Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Kαπέλο: "Επιτυχία μόνο ο τελικός"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ca/capello_2009_9_4_17_54_8_b.jpgH Αγγλία έχει βάλει ψηλά τον πήχη για το προσεχές Μουντιάλ. Ο Φάμπιο Καπέλο θα θεωρήσει αποτυχία αν τα "λοντάρια" δεν προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Ιταλός τεχνικός ανακοίνωσε τους 30 παίκτες που θα πάρει μαζί του στην προετοιμασία στην Ελβετία και θα μειωθούν σε 23 την 1η Ιουνίου.

Ο έμπειρος τεχνικός γνωρίζει την δύναμη και τον ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης και πιστεύει ότι μπορεί να διαχειριστεί την πίεση που θα του ασκηθεί σε περίπτωση που αποτύχει η Αγγλία στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

"Κάθε μέρα τα μίντια εμφανίζονται με κάτι καινούργιο. Και τα μίντια έχουν μεγάλη δύναμη καθώς επηρεάζουν τον κόσμο. Παράλληλα, αγγίζουν τον παλμό της κοινωνίας. Αν δεν φθάσουμε στον τελικό του Μουντιάλ θα έχω αποτύχει", τόνισε σε δηλώσεις του ο Καπέλο εμφανώς αισιόδοξος για τις δυνατότητες της ομάδας του.

Ο Καπέλο διέκρινε χαλαρότητα όταν ανέλαβε την ομάδα και αιτιολόγησε την κίνηση του να πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Τζον Τέρι ως την μοναδική λύση που είχε μετά τα γεγονότα με τον Γουέιν Μπριτζ και την αρραβωνιαστικά του άσου της Μάντσεστερ Σίτι.

"Προσπάθησα όταν ανέλαβα την Αγγλία να αλλάξω την ψυχολογία με πολλές ομιλίες προς τους παίκτες. Έβαλα κανόνες και προσπάθησα να αποκαταστήσω την χαμένη τους υπερηφάνια. Είδα παίκτες φοβισμένους. Έσφιξα τα λουριά, απαίτησα επαγγελματισμό και αυτό ισχυροποίεισαι την ομάδα.

Ο Τέρι είναι ηγέτης και από αυτούς που κάνουν την διαφορά. Ήξερε ότι δεν είχα άλλη επιλογή. Οι αξίες έρχονται πρώτες. Οι άλλοι αρχηγοί είναι οι Ρούνεϊ, Φέρντιναντ, Λάμπαρντ και Τζέραρντ. Τους χρειάζομαι όλους
".

Δεν υπάρχουν σχόλια: