Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλό των τελευταίων 30 χρόνων»

Για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια έκανε λόγο ο πρόεδρος της Καλλιθέας, Νίκος Σαλευρής για τις πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες του Ιωνικού και του Εθνικού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Σαλευρή: 

«Εδώ και 30 και πλέον χρόνια ασχολούμαι με τον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου. Παρά τα πολλαπλά συναισθήματα χαράς που έχω γευτεί ως παράγοντας στον χώρο του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού, με λύπη μου διαπιστώνω ότι η ισονομία στον χώρο μας δεν ισχύει και βλέπω παράγοντες του ποδοσφαίρου να καταστρατηγούν τους κανόνες λειτουργίας των θεσμών. 
Κύριοι, γνωρίζεται πολύ καλά ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο διέπεται από κανόνες που κατοχυρώνουν την ισονομία και την ίση μεταχείριση. Παρ’ όλα αυτά, τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε όλοι το θέατρο του παραλόγου. 

Ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, την ίδια περίοδο, να προσκομίζουν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες και να εκδίδονται δελτία ποδοσφαιριστών. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα. 

Οι ομάδες αυτές επί δύο χρόνια προσκομίζουν πλαστές ενημερότητες, κάνουν μετεγγραφές και παράλληλα στερούν από το Κράτος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, καταστρατηγώντας έτσι τον υγιή ανταγωνισμό. Η συμπεριφορά τους είναι κατακριτέα από όλη την φίλαθλη αθλητική κοινή γνώμη και προκαλεί απέχθεια. 

Είναι απαξίωση και δυσφήμιση του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Όλες οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και τα κανάλια περιμένουν να ακούσουν τον υποβιβασμό, διότι οι παρανομίες και οι κακουργηματικές πράξεις που έχουν διαπράξει, έχουν πλαστογραφήσει και νοθεύσει το πρωτάθλημα της Football League».
  The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: