Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Πρίφτης: «Η ομάδα δεν είχε την ενέργεια που θέλαμε»


Πρίφτης: «Η ομάδα δεν είχε την ενέργεια που θέλαμε»

Το πολύωρο ταξίδι της επιστροφής από την Λιθουανία επηρέασε αρνητικά τον Άρη, ο οποίος δεν είχε αρκετή ενέργεια στη νίκη επί του Λαυρίου, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Εμφανώς κουρασμένοι παρουσιάστηκαν οι παίκτες του Άρη στη νίκη επί του Λαυρίου, λόγω των πολλών μετακινήσεων για την επιστροφή τους από την Λιθουανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών που προκύπτουν τόσο από την εβδομάδα που προηγήθηκε, όσο και από την ιδιαιτερότητα που παρουσιάσει ο αντίπαλός μας αγωνιστικά. Θεωρώ πως ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς και συνεχίζουμε. Θα ξεκουραστούμε για μια μέρα, γιατί υπάρχει ανάγκη για ξεκούραση, και θα συνεχίσουμε γιατί ακολουθεί ο αγώνας με την Armani. Καλή συνέχεια στο Λαύριο και συγχαρητήρια για την παρουσία του.

Η ομάδα δεν είχε την ενέργεια που θέλαμε, αλλά είχε αυτή που περιμέναμε. Το συγκεκριμένο ταξίδι είχε δύσκολες μετακινήσεις και πραγματικά κούρασε την ομάδα. Δεν ήταν τόσο το παιχνίδι αυτό κάθε αυτό στην Λιθουανία, όσο οι μετακινήσεις. Εκεί που ξεκινά η κούραση και δεν πάνε τα πόδια, πρέπει το μυαλό να σπρώχνει λίγο τον εαυτό σου για να μπορέσεις να κάνεις την δουλειά σου.

Με τη διοίκηση έχω πολύ καλή επικοινωνία και συνεργασία σε όλα τα θέματα, αλλά στο συγκεκριμένο κομμάτι που αφορά στο σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα παίξει η ομάδα την επόμενη σεζόν αφορά αποκλειστικά την διοίκηση. Είναι κάτι που η διοίκηση θα αξιολογήσει, θα σταθμίσει και θα πάρει μια απόφαση
».

Ο Τζέικ Κοέν, από τη μεριά του, είπε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Θέλαμε να κάνουμε ένα καμ μπακ μετά από μια απογοητευτική, για τον τρόπο που ήρθε, ήττα στην Λιθουανία. Πιστεύω πως το κάναμε. Το όπλο μας ήταν η πολύ δυνατή άμυνα. Αυτή η άμυνα έφερε και κάποια εύκολα καλάθια στο επιθετικό κομμάτι. Όταν πήραμε μια διαφορά διψήφια την διατηρήσαμε και φτάσαμε στη νίκη.

Ήταν δύσκολο το ταξίδι προς και από την Λιθουανία. Ήταν δύσκολο και το παιχνίδι κόντρα στην Neptunas. Όμως έχουμε συνηθίσει να δίνουμε δύο αγώνες την εβδομάδα. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε σήμερα την κούραση και όπως δείχνει το αποτέλεσμα το καταφέραμε.

Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε στο Eurocup είναι να κερδίσουμε το δικό μας παιχνίδι με την Armani και να ευχηθούμε να έρθει το άλλο αποτέλεσμα όπως το θέλουμε. Ξέρουμε πως αν χάσουμε ότι και να γίνει στο άλλο ματς τελειώνουμε από την Ευρώπη, οπότε η πρώτη μας σκέψη είναι να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ξέρουμε πως δεν είναι στο χέρι μας η υπόθεση πρόκριση, αλλά στο μυαλό μας πρέπει να είναι μόνο η νίκη στην αναμέτρηση της Τετάρτης
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: