Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ντέρμπι... υπό προϋποθέσεις

Πριν λίγα χρόνια θα ήταν σίγουρα ντέρμπι. Σήμερα μπορεί να γίνει υπό... προϋποθέσεις, αυτό του Παναθηναϊκού με τον Άρη για την όγδοη αγωνιστική της Α1, αν οι απουσίες Μάριτς και Μπατίστ και η κόπωση των «πρασίνων» βοηθήσουν τους «κίτρινους» να φανούν περισσότερο ανταγωνιστικοί. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα υπάρχουν πέντε «σίγουρα» ντέρμπι, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Πέμπτη με τον αγώνα Ηλυσιακός-Ολυμπιακός.

Αναλυτικά...

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Πανελλήνιο σε ένα ματς με άρωμα... Eurocup μετά τις επιτυχίες των δύο ομάδων μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επιζητά την τέταρτη νίκη του, την ώρα που η συμμετοχή του Τζάστιν Γκρέι είναι αμφίβολη λόγω του τραυματισμού του στη μύτη. Στον αντίποδα, οι απουσίες των Μπάιαρς και Κολώκα δυσχεραίνουν το έργο των ολυμπιονικών», που ψάχνουν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα για να ξεκολλήσουν από την προτελευταία θέση.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη στο ΟΑΚΑ λιγότερο από δύο ημέρες μετά την κοπιαστική νίκη επί της Ολίμπια στην Ευρωλίγκα. Στο γνωστό πρόβλημα της απουσίας του Άλεξ Μάριτς ήρθε να προστεθεί κι αυτό του Μάικ Μπατίστ, που υπέστη θλάση στον τελευταίο αγώνα και θα επιστρέψει στη δράση σε δύο εβδομάδες. Οι «κίτρινοι» μετά τις σημαντικές νίκες στο «Αλεξάνδρειο» απέναντι σε Καβάλα και Τσεντεβίτα θα προσπαθήσουν-δίχως απουσίες πλην του Δημήτρη Βεργίνη-για το καλύτερο δυνατό. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά πριν το τέλος του 2010, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, στο ΟΑΚΑ (πιθανότατα στις 29/12).

Ο Ηρακλής αντιμετωπίζει στο «Ιβανώφειο» το Μαρούσι σε ένα ματς που και οι δύο προπονητές θεωρούν καθοριστικό για τη μάχη της σωτηρίας. Η ομάδα του Ντάρκο Ρούσο ενισχύθηκε με τον Βόσνιο σέντερ Έρμιν Τζάσβιν, που θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση, ενώ οι πάνοπλοι «μαυροκίτρινοι» μετά τη σπουδαία νίκη επί του Πανελληνίου την περασμένη εβδομάδα στοχεύουν στο τέταρτο ροζ φύλλο, που θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στο στόχο τους.

Το Περιστέρι αναμετράται με τον Ίκαρο με την πέμπτη νίκη να αποτελεί κοινό στόχο. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη απέδειξε νικώντας τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη πως η ήττα από την ΑΕΚ δύο εβδομάδες πριν ήταν μία κακή παρένθεση. Οι νεοφώτιστοι, που απέφυγαν την ήττα από τον Ηλυσιακό την περασμένη εβδομάδα, θα είναι πλήρεις, καθώς οι Καλαμπόκης και ΜακΑλάρνεϊ ξεπέρασαν εγκαίρως τους μικροτραυματισμούς τους.

Την Κυριακή ο Κολοσσός φιλοξενεί στη Ρόδο τον Πανιώνιο με στόχο να διευρύνει το νικηφόρο σερί του στους τέσσερις αγώνες. Ο Παναγιώτης Καυκής θα είναι απών και πάλι λόγω τραυματισμού, ενώ οι «κυανέρυθροι», που... πισωγύρισαν με την ήττα από το Περιστέρι στη Νέα Σμύρνη, δίχως αγωνιστικά προβλήματα αναζητούν την τρίτη τους εκτός έδρας νίκη.

Τέλος, η Καβάλα θέλει να κάνει το 5/5 στην έδρα της αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ. Οι Ζάρας και Σίμτσακ παραμένουν εκτός μάχης, αλλά ο Δημήτρης Πρίφτης υπολογίζει κανονικά στον Χριστόφορο Στεφανίδη. Η «Ένωση», που δεν κατάφερε να κάνει τρεις τις σερί νίκες της χάνοντας από τον Κολοσσό στο Ελληνικό, θα παραταχθεί με πολλά προβλήματα. Ο Μηνάς Γκέκος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Μελς και Δορκοφίκη, ενώ παρελθόν αποτελεί ο Κοχαντάρεβιτς, συνεπώς-ελλείψει των δύο τελευταίων-το βάρος θα πέσει στους Ντικούδη και Μακ στη φροντ λάιν.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας Ηλυσιακός-Ολυμπιακός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς τη Δευτέρα οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στο Βέλγιο τη Σαρλερουά για την Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 11/12

ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος 16:30 (Novasports 3)
Παναθηναϊκός-Άρης 17:00 (ΕΤ1)
Ηρακλής-Μαρούσι 17:00
Περιστέρι-Ίκαρος Καλλιθέας 17:00

Κυριακή 12/12

Κολοσσός Ρόδου-Πανιώνιος 12:30
Καβάλα-ΑΕΚ 17:00 (Sport+)

Πέμπτη 16/12

Ηλυσιακός-Ολυμπιακός 18:00 (ΕΤ1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: