Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Το ποδοσφαιρικό όνειρο που «έσβησε» στο 78'!


Το ποδοσφαιρικό όνειρο που «έσβησε» στο 78'

Η κατηγορία που αγωνίζεται λέγεται Junior, αλλά αυτό δεν φάνηκε στην απόδοση της Λίνλιθγκοου, που άντεξε μέχρι το 78’ κόντρα στη Ρος Κάουντι και αποκλείστηκε… γιορτάζοντας από τους «16» του Κυπέλλου.

Το απόλυτο ποδοσφαιρικό παραμύθι άγγιξε η Λίνλιθγκοου Ρόουζ, φτάνοντας μέχρι τους «16» του Κυπέλλου Σκωτίας.

Η ομάδα του Ντάντι ΜακΓκλίν, που αγωνίζεται στην κατηγορία Junior, έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη ομάδα της τέταρτης τη τάξει κατηγορίας Σκωτίας, που έφτασε στις 8 κορυφαίες ομάδες του θεσμού.

Και παρότι το όνομα της κατηγορίας ξεγελάει, το μυστικό της ομάδας είναι ακριβώς εκεί. Το Junior δεν αποτελεί ηλικιακό κριτήριο, αλλά απλά το όνομα που έχει μαζέψει μεγάλους… σταρ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ανάμεσά τους και η ομάδα του Λίνλιθγκοου -ιστορικής πόλης με 14.000 κατοίκους- που έχουν φτιάξει μια παρέα για όνειρα.

Αυτό το όνειρο τους έστειλε στους «8» του Κυπέλλου, όπου για 76’ λεπτά πίστεψαν στην πρόκριση, όμως τελικά λύγισαν με 4-2 κόντρα στη Ρος Κάουντι και μάλιστα σε εκτός έδρας ματς.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 4’ με τον Κουίν, όμως η Λίνλιθγκοου ισοφάρισε στο 44’ και τους έκανε να… καρδιοχτυπήσουν. Η Ρος Κάουντι έκανε το 3-1 μέχρι το 63’, όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό για να κόψει τα φτερά των φιλοξενούμενων, που μείωσαν στο 76’ και πίεσαν για την ισοφάριση, που θα έστελνε την πρόκριση στο 3500 θέσεων γήπεδό τους.

Αυτός που έβαλε οριστικό τέλος στο παραμύθι τους ήταν ο Γκράχαμ, ο οποίος στο 78’ διαμόρφωσε το 4-2 και οδήγησε την Ρος Κάουντι στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, η Ρέιντερς δεν κατάφερε να σφραγίσει από σήμερα την πρόκριση, μένοντας στο 0-0 με την Κιλμάρνοκ, όπως και η Νταντί με την Νταμπάρτον. Πρόκριση απ’ το πρώτο ματς πήραν Ινβερνές, Νταντί Γιουνάιτεντ και Μόρτον.

Αναλυτικά τα ζευγάρια και τα αποτελέσματα της φάσης των «16»:
Σάββατο 6/2
Ρέιντζερς-Κιλμάρνοκ 0-0
Μάδεργουελ-Ινβερνές 1-2
Νταμπάρτον-Ντανί 0-0
Νταντί Γιουν-Πάρτικ Θιστλ 1-0
Ρος Κάουντι-Λίνλιθγκοου Ρόουζ 4-2
Άνναν-Μόρτον 1-4

Κυριακή 7/2 Χαρτς-Χιμπέριναν (14.30)
Ηστ Κίλμπραϊντ-Σέλτικ (17.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: