δουλέψει πάνω σε κάτι και να ξεκινήσει η αναμέτρηση και να μην λειτουργήσει αυτό. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα μπει στο παιχνίδι για να κερδίσει, καμία ομάδα δεν μπαίνει για να πάρει ισοπαλία ή για να χάσει».

-την εκτίμηση του για το παιχνίδι: «Το παιχνίδι δεν έχει φαβορί. Είναι πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό το ότι μπορεί να προκριθεί ακόμη και με ήττα. Αλλά δεν υπάρχει φαβορί, δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Η Άρσεναλ είναι ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου και μην ξεχνάμε ότι νίκησε φέτος την Μπάγερν».

-τις απουσίες που θα έχει Άρσεναλ και τους παίκτες που μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικοί: «Είναι μεγάλη η απουσία του Σάντσες, είναι μεγάλος παίκτης. Ίσως να πρόκειται για το αντίστοιχο Μέσι της Άρσεναλ. Δεν μπορεί να βοηθήσει ο Ράμσεϊ στην ανάπτυξη όσο ο Καθόρλα, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και γι’ αυτό ίσως θα χρειαστεί να γυρίσει κατά τη διάρκεια του ματς ο Οζίλ για να κάνει παιχνίδι. Ωστόσο, είναι πιο καλός σε άλλους τομείς του παιχνιδιού. Δεν είναι μόνο ανασταλτικός παίκτης ο Κασάμι, μπορεί να δημιουργήσει. Είναι σημαντικός και ο Καμπιάσο, μπορεί να κατευθύνει καλά την ομάδα. Ο Φορτούνης και ο Ντομίνγκες είναι πολύ σημαντικοί για μια ομάδα που θα θελήσει να παίξει γρήγορα στην κόντρα μέσα στο γήπεδο της.

Είναι σημαντικός ο Κονσιελνί και πιθανόν με αυτόν να παρουσιαστεί η Άρσεναλ πιο καλή αμυντικά στους ανοιχτούς χώρους. Η Άρσεναλ πιστεύω ότι θα έχει μεγαλύτερα προβλήματα αν ανεβάσει τα πλάγια μπακ της. Επίσης σημαντικό στοιχείο είναι ότι με την απουσία του Σάντσες δεν θα μπορεί να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Ο Γουόλκοτ, ο Κάμπελ, ο Τσάμπερλεϊν, ο Γκιμπς είναι καλοί παίκτες στο ένας με έναν, αλλά είναι καλοί κυρίως σε ανοιχτούς χώρους.
Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που σε δύναμη, ταχύτητα και ποιότητα μπορούν να δουλέψουν σε υψηλό επίπεδο στις απαιτήσεις του Champions League. Μπορεί να μην είναι ομάδα που θα κλείσει και θα σε σφυροκοπήσει για 15-20 λεπτά. Αλλά είναι παίκτες καλοί στο τακτικό κομμάτι και πειθαρχημένοι. Είναι καλοί αθλητές και ταχύτατοι. Ο Ερνάνι μπορεί να δημιουργήσει καλές καταστάσεις για την ομάδα του».

-την τακτική που πιστεύει ότι πρέπει να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός: «Το ιδανικό για εμένα θα ήταν να την περιμένουν στη μεσαία γραμμή, ώστε να ξεκινήσει η πίεση όταν από μπροστά, όταν θα είναι η μπάλα στον τερματοφύλακα ή σε κάποιον αμυντικό. Όμως τέτοιες ομάδες όταν ξεπεράσουν τις παγίδες που τους έχεις στήσει, είναι ικανές να σε κλείσουν στο δικό σου μισό γήπεδο. Εγώ θα προσπαθούσα να δημιουργήσω προβλήματα στην κυκλοφορία ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς και στους χαφ της. Αν δεν μπορούσα να έχω εκεί κλεψίματα, θα ήθελα μεγάλη συγκέντρωση από τους παίκτες του. Ο Ολυμπιακός μπορεί να χτυπήσει την Άρσεναλ στις στημένες φάσεις. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, πρέπει να είναι δυνατοί στην προσωπική μονομαχία».

-το αν θα χρησιμοποιούσε τον Μαζουάκου ή τον Σαλίνο αριστερά: «Σε αυτήν την περίπτωση εξαρτάται ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Αν παίξει για παράδειγμα ο Κάμπελ, και πιστεύει ο προπονητής ότι ο Σαλίνο είναι καλύτερος στο αμυντικό κομμάτι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: