Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τώρα Θόδωρε τρέχουμε!

Ο κύκλος της ομάδας της μετά σαρδέλας εποχής, που έφτιαξαν από κοινού ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας και ο Σάντος, έκλεισε οριστικά το βράδυ της Τετάρτης 25/5/2011. Πλέον, ο πρόεδρος καλείται να σηκώσει το βάρος μόνος του.
Απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, στην Τούμπα, το βράδυ της 25ης Μαΐου 2011 οι οπαδοί του ΠΑΟΚ παρακολούθησαν την τελευταία παράσταση μιας ομάδας που έφτιαξαν ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας και ο Σάντος στη μετά σαρδέλα εποχή για τον ΠΑΟΚ. Ομολογουμένως, η παράσταση ήταν άψογη και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τον κύκλο αυτής της ομάδας.
Οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα έχουν πολλά ευχάριστα πράγματα να θυμούνται από την τριετία που διήρκεσε το συγκεκριμένο σύνολο. Ο "Δικέφαλος" μετά από πολλά χρόνια κατάφερε να αποκτήσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο και έφτασε να διεκδικεί επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα. Πλέον, ανέκτησε το χαμένο του κύρος, μαγνήτισε παίκτες που υπό άλλες συνθήκες δύσκολα θα περνούσαν το κατώφλι της Τούμπας και άφησε ξανά το στίγμα του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα, αν ήταν λίγο πιο υποψιασμένη η διοίκησή του, θα μπορούσαν οι "ασπρόμαυροι" να έχουν στην τροπαιοθήκη τους τον τίτλο του πρωταθλητή στην τελευταία χρονιά του Σάντος στον πάγκο τους.
Επειδή, όμως, όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος αυτή η ομάδα νομοτελειακά έφτασε στο δικό της. Πλέον, το στοίχημα για τη διοίκηση Ζαγοράκη είναι ακόμη μεγαλύτερο: ο πήχης έχει ανέβει, τα στάνταρ είναι πολύ υψηλότερα και κάθε λάθος κρίνεται πολύ διαφορετικά απ' ότι το 2008 και το 2009. Όλα αυτά κάνουν το φορτίο ακόμη πιο βαρύ στις πλάτες του Θόδωρου Ζαγοράκη, ο οποίος καλείται να αποφασίσει χωρίς τη συνδρομή του τεχνικού δίδυμου της Εθνικής Ελλάδας, που αποτελούν ο Σάντος με τον Βρύζα.
Ο προπονητής
Το πρώτο με το οποίο έχει να ασχοληθεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι το θέμα του προπονητή. Ο Μάκης Χάβος προσπάθησε και με το παραπάνω να αντεπεξέλθει στις δύσκολες απαιτήσεις μιας πολύ βαριάς χρονιάς για τον ΠΑΟΚ, με υποχρεώσεις σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Συνέβαλε με τον τρόπο του να πάει η ομάδα μια ανάσα από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και πιο μακριά απ' ότι φαντάζονταν οι φίλοι της ομάδας στο Europa League. Με το υλικό που είχε στα χέρια του, όμως, είναι κοινώς αποδεκτό ότι θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την απειρία του σε πολλές περιπτώσεις και όπως είναι αντιληπτό δεν είναι και το καλύτερο να συνεχίσει να το κάνει και την επόμενη σεζόν.
Όπως πριν από τέσσερα χρόνια η προσπάθεια αναγέννησης του ΠΑΟΚ ξεκίνησε με την πρόσληψη ενός καταξιωμένου τεχνικού, έτσι και τώρα το ίδιο πρέπει να γίνει. Η εμπειρία της περασμένης σεζόν με τους ερασιτεχνισμούς τύπου Μπερέτα και τη γνωστή κατάληξη δείχνει το δρόμο. Ίσως και αύριο ακόμη η διοίκηση του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι σε θέση να ανακοινώσει όνομα καινούριου προπονητή. Ενός προπονητή έμπειρου και καταξιωμένου, ο οποίος να μπορεί να φτιάξει ομάδα από το μηδέν και έχοντας λίγα χρήματα για να ξοδέψει στο μεταγραφικό παζάρι, αφού είναι γνωστό ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ρίξει το μπάτζετ της επόμενης σεζόν. Σε αυτό το θέμα ειδικά, ο Ζαγοράκης πρέπει να τρέξει- αν δεν έχει ήδη τρέξει.
Το τελευταίο αντίο
Ο Μουσλίμοβιτς είναι ο πρώτος από τους παίκτες - ορόσημο της μετά σαρδέλας εποχής του ΠΑΟΚ που αποχαιρέτισε την Τούμπα. Το αντίο το είπε με κάθε επισημότητα, το σφράγισε με όμορφο γκολ και θα μπορούσε να το είχε κάνει ακόμη πιο ουσιαστικό, αν δεν είχε χάσει εκείνη την τεράστια ευκαιρία στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μια ευκαιρία, που συνέλαβε αρνητικά στο να χάσει ο ΠΑΟΚ τη δική του ευκαιρία, αυτή της συμμετοχής για δεύτερη συνεχή σεζόν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο "Μούσλι" ενδεχομένως δεν θα είναι ο μόνος που κουνάει μαντίλι. Για τον Βιεϊρίνια οι σειρήνες είναι πολλές. Θεωρείται πιο πιθανό την επόμενη σεζόν να φοράει άλλη φανέλα, παρά αυτή του ΠΑΟΚ.
Ο Κοντρέρας δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αποδεχθεί την πρόταση με μειωμένες αποδοχές που του έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Γκαρσία, προφανώς, μετά την εγχείρηση που πρόκειται να κάνει και την πολύ φορτωμένη σεζόν που είχε, με ρεκόρ συμμετοχών στην καριέρα του και σε ηλικία κοντά στα 35 πλέον, δεν θα είναι ο ίδιος όπως πριν τρία χρόνια. Ο Βιτόλο δεν είναι απίθανο να βρει αλλού λιμάνι.
Γενικώς θα μπορούσαμε να γράψουμε για όλους τους υπάρχοντες μια κουβέντα. Καλύτερα, όμως, να σταματήσουμε εδώ, διότι ο χρόνος θα δείξει ποιοι τελικά θα μείνουν και ποιοι όχι.
Όπως και να έχει, όμως, η επόμενη μέρα θα είναι σίγουρα διαφορετική από την προηγούμενη. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απολύτως προσεκτικές, όπως και στοχευμένες, διότι -όπως είπαμε και πιο πριν- τα λάθη μετριούνται πολύ διαφορετικά απ' ότι το 2008 και το 2009. Κανείς από τους φίλους του ΠΑΟΚ δεν θα σκεφτεί ότι έπεσε το μπάτζετ κι ότι υπάρχει οικονομική κρίση. Αυτό που ενδιαφέρει, πλέον, είναι να συνεχίσει η ομάδα να βρίσκεται ψηλά και να έχει υψηλούς στόχους. Αυτά τα πράγματα, όμως, απαιτούν καλό προγραμματισμό και οργάνωση, που στην πράξη θα φανεί αν έχουν γίνει.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: