Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Γκρέμισε, όσα "έχτιζε"


Αποφασίζει ο Κόκκαλης Σε εφιάλτη εξελίσσεται η φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό, για τον οποίο το μοναδικό θετικό ήταν η πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα τα υπόλοιπα ήταν "καταστροφικά" για την ομάδα, η οποία πλήρωσε τον εγωισμό και τα λάθη του ισχυρού άνδρα του συλλόγου.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης μέσα σε ένα χρόνο γκρέμισε όσα "έχτιζε" όλα αυτά τα χρόνια, με συνεχόμενα λάθη που έκανε. Δεν κράτησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν στήριξε τον Τιμούρ Κετσπάγια που επέλεξε ο ίδιος, ενώ έδωσε τα ηνία σε Ζίκο και Μπάντοβιτς, οι οποίοι δεν έδειξαν ικανοί για να αντέξουν το βαρύ φορτίο που τους φορτώθηκε.

Ακόμα, όμως και με αυτούς ο Ολυμπιακός θα είχε περισσότερη τύχη αν ο πρόεδρος των "ερυθρόλευκων" φρόντιζε να ενισχύσει την ομάδα στις δύο μεταγραφικές περιόδους. Σε όλα αυτά προστέθηκε και η ατυχία για τους "ερυθρόλευκους", αφού όσους ακραίους μέσους διέθετε η ομάδα στο ρόστερ της, δεν μπόρεσαν να τη βοηθήσουν στα κρίσιμα σημεία, λόγω τραυματισμών. Ο Γκαλέτι έμεινε εκτός, σχεδόν από την αρχή της σεζόν, ο Ζαϊρί απουσιάζει αρκετό καιρό, ενώ ο Ντάτολο πάνω που επέστρεψε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, τραυματίστηκε. Ετσι ο Μπάντοβιτς χωρίς να έχει τα κατάλληλα όπλα προσπάθησε στα πλέι οφ, όμως δεν τα κατάφερε.

Στον Ολυμπιακό δεν δείχνουν να έχουν καταλάβει σε ποια κατάσταση έχει περιέλθει η ομάδα και συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν θα έπρεπε ήδη να είχε αρχίσει και να είχε βρεθεί ο καπετάνιος που θα προσπαθήσει να βάλει το καράβι και πάλι στη σωστή πορεία, ενώ θα είχε κερδηθεί ο χαμένος αυτός χρόνος, έτσι ώστε ο νέος τεχνικός να γνωρίσει την ομάδα και να φτιάξει το πλάνο με το οποίο θα πορευθούν οι "ερυθρόλευκοι" τον επόμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: