Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Άνοιγμα λογαριασμών για τα "ύποπτα" παιχνίδια

http://www.sport24.gr/ast/cov/ik/ikasthria_b.jpgΣτο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών παραγόντων ομάδων που έχουν θεωρηθεί ως ύποπτοι για την υπόθεση με τους αγώνες που έστειλε η ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ, αναμένεται να προχωρήσει η δικαιοσύνηΣτο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών παραγόντων ομάδων που έχουν θεωρηθεί ως ύποπτοι για την υπόθεση με τους αγώνες που έστειλε η ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ, αναμένεται να προχωρήσει η δικαιοσύνη. Εκτός αυτού σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενώ παράλληλα θα ζητηθούν στοιχεία από τον ΟΠΑΠ και μεγάλα γραφεία στοιχημάτων του εξωτερικού.

Παράλληλα για πρώτη φορά θα κληθούν να καταθέσουν αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ ενώ αναμένονται να φτάσουν και άλλοι φάκελοι από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Ο αθλητικός εισαγγελέας, Κώστας Σιμιτζόγλου στην προσπάθεια της εξασφάλισης συναίνεσης για να προχωρήσει η έρευνα είχε χθες συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών «μεγάλων» ομάδων αλλά και της Σούπερ Λίγκα.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε για μία περίπου ώρα με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα, τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, Γιώργο Λούβαρη καθώς δεν παρέστη ο Σωκράτης Κόκκαλης, τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη και τον εκτελεστικό διευθυντή της Σούπερ Λίγκα, Πατρίκ Κομνηνό και συζήτησαν για την υπόθεση αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.

Ο Νικόλας Πατέρας τόνισε ότι ο αθλητικός εισαγγελέας «... μπορεί σύντομα να μας καλέσει να καταθέσουμε και ως μάρτυρες», ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Σιμιτζόγλου «... άκουσε τις απόψεις μας για τα "στημένα" ματς που έχει στα χέρια του και μας ρώτησε ποιες είναι οι προθέσεις μας».

Ο Πατρίκ Κομνηνός ακόμη, ανέφερε:« Έχει αρχίσει μία συνεργασία με την εισαγγελία. Δεν τιμά το ποδόσφαιρό μας αυτό το φαινόμενο. Θα καλέσει κι άλλες ομάδες και παράγοντες. Τα στοιχεία δεν ονοματίζουν "στημένους" αγώνες, αλλά εντοπίζουν ασυνήθη στοιχηματική συμπεριφορά. Το έργο του εισαγγελέα είναι δύσκολο, αλλά θα τον βοηθήσουμε στο έργο του. Σκοπός μας είναι να πείσουμε την κοινή γνώμη πως το ποδόσφαιρό μας είναι αξιόπιστο».

Τέλος ο Σταύρος Αδαμίδης,επεσήμανε: «Η ΑΕΚ κουβαλά πληγές από τέτοιες μεθοδεύσεις, που της έχουν στερήσει αυτά που δικαιούταν στον αγωνιστικό χώρο. Γι΄ αυτό και θα βοηθήσουμε τον εισαγγελέα στο έργο του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: