Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Προημιτελικά: Διπλό πρόκρισης της Ουνιβερσιντάντ επί της Φλαμένγκο

http://www.contra.gr/images/universidad_1305.jpgΗ Ουνιβερσιντάντ της Χιλής έκανε τη μεγάλη έκπληξη επικρατώντας με 3-2 εκτός έδρας της Φλαμένγκο στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στον βραζιλιάνικο εμφύλιο η Σάο Πάουλο επικράτησε με 2-0 της Κρουζέιρο.

Ο Μαουρίτσιο Βικτορίνο άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της Ουνιβερσιντάντ μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα και ο Ράφαελ Ολάρα "πάγωσε" το Μαρακανά κάνοντας το 0-2 στο 25ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν με τον Αντριάνο να μειώνει σε 2-1 στο 40ό λεπτό και όλα φαίνονταν καλύτερα για αυτούς μετά την αποβολή του Μανουέλ Ιτούρα, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Ομως, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα από τη Χιλή πέτυχε και τρίτο γκολ στο 48ο λεπτό με τον Αλβάρο Φερνάντεζ. Το τελικό 2-3 διαμόρφωσε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Ζουάν. Ο επαναληπτικός διεξάγεται την προσεχή Πέμπτη (20/05) στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Στον άλλον αγώνα που διεξήχθη τα ξημερώματα της Πέμπτης (13/05) η Σάο Πάουλο βγήκε νικήτρια από την πρώτη εμφύλια αναμέτρηση με την Κρουζέιρο. Ο Νταγκομπέρτο πέτυχε το 1-0 στο 24ο λεπτό για να έρθει ο Ερνάνες στο 64 να δώσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (19/05).

Δεν υπάρχουν σχόλια: