Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

«Καθάρισε» (ξανά) ο Βιεϊρίνια!

ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥ ΣΤΟ 11’ Ο ΠΑΟΚ ΝΙΚΗΣΕ 1-0 ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΠΑΛΙ ΤΡΙΤΟΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ Ο «ΓΗΡΑΙΟΣ». (ΒΙΝΤΕΟ)-
Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε 1-0 με το τέρμα του Βιεϊρίνια από το ενδέκατο λεπτό και διατήρησε την παράδοση, καθώς αυτή ήταν η όγδοη συνεχόμενη νίκη κόντρα στον «Ηρα» στην Τούμπα.

Με τη νίκη αυτή οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 23 βαθμούς και ανέβηκαν στην τρίτη θέση περιμένοντας το αυριανό αποτέλεσμα της ΑΕΚ για να δουν αν θα έχουν συγκάτοικο, ενώ ο «Γηραιός» συνέχισε την πτωτική του πορεία, καθώς συμπλήρωσε τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη.

Ίδιο σύστημα, ρίσκαρε ο Βιτόλο…

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρέταξαν τις αρχικές τους ενδεκάδες στον αγωνιστικό χώρο οι Μάκης Χάβος και Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε στο παιχνίδι με σύστημα 4-2-3-1, τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τον Σνάουτσνερ στα δεξιά της άμυνας, τον Σακελλαρίου στα αριστερά, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούταν από τους Τσιρίλο και Κοντρέρας. Τα δύο κεντρικά χαφ ήταν οι Βιτόλο και Γκαρσία. Ο Ισπανός ξεκίνησε στο ματς ως βασικός, παρά το γεγονός πως ταλαιπωρείται από κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο. Σε ρόλο οργανωτή ήταν ο Φωτάκης, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Βιεϊρίνια και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Στην αντίπερα όχθη, και ο Ηρακλής παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1, τον Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τον Λίμα στα αριστερά της άμυνας, τον Αραμπατζή δεξιά και τους Κατσίκα – Χοσέμι να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή οι δύο «κόφτες» ήταν ο Γκαρσία με τον Καρλίνιος, στις πτέρυγες έπαιζαν οι Σίμιτς και Σολτάνι, ο Ιάκομπ στην κορυφή της επίθεσης και ο Μάρα από πίσω του σε βοηθητικό ρόλο.

Μία, δύο, τρεις και… Βιεϊρίνια!

Οι δύο ομάδες μπήκαν χαλαρές στον αγωνιστικό χώρο δίνοντας μεγάλη προσοχή στην άμυνα τους, με αποτέλεσμα τα πρώτα λεπτά να κυλήσουν ήρεμα. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο ένατο λεπτό για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, όταν από ωραία σέντρα του Σνάουτσνερ ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά. Εξίσου θετική ήταν η αντίδραση του «Ελέ» και στο επόμενο λεπτό, όταν ο Κλάους βγήκε τετ α τετ, αλλά ο πορτιέρο του Ηρακλή απέκρουσε με τα πόδια. Οι αμυντικοί όμως του «Γηραιού» δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν σωστά τη μπάλα, η οποία μετά από αρκετά λάθη κατέληξε στα πόδια του Βιεϊρίνια και ο Πορτογάλος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στη γωνία του τέρματος για το 1-0.

Το γκολ αυτό έβαλε… φωτιά στην Τούμπα, αλλά και «κοίμισε» τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα δύο λεπτά αργότερα ο Ηρακλής να φτάσει μία ανάσα από την ισοφάριση. Ύστερα από σέντρα από τα αριστερά, ο Ιάκομπ πάσαρε με το κεφάλι στον Μάρα, αυτός αμαρκάριστος έκανε στην κίνηση του σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Χαλκιά. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στα επόμενα λεπτά ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε πλήρως. Μάλιστα, με κορυφαίο τον Βιεϊρίνια, δημιούργησε και άλλες φάσεις για το 2-0, όπως την κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 16’, η οποία όμως έφυγε ελάχιστα άουτ. Από το 20’ και μετά όμως ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά.

Σε ρόλο φορ ο Τσιρίλο

Ο ΠΑΟΚ έχοντας επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του στο παιχνίδι, προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την άμυνά και τα κατάφερε με επιτυχία. Ο «Ηρα» δεν έκανε δεύτερη ευκαιρία μέχρι το 45’, ενώ ο «Δικέφαλος» θα μπορούσε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 34’. Ο Βιεϊρίνια με ωραία πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Τσιρίλο, αυτός επιχείρησε και το δυνατό σουτ, όμως ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, αφού στα τελευταία δέκα λεπτά το θέαμα ήταν πολύ κακό.

Κατοχή ο ΠΑΟΚ, την ευκαιρία ο Ηρακλής

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν σταθερότατοι στη μεσαία γραμμή και έτσι ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα τουλάχιστον μέχρι το 60’. Μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο «Γηραιός» βγήκε στην επίθεση και στο 63’ έχασε μία σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Λίμα εκτέλεσε απευθείας το φάουλ έξω από την περιοχή, όμως ο Χαλκιάς πετάχτηκε στη γωνία του και έδιωξε εντυπωσιακά.

Υπομονή μέχρι το 90’…

Από το 70’ και μετά ο ρυθμός του αγώνα ήταν κάκιστος, το θέαμα πολύ άσχημο και οι φάσεις… ανύπαρκτες. Το μόνο αξιοσημείωτο ήταν οι αλλαγές των δύο προπονητών. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέρασε στο ματς όλα τα επιθετικά όπλα του, ωστόσο ο Μάκης Χάβος διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους ξεκούραστους Κριστιάνο και Φιλομένο αντί των Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη και έφτασε τελικά σε μία εύκολη νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (86' Φιλομένο), Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (80' Κριστιάνο), Σακελλαρίου (68' Σαβίνι), Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσικάς, Μάρα (74' Σοτ), Καρλίνιος (46' Παπαστεριανός), Λίμα (84' Βέλλιος), Χοσέμι, Αραμπατζής, Γιάκομπ, Πίτου Γκαρσία, Σίσιτς, Σολτάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια: