Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ολοταχώς για Champions League ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης!!


Ολοταχώς για Champions League ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης

Την πρόθεσή τους να αγωνιστούν στο Champions League του μπάσκετ γνωστοποίησαν στη FIBA ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης επέλεξαν... FIBA. Βλέποντας ότι η Ευρωλίγκα μετατρέπεται σε κλειστό κλαμπ και οι πιθανότητες συμμετοχής είναι απειροελάχιστες, οι τρεις ομάδες αποφάσισαν να κάνουν αποδεκτή την πρόσκληση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Με επιστολή τους, που διαβιβάστηκε μέσω ΕΣΑΚΕ στη FIBA, καθιστούν σαφές πως προτίθενται να λάβουν μέρος στο Champions League του μπάσκετ, που θα αρχίσει να διεξάγεται από την ερχόμενη περίοδο.

Μάλιστα εκπρόσωποι των τριών ελληνικών ομάδων θα είναι παρόντες στη σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα με τους συλλόγους στο Μόναχο, όπου και θα ενημερωθούν από τη FIBA για το νέο πλάνο και λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Μένει να φανεί αν οι τρεις ελληνικές ομάδες θα παίξουν απευθείας στους ομίλους του Champions League ή μία εκ των τριών θα δώσει προκριματικά.

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο της FIBA προβλέπει τη συμμετοχή των ομάδων στη διοργάνωση αμιγώς με αθλητικά κριτήρια, δηλαδή βάσει των αποτελεσμάτων τους στα εγχώρια πρωταθλήματα. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη μέσα στην περίοδο, από το 2017/18 και μετά, να υπάρχουν «παράθυρα» μεσούσης της περιόδου για τη διεξαγωγή προκριματικών αγώνων των εθνικών ομάδων, κάτι που δεν έχει προβλέψει η Ευρωλίγκα και αποτελεί ένα από τα σημεία ρήξης των δύο πλευρών.

Η φάση των ομίλων θα είναι σαν το... Top 16 της Ευρωλίγκας, αλλά με τέσσερις ομίλους των οκτώ ομάδων και συνολικά 14 αγωνιστικές. Οι τέσσερις πρώτοι περνούν στα προημιτελικά. Στους «16» και τα προημιτελικά θα γίνονται διπλά ματς, στην έδρα κάθε ομάδας, με το goal average να κρίνει την πρόκριση για το Final Four, που θα γίνεται τον Απρίλιο (28-30 η πρόβλεψη για τη σεζόν 2016/17).

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Champions League θα παίξουν από 14 ως 20 αγώνες, ενώ στη νέα Ευρωλίγκα οι ομάδες που θα φτάσουν στο Final Four θα δώσουν 35 ως 37 παιχνίδια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: