Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

«Τούντορ, ο Αλέφαντος της Κροατίας»


«Τούντορ, ο Αλέφαντος της Κροατίας»

Απολαυστικός και καταγγελτικός ο Γ.Μίρτσος μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6. «Αλέφαντος της Κροατίας ο Τούντορ», τόνισε. Βολές κατά Σαββίδη και όχι μόνο. «Έχει τα πάντα, έχει και διαιτησία», είπε για Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Μίρτσος ανέκαθεν έλεγε ό,τι πίστευε, χωρίς φόβο και διάθεση για δημόσιες σχέσεις. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο παλαίμαχος γκολκίπερ «έκραξε» ανοιχτά τον Ιγκόρ Τούντορ, άσκησε σκληρή κριτική στον Ιβάν Σαββίδη για τις επιλογές του, άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά ορισμένων παικτών του ΠΑΟΚ και τόνισε πως ρεαλιστικός του στόχος στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι να μη διασυρθεί.

Εξήρε, δε, τους «ερυθρόλευκους» προσθέτοντας όμως πως έχουν τη βοήθεια της διαιτησίας όποτε τη χρειάζονται, ενώ από τα βέλη του δεν ξέφυγαν η συμμαχία ΑΕΚ-Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Γκιρτζίκης, αλλά και οι παλαίμαχοι που τα… παίρνουν για να προωθούν συγκεκριμένα παιδιά στις ακαδημίες. Πάντως δεν παρέλειψε να κάνει και έμμεση αυτοκριτική λέγοντας πως «... άλλες φορές τέτοια ώρα το μεσημέρι έλεγα καλημέρα», υπονοώντας τα περιβόητα νυχτοπερπατήματά του ως παίκτη.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μίρτσος μίλησε στους Χρίστο Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Μαραθιανό για:

-την κατάσταση στον ΠΑΟΚ και τις ευθύνες του Σαββίδη: «Αυτό που γίνεται στον ΠΑΟΚ δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Θυμίζει εποχές Κοσκωτά, αλλά κάπως αλλιώς. Ο Σαββίδης δίνει λεφτά εκεί που δεν πρέπει και δεν δίνει εκεί που πρέπει. Το πρόβλημα είναι αγωνιστικό. Ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Οι ομάδες λειτουργούν όπως δείχνει ο ιδιοκτήτης. Τα χρόνια του Σαββίδη δείτε το αλισβερίσι των παικτών. Γίνονται τρελά πράγματα στον ΠΑΟΚ. Άλλα τόσα εκατομμύρια να βάλει, δεν θα γίνει τίποτα. Ίσως ήταν μαθημένος σε κάποια άλλα καθεστώτα ο Σαββίδης. Οι ομάδες δεν είναι μαγαζιά. Ο οπαδός είτε πάει καλά είτε δεν πάει η ομάδα θα είναι εκεί. Υπάρχουν δύο απόψεις στον ΠΑΟΚ. Η λάθος και αυτή που έχει ο Σαββίδης. Στον Ολυμπιακό έγινε παραλαβή-παράδοση από τον Κόκκαλη στον Μαρινάκη. Από άρρωστο γαύρο σε άρρωστο γαύρο. Ο ΠΑΟΚ είναι ξέφραγο αμπέλι».

-τις επιλογές του Τούντορ: «Ο Αλέφαντος της Κροατίας που έχει στον πάγκο ο ΠΑΟΚ χάνει η ομάδα και δίνει τρεις μέρες ρεπό. Ο Τζαβέλλας πάει στο Βέρτη, ο Αθανασιάδης για κυνήγι και οι πιτσιρικάδες έρπονται έξω από μπαράκια. Τη μια οι παίκτες του είναι μπαλαρίνες, την άλλη παλικάρια. Δεν είναι να δίνεις βάση σε όσα λέει ο Τούντορ. Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αν σήμερα ο Μπερμπάτοφ είναι βασικός, τον έχει βάλει ο Σαββίδης. Ήθελαν όλοι οι έμμισθοι να φύγει. Ο Μίχαελ στην ψηφοφορία είπε να φύγει ο Τούντορ, αλλά έμεινε και τελικά έγινε ο ίδιος πρόεδρος. Στα αποδυτήρια είναι συγκεκριμένη η παρεΐτσα που κάνει κουμάντο στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα χρειάζεται επιβεβλημένα στόπερ και δεν παίρνει επειδή πρέπει να παίζει ο Τζαβέλλας, επειδή δεν μπορεί να παίξει μπακ».

-τους Έλληνες τερματοφύλακες: «Είχα πει από τον Άρη πως ο Διούδης είναι ταλέντο. Έπρεπε να πάει στο εξωτερικό κι όταν τελείωσαν τα λεφτά στην Ελλάδα ήρθε πίσω και έπαιξε κατ’ ανάγκη. Για μένα το κορυφαίο ταλέντο τερματοφύλακα στην Ελλάδα είναι ο Αθανασιάδης στον Πανθρακικό. Το παιδάκι ‘φωνάζει’ πως είναι τερματοφυλακάρα. Βρέθηκαν οι έξυπνοι της Τρίπολης και το καλοκαίρι θα πάει να παίξει εκεί».

-το αν θα μπορούσε να δουλέψει ως σκάουτ ή γυμναστής τερματοφυλάκων: «Εγώ δεν παίρνω μίζες. Η μεγαλύτερη μάστιγα του ποδοσφαίρου είμαστε εμείς οι βετεράνοι. Πάνε οι μπαμπάδες και δίνουν μίζες στους βετεράνους για να παίζουν τα παιδιά τους. Στις ακαδημίες γίνεται μεγάλος χαμός. Έχουν γίνει κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η Ελλάδα δεν εκτιμά την αλήθεια και τις αξίες. Εκτιμά τις δημόσιες σχέσεις».

-το αποψινό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει σήμερα να έχει ως πρώτιστο μέλημα να μη διασυρθεί. Από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά, γιατί η μπάλα είναι πόρνη».

-τη δυναμική του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός έχει τα πάντα. Μια πολύ δυνατή διοίκηση, με χρήματα, είναι πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλό προπονητή κι έχει τη διαιτησία όποτε τη χρειάζεται. Είναι η μόνη ομάδα στον κόσμο που δεν έχει αδικηθεί φέτος. Ακόμη και η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα έχουν αδικηθεί σε κάποια ματς».

-το πώς μπορεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: «Θα πρέπει η κάθε αρχή να λειτουργεί αυτόνομα και να μην εξαρτάται από κανέναν παράγοντα. Να υπάρχει ανεξάρτητη διαιτησία. Εδώ σφυρίζει ο Δημητρόπουλος που του έχει επιβληθεί η έξοδος από τη χώρα. Σε μια σάπια κοινωνία περιμένουμε το ποδόσφαιρο να είναι καθαρό; Ξέρουμε κάποια πράγματα όλοι και στο τέλος τα σκεπάζουν. Πρέπει να υπάρξει αυτοκάθαρση. Να μαζευτούν οι παράγοντες και να πουν τι θέλουν από το ποδόσφαιρο. Όμως δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Έρχεται να εξυγιάνει, λέει, το ποδόσφαιρο ο Μελισσανίδης και η συμμαχία του. Έρχονται να το εξυγιάνουν ή να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη;».

-τη δήλωση του Γκιρτζίκη πως έχει πολλά να δώσει στο ποδόσφαιρο: «Δεν γίνεται αυτά που έχει να δώσει ο Γκιρτζίκης να τα δώσει στην παραλία της Ξάνθης; Εγώ έζησα εποχή που έδινε 20 εκατ. ο Βαρδινογιάννης για να ψηφίσουν τον Δέδε στην ΕΠΟ. Από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτα, απλά πλέον τα λεφτά δεν φαίνονται μάλλον».

-την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση: «Είμαι 12 χρόνια δημοτικός σύμβουλος στην Καλαμαριά. Όταν πας να κάνεις το σωστό συναντάς τέτοιους τοίχους… Αυτό που μας λείπει είναι η τιμιότητα. Ακόμη και σε μας τους Θεσσαλονικιούς. Δεν βλέπω σωτηρία για να αλλάξουμε. Έγινε απεργία την Πέμπτη και ποιο το κέρδος; Γέμισαν οι καφετέριες και τα τσιπουράδικα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: