Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Δεν χάνει το «τρίποντο» η Λίβερπουλ κόντρα στη Νιουκάστλ

Ο Andy Gray αναλύει τις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν το Σάββατο, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Premier League και υποστηρίζει ότι η πιθανή επάνοδος του Fernando Torres θα συνοδευτεί από εκτός έδρας επικράτηση της Liverpool επί της Newcastle. Παράλληλα, εκτιμά ότι η Everton θα επανέλθει στις νίκες και ότι η Manchester City θα κερδίσει τη West Ham παρά την απουσία του Carlos Tevez. Οι καλύτερες αποδόσεις στους αγώνες της Premier League στο ανταλλακτήριο της Betfair.

Αυτό το Σαββατοκύριακο κρίνονται πολλά στην Premier League αναφορικά με τη μάχη του τίτλου, αφού η Chelsea θα δοκιμαστεί στο White Hart Lane, ενώ στο Old Trafford η Manchester United θα υποδεχθεί την Arsenal. Αξιόλογες αναμετρήσεις υπάρχουν όμως και στο πρόγραμμα του Σαββάτου, που ίσως δεν προσφέρονται για εύκολα προγνωστικά, αλλά σίγουρα μπορούν να μας χαρίσουν σημαντικά κέρδη στο ανταλλακτήριο της Betfair.

Newcastle - Liverpool

Η απόλυση του Chris Hughton μπορεί να σόκαρε πολλούς, αλλά υπήρχαν φήμες ότι τα στελέχη της διοίκησης δεν πείστηκαν ποτέ ότι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να καθοδηγήσει την ομάδα στην Premier League και απλώς περίμεναν ένα κάπως άσχημο σερί αποτελεσμάτων για να τον διώξουν. Δεν θα σχολιάσω τις λεπτομέρειες αυτή της απόφασης και θα αρκεστώ να πω ότι έκανε αρκετά καλή δουλειά στο τιμόνι της Newcastle. Περισσότερη σημασία έχει να επικεντρωθούμε στη φόρμα της ομάδας στη δεδομένη χρονική στιγμή και πώς θα αποδώσει κόντρα στην ανερχόμενη Liverpool.

Η Newcastle ήταν κακή κόντρα στη West Brom. Δεν είχε κατοχή της μπάλας, δεν δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και πιάστηκε επανειλημμένα στον ύπνο στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πώς αισθάνονται οι παίκτες μετά την απόλυση του Hughton, αλλά θα μου προκαλούσε έκπληξη αν όλοι τους έκαναν ξαφνικά μια φοβερή εμφάνιση εναντίον της Liverpool. Με βάση το πώς παίζουν τώρα τελευταία, αν υπάρξει βελτίωση αυτή θα είναι ελάχιστη και δε νομίζω ότι θα αποκομίσουν κέρδος από αυτό το παιχνίδι, γι' αυτό και προτείνω να ποντάρετε στο «διπλό» στο ανταλλακτήριο της Betfair.

Ούτε η Liverpool έγινε μονομιάς η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αλλά η νίκη 3-0 επί της Aston Villa σίγουρα έδωσε μεγάλη ψυχική τόνωση. Παρότι κανείς από τους Steven Gerrard, Fernando Torres και Jamie Carragher δεν αγωνίστηκε, οι συμπαίκτες τους ήταν καλοί κατά διαστήματα και κράτησαν το «μηδέν» στην άμυνα.

Έχω εντυπωσιαστεί με το πόσο γρήγορα έχει προσαρμοστεί ο Raul Meireles στην Premier League, ενώ ταυτόχρονα ο Σωτήρης Κυργιάκος έχει δείξει ηγετικές ικανότητες και έκανε κάποιες σπουδαίες εμφανίσεις σε αγώνες στους οποίους απουσίαζαν σημαντικοί παίκτες. Ένας από αυτούς, ο Fernando Torres, αναμένεται να επανέλθει σ' αυτό το παιχνίδι και η επιστροφή του αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για να πιστεύω ότι η Liverpool θα πάρει το «τρίποντο».

Προτάσεις:
Υπέρ στη Liverpool @ 2,10 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στο 1-0 @ 14,00 στην αγορά Ακριβές Σκορ στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στο Under 2,5 γκολ @ 2,00 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Aston Villa - West Brom: Η επάνοδος ορισμένων σημαντικών παικτών, που έχουν πλέον αποθεραπευτεί, μπορεί να κάνει τη διαφορά για τη Villa απέναντι στην αντίπαλό τους από τα Midlands. Υπέρ στην Aston Villa @ 2,20. Υπέρ στο Ακριβές σκορ 2-1 @ 10,00.

Everton - Wigan: Έχει περάσει κάμποσος καιρός από την τελευταία νίκη της Everton, αλλά οι εμφανίσεις της είναι καλύτερες από ό,τι δείχνουν τα αποτελέσματα. Ίσως στο συγκεκριμένο ματς επιστρέψουν στις επιτυχίες. Υπέρ στην Everton @ 1,47. Υπέρ στο Ακριβές σκορ 2-0 @ 7,00.

Fulham - Sunderland: Δεν περιμένω να αποδειχθεί το πιο συναρπαστικό παιχνίδι της αγωνιστικής, αλλά περιμένω μια ισορροπημένη αναμέτρηση. Συνεπώς, προτείνω να ποντάρετε ανάλογα. Υπέρ στην Ισοπαλία @ 3,30. Υπέρ στο Ακριβές σκορ 1-1 @ 7,20.

Stoke - Blackpool: Ο Matthew Etherington ήταν υπέροχος τις τελευταίες εβδομάδες και δεν θα εκπλαγώ αν έχει συμμετοχή σε κάποιο γκολ, αφού εκτιμώ ότι η Stoke θα αποδώσει καλά κόντρα στην ομάδα του Ian Holloway. Υπέρ στη Stoke @ 1,66. Υπέρ στο Ακριβές σκορ 2-0 @ 11,00.

West Ham - Man City: Η απουσία του Carlos Tevez κάνει την City λιγότερο επικίνδυνη, αλλά έχουν αρκετά εφόδια ώστε να επιστρέψουν στη βάση τους με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές. Υπέρ στη Manchester City @ 1,90. Υπέρ στο Ακριβές σκορ 1-2 @ 10,00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: