Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΙΡΙΑΣΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 1-1.

 Ο ΝΕΤΟ ΣΤΟ 20' ΤΟ 0-1. ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΝΤΟΛΕΖΑΪ ΣΤΟ 40'. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ).-
Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στο παγωμένο Πανθεσσαλικό μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Άρη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Νέτο στο 20’, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 40’ με τον Ντολεζάι. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς με τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη αν φαίνονται πιο κινητικοί σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι έδειχναν κλεισμένοι σε παθητικό ρόλο. Ο Κούπερ παρατήρησε αυτή τη νωχελικότητα των παικτών και έδωσε εντολή να ανεβάσουν τις γραμμές τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανεβεί λιγάκι ο ρυθμός στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Με εξαίρεση βέβαια το σουτ του Μπρέσκα στο 4’ δεν σημειώθηκε καμία άλλη αξιόλογη ευκαιρία στο παιχνίδι.
Το φαρμάκι του Νέτο

Όλα αυτά μέχρι το 19’. Γιατί ένα λεπτό αργότερα ο Άρης κέρδισε φάουλ από μακρινή θέση, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Ντάρσι Νέτο. Κανείς δεν περίμενε ότι ο παίκτης των «κιτρινόμαυρων» θα εκτελέσει απευθείας σουτ από αυτό το σημείο, ο Βραζιλιάνος όμως αιφνιδίασε τους πάντες με την επιλογή του, η οποία τον δικαίωσε. Η μπάλα διέγραψε καμπύλη, ο Γιαπούκοβιτς βρισκόταν εκτός θέσεως με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα για το 0-1. Ίσως ο Νέτο να είχε βοήθεια από τον αέρα, το θέμα όμως είναι ότι σημειώθηκε ένα καταπληκτικό γκολ, το οποίο μπορεί κάλλιστα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα ως Best Goal της 14ης αγωνιστικής…
Ήρωας και θύτης ο Σηφάκης

Οι γηπεδούχοι αποδιοργανώθηκαν μετά το γκολ του Άρη με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να πάρουν για λίγο τα ηνία του αγώνα. Ωστόσο, ύστερα από λίγο οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν το παιχνίδι και βγήκαν φουριόζοι για την ισοφάριση. Στο 32’ βρέθηκαν μία ανάσα από αυτήν αλλά ο Σηφάκης πραγματοποίησε κορυφαία απόκρουση. Μετά από κόντρες, η μπάλα έφτασε στην περιοχή του Άρη και τα πόδια του Σανκαρέ ο οποίος έπιασε ένα αριστουργηματικό πλασέ, αλλά ο Κρητικός τερματοφύλακας εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.
Όσο θεαματική ήταν η επέμβαση του 26χρονου τερματοφύλακα σε εκείνο το σημείο άλλο τόσο απογοητευτική ήταν η ολιγωρία του 8 λεπτά αργότερα. Ο Καπετάνος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πήγαινε πάνω στο Σηφάκη, αλλά ο διεθνής Έλληνας πορτιέρο έκανε κακή εκτίμηση (θα μπορούσε να τη διώξει με γροθιές), του έφυγε μέσα από χέρια και ο Ντολεζάι με κεφαλιά πάνω στη γραμμή ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Δοκάρι ο Ντολεζάι!
Στην έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά πιο δυνατά και βγήκαν με αξιώσεις στα καρέ του Σηφάκη, ο οποίος στο 53’ είπε «ΟΧΙ» στο σουτ του Καπετάνου, αποκρούοντας σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του, ο Ντολεζάι έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και ύστερα από φάση διαρκείας ο κίνδυνος απομακρύνθηκε για τους «κιτρινόμαυρους». Στη συνέχεια ο Κούπερ έβαλε στη θέση του Ρουίς, ο οποίος δεν είχε φανεί καθόλου στο παιχνίδι, τον Τσέζαρεκ, προκειμένου να δώσει ύψος στην επιθετική του γραμμή και να εκβιάσει το γκολ από στημένη φάση. Βέβαια ο Ολυμπιακός Βόλου είχε αυξήσει την πίεση του και δεν άφησε καθόλου τους Θεσσαλονικείς να βγούνε με αξιώσεις μπροστά. Ίσα-ίσα είχαν περιοριστεί στην άμυνά του. Μάλιστα στο 72’ ο Άρης θα μπορούσε να δεχτεί και δεύτερο τέρμα αλλά η προσπάθεια του νεοεισελθέντα Πλιάγκα (στη θέση του πολύ καλού μέσου, Μητρόπουλου, που έκανε το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λιγκ) δεν στέφθηκε με επιτυχία. Στο τελευταίο 15λεπτο κυριάρχησε παιχνίδι κέντρου μεταξύ των δύο ομάδων, οι οποίες επιδόθηκαν σε πολλές σέντρες παρά στο να δημιουργήσουν ευκαιρίες με πιο πειθαρχημένο τρόπο. Τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, πολιορκώντας την περιοχή του Άρη, αλλά ο Σηφάκης ενήργησε σωστά σε δύο φάσεις με αντιπάλους τους Ντολεζάι και Σανκαρέ. Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Μητρόπουλος (67’ Πλιάγκας), Μπρέσκα (58’ Μαρτίν), Σολάκης, Ρόκας, Ζέλεζι, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Καπετάνος, Αλβάρεζ, Ούμπιντες Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Κουλουχέρης, Τόχα (75’ Τόχα), Κόκε (84’ Καζναφέρης), Ρουίς (60’ Τσέζαρεκ), Μενδρινός, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας

Δεν υπάρχουν σχόλια: