Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Πρίττας: «Γιατί δεν πανηγύρισα…»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τους λόγους για τους οποίους δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε χθες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ εξήγησε ο Σάκης Πρίττας μιλώντας στο «ΑΡΗΣ Fm 92.8». Ο παίκτης του Άρη δικαιολόγησε τους οπαδούς της ομάδας για την απογοήτευση μετά από τα τελευταία αποτελέσματα και άφησε αιχμές κατά του προηγούμενου προπονητή… «Δεν ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα, ίσως να έφταιγε και η προετοιμασία μας», σχολίασε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάκη Πρίττα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Άρη:

-Για την κλήση του στην προεπιλογή της Εθνικής ποδοσφαίρου για το Μουντιάλ 2010:
«Μακάρι να αγωνιστεί κάποιος από εμάς στα παιχνίδια της τελικής φάσης, ώστε να προβληθεί και η ομάδα του Αρη. Πριν από λίγο δώσαμε και μία συνέντευξη με το Μιχάλη (Σηφάκη) που θα προβληθεί μετά από λίγες μέρες».

-Για το εάν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ακούν τον ραδιοφωνικό σταθμό του Άρη και εάν αντιλαμβάνονται τα όσα λέει και ζητά ο κόσμος:
«Οι Έλληνες παίκτες ακούνε το ραδιόφωνό μας και τα λόγια του κόσμου. Ακούν τις απαιτήσεις του, τα τηλεφωνήματα και προσπαθούμε να τα μεταφέρουμε και στους ξένους παίκτες. Ξέρουμε πόσο πολύ αγαπάτε την ομάδα και θέλετε και τα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι χρειάζεται αυτή η επαφή με τον κόσμο μέσω του ραδιοφώνου, αλλά νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται το πάθος του κόσμου από την κερκίδα».

-Για την πορεία της ομάδας στην φετινή αγωνιστική σεζόν:
«Αν αναλογιστούμε την περσινή χρονιά και κάνουμε μία σύγκριση με τη φετινή, έχουμε κάνει σίγουρα βήματα παραπάνω. Πολλοί βιάστηκαν να τα ισοπεδώσουν όλα στα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Ο κόσμος, όμως, έχει δίκιο να είναι απογοητευμένος. Η απώλεια του Κυπέλλου στοίχησε στον κόσμο. Δεν ξεκινήσαμε καλά το Πρωτάθλημα, ίσως να έφταιγε και η προετοιμασία μας.
Το παρήγορο είναι ότι ο κόσμος μας έχει απαιτήσεις. Η ομάδα έχει θέσει άλλους στόχους και είναι απογοήτευση όταν πετυχαίνει μόνο την έξοδό της στην Ευρώπη. Η χρονιά θα μπορούσε να έχει κλείσει πολύ καλύτερα με το Κύπελλο ή με καλύτερη θέση στα play-offs».

-Για τους αγώνες που απομένουν μέχρι το τέλος των play-offs:
«Οπωσδήποτε δεν έχει κριθεί η τελική κατάταξη. Μαθηματικά, με δύο νίκες ίσως περάσουμε ΑΕΚ και Ολυμπιακό και πρέπει να κυνηγήσουμε αυτόν τον στόχο. Μία θέση παραπάνω και μπορούμε να γλυτώσουμε έναν προκριματικό γύρο και μία θέση παραπάνω στην κατάταξη είναι κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ.

Είναι πολύ σημαντικά τα δύο επόμενα παιχνίδια και μπορούμε να περάσουμε τουλάχιστον μία από τις δύο ομάδες. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό φινάλε στο Πρωτάθλημα. Θα έλεγα ότι και συγκριτικά με τις άλλες ομάδες, στα μεταξύ μας παιχνίδια, δεν υστερούμε. Από δικά μας λάθη δεν έχουμε την ευκαιρία αυτή τη στιγμή να μιλάμε για κάτι παραπάνω. Τα λάθη μας δεν πρέπει να επαναληφθούν. Αντίθετα, πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε και να μην μπούμε από νωρίς στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια».

-Για το αν από μικρός ήθελε να αγωνιστεί στην ομάδα που αγαπούσε, τον Άρη:
«Ναι, το σκεφτόμουν από μικρός. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο και θέλεις να γίνεις επαγγελματίας, θέλεις να φορέσεις τα χρώματα της ομάδας σου. Έτσι, ξέρω και την ψυχολογία του κόσμου, ο οποίος μας έχει στηρίξει πολύ και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Μετά τον Τελικό, ήρθε στο γήπεδο και μας στήριξε. Δεν καταφέραμε να τον κάνουμε χαρούμενο με το Κύπελλο. Θέλαμε να αλλάξουμε τις εντυπώσεις, αλλά ήρθε η ήττα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και χθες η ισοφάριση. Μένουν, όμως, και δύο παιχνίδια ακόμη για να αλλάξουμε κάποια πράγματα».

-Για τον λόγο που δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε:
«Τόσο εγώ, όσο και ο αντίπαλος, πέσαμε κάτω. Εγώ αντέδρασα πιο γρήγορα και πήρα το ριμπάουντ. Η αντίδραση στο γκολ ήταν αυθόρμητη, αλλά, λόγω των γεγονότων, θα ήθελα να πανηγυρίζω ένα γκολ με μεγαλύτερη αξία, να κυνηγούσαμε την πρώτη θέση και να είχαμε τις προϋποθέσεις αυτής, γι’ αυτό εκείνη τη στιγμή αντέδρασα έτσι».

-Για την ανατροπή του σκορ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ:
«Είναι κάτι στο οποίο δεν μπορείς να δώσεις εξήγηση. Είναι πραγματικά ανεξήγητο. Πάντα, για να μπει ένα γκολ, κάτι δε θα πάει καλά, κάποιος δε θα μαρκάρει καλά, κάποιος δε θα δώσει σωστή πάσα. Σίγουρα δεν υπήρχε αυτοσυγκέντρωση. Με το που ισοφαριστήκαμε, αμέσως, η ψυχολογία άλλαξε. Πρέπει να αλλάξουμε αυτήν την ψυχολογία και την επόμενη χρονιά να μην επηρεαζόμαστε από ένα γκολ».

-Για το έργο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ:
«Σίγουρα, δεν μπορεί να κριθεί ο προπονητής μας τη φετινή χρονιά. Έχει πάρει ένα υλικό στα χέρια του που ίσως να μην ταιριάζει στη φιλοσοφία του, ήρθε στη μέση της χρονιάς και δεν έκανε αυτός την προετοιμασία της ομάδας. Όλα αυτά, με τη νέα χρονιά δε θα ισχύουν. Η ομάδα θα είναι από την αρχή καλή και δε θα έχει σκαμπανεβάσματα».

-Για τη συμπεριφορά και τη στήριξη των οπαδών στην ομάδα:
«Για πολλούς ανθρώπους ο Άρης είναι τρόπος ζωής και το ξέρουμε. Από την ομάδα επηρεάζεται η ψυχολογία και η διάθεση τους. Εμείς πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο κόσμος μας έχει αποδείξει ότι ενισχύει το Σύλλογο σε δύσκολους καιρούς. Τον έχει στηρίξει στα πέτρινα χρόνια. Θα συνεχίσει έτσι και η ομάδα θα του δώσει το δικαίωμα να είναι χαρούμενος τις επόμενες χρονιές.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Άρη για τη φετινή του παρουσία. Ακόμη και μετά τον Τελικό, η βοήθεια και η παρουσία του ήταν πολύ μεγάλη, παρά το ότι η ομάδα δεν ανταπεξήλθε. Από την πλευρά μου, θέλω να υποσχεθώ ότι θα προσπαθήσουμε να κυνηγήσουμε μία υψηλότερη θέση στα επόμενα δύο παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: