Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αντώνης Λαδάκης: «Τέλος στο σερί του Σισέ»

Πριν από περίπου έναν μήνα, στις 6 Νοεμβρίου, ο Αστέρας Τρίπολης υποδεχόταν το νεοφώτιστο και ουραγό τότε, Πανσερραϊκό κι έψαχνε την πρώτη εφετινή εντός έδρας νίκη του, που αν ερχόταν, θα “ανέβαζε” της ομάδα της Αρκαδίας στην 3η θέση της βαθμολογίας. Από τότε όμως, πέρασαν σχεδόν 35 μέρες και οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου ακόμη στοχεύουν στο πρώτο εφετινό “τρίποντο” μέσα στην Τρίπολη, με τη μόνη διαφορά ότι πλέον βρίσκονται στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μία μόλις ανάσα πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, ο Αστέρας μετράει τέσσερις ήττες (εκ των οποίων οι τρεις εντός έδρας) και μία ισοπαλία και μοιραία στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, δεν έχει περιθώρια για μία τέταρτη σερί αποτυχία ενώπιον των φιλάθλων του... Ο πιο παλιός παίκτης της ομάδας και ένας από τους τρεις στο εφετινό ρόστερ που έχουν αγωνιστεί και στα 13 παιχνίδια του 1ου γύρου, μιλάει για την δύσκολη δοκιμασία με τους πρωταθλητές και δηλώνει ότι στόχος της ομάδας του δεν είναι να κόψει βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, αλλά να βελτιώσει τη δική της βαθμολογική θέση...



- Τελικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αστέρας στην εφετινή σεζόν είναι η αδυναμία που παρουσιάζει μέσα στην έδρα του.
«Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα... Μέσα στην Τρίπολη μετράμε 3 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 6 αγώνες κι ακόμη δεν έχουμε μπορέσει να γευτούμε τη χαρά της νίκης. Παρ' όλα αυτά, δεν θεωρώ ότι είμαστε κακοί εντός έδρας... Σε γενικές γραμμές έχουμε κάνει καλές εμφανίσεις αλλά δεν έχουμε μπορέσει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε... Έχουμε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια...»

- Ρίχνοντας μία ματιά στο πρόγραμμα, θα διαπιστώσει κανείς ότι έχετε χάσει πολλούς βαθμούς από ομάδες που θεωρητικά βρίσκονται στα μέτρα σας...
«Έτσι όπως είναι φέτος το πρωτάθλημα, δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αγώνες, είτε παίζεις εντός, είτε εκτός έδρας... Αυτό φαίνεται από τα πολλά αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα και από τα πολύ περισσότερα “διπλά” που έχουν προκύψει φέτος... Πάντως, θεωρώ ότι βάσει της έως τώρα απόδοσής μας, δικαιούμαστε καλύτερης βαθμολογικής συγκομιδής...»

- Την Κυριακή (12/12, 19.30) υποδέχεστε τον Παναθηναϊκό... Πως αντιμετωπίζετε τον αγώνα απέναντι στους περυσινούς πρωταθλητές;
«Όπως όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια... Με στόχο δηλαδή να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς και να βελτιώσουμε την θέση μας στην βαθμολογία... Πλέον δεν έχουμε την πολυτέλεια να χωρίσουμε τους αγώνες σε αυτούς που χτυπάμε και εκείνους που όχι... Μέσα στην έδρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγήσουμε το καλύτερο... Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ που έληξε 0-0, νομίζω ότι αποτελεί ιδανικό οδηγό για μας, όχι τόσο από πλευράς βαθμολογικής συγκομιδής όσο από πλευράς απόδοσης και αμυντικής λειτουργίας...»

- Ποια είναι η άποψή σου για τον εφετινό Παναθηναϊκό;
«Εμείς σεβόμαστε ότι είναι μεγάλη ομάδα κι έρχεται εδώ ως πρωτοπόρος και ως πρωταθλητής! Κανείς δεν αμφιβάλει ότι διαθέτει ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας, ωστόσο κι εμείς δεν μπορούμε να μην μπούμε στο γήπεδο με στόχο τη νίκη... Θα πολεμήσουμε για το καλύτερο και νομίζω ότι ακόμη και η ισοπαλία θα είναι πολύ θετικό αποτέλεσμα... Το χρειαζόμαστε για να “ζεστάνουμε” και τον κόσμο που φέτος είναι πιο κοντά στην ομάδα και τον έχουμε απογοητεύσει...»

- Πόσο δύσκολο είναι για ομάδες που μάχονται για την σωτηρία τους, να “κόψουν” βαθμούς από τους δύο διεκδικητές του τίτλου;
«Αρκετά και σίγουρα χρειάζεται και τύχη... Άλλωστε, όσο περνούν τα χρόνια, οι δύο μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου αντιμετωπίζουν τα εν λόγω παιχνίδια με ολοένα και πιο αυξανόμενη συγκέντρωση γιατί γνωρίζουν καλά ότι όσο λιγότερες απώλειες έχουν με τις λεγόμενες μικρές ομάδες εκτός έδρας, τόσο αυξάνουν τις πιθανότητές τους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα...»

- Σε όλα αυτά, να προσθέσουμε και το επιπλέον κίνητρο που δημιουργούν αυτοί οι αγώνες για τις πιο αδύναμες ομάδες;
«Αυτό είναι αλήθεια, αλλά στην κατάσταση που είμαστε εμείς, πρέπει να βρίσκουμε κίνητρο σε κάθε παιχνίδι... Δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες ακόμη και όταν αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό... Είμαστε σχεδόν στα μισά του πρωταθλήματος και βρισκόμαστε πλέον σε δεινή θέση...»

- Ποιο θα είναι το ιδανικό σενάριο για σας;
«Να πιάσουμε εξαιρετική απόδοση, να ξαφνιάσουμε τον αντίπαλό μας μ' ένα γκολ και να πετύχουμε τον Παναθηναϊκό σε μία μέτρια και χλωμή βραδιά...»

- Κάτι που, άλλωστε, δεν συμβαίνει και... σπάνια στην εφετινή σεζόν...
«Εγώ δεν θεωρώ ότι ο εφετινός Παναθηναϊκός έχει μεγάλες διαφορές από τον περυσινό... Είναι σχεδόν η ίδια ομάδα, απλά φέτος δεν έχει ακόμη καταφέρει να βρει ρυθμό... Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη πιάσει σπουδαία απόδοση, σε σταθερή βάση, δε σημαίνει ότι έχει περισσότερα τρωτά σημεία από την περυσινή ομάδα.... Μην ξεχνάτε ότι πρόσφατα ήρθε ένας καινούριος προπονητής, ο οποίος χρειάζεται χρόνο για να μάθει και να αξιοποιήσει το υλικό και να παρουσιάσει ένα ουσιαστικό αγωνιστικό δείγμα...»

- Τον Σισέ πως τον έχεις δει έως τώρα; Με δεδομένο ότι έχει σκοράρει και στα τέσσερα τελευταία ματς της Superleague, θεωρείς ότι αν τον σταματήσετε, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα;
«Έχει αποδείξει ότι έχει μεγάλη επαφή με τα δίχτυα! Είναι πολύ δυνατός και αθλητικός και διαθέτει αυτή την έμφυτη ικανότητα να βρίσκεται μέσα σε όλες τις φάσεις και να παίρνει τις σωστές θέσεις... Μπορεί όλος ο Παναθηναϊκός να κινείται γύρω του, αλλά και ο ίδιος ο Σισέ έχει το γκολ στο τσεπάκι του! Σίγουρα, αν περιορίσουμε τον Σισέ θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες αλλά δεν είναι μόνο ο Γάλλος! Υπάρχουν κι άλλοι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές τους οποίους πρέπει να ελέγξουμε...»

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: