Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Η αντίστροφη μέτρηση για τα παιχνίδια της χρονιάς έχει αρχίσει. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται το βράδυ της Πέμπτης στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών της Α1 στο ΣΕΦ, που αναμένται να είναι κατάμεστο (22:00, ΝΕΤ).

Ολυμπιακός

Απόλυτα έτοιμοι παρουσιάζονται άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού για την τέταρτη «μάχη» που καλούνται να δώσουν απόψε απέναντι στον «αιώνιο». Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ετοιμάζεται να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο πρωτάθλημα τους μετά από 13 χρόνια (1997), τότε που και πάλι ήταν αυτός στον πάγκο τους. Στα αγωνιστικά, πέραν των γνωστών πλέον απουσιών, του Ράσο Νεστέροβιτς και του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, ο προπονητής των Πειραιωτών θα έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή του. Οι Βασίλης Σπανούλης, Μίλος Τεόντοσιτς και Τζαμόν Γκόρντον δείχνουν να έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους και είναι ετοιμοπόλεμοι να βοηθήσουν την ομάδα όποτε τους ζητηθεί.

Παναθηναϊκός
Για το μπρέικ που δώσει σε αυτούς το πλεονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσουν απόψε τον Ολυμπιακό οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» αν και έχασαν τρεις φορές φέτος από τον «αιώνιο», δεν πτοούνται και πεισμώνουν περισσότερο για να κατακτήσουν για τρίτη φορά πρωτάθλημα δίχως να έχουν το πλεονέκτημα έδρας (σεζόν 1998-99 και 2008-09). Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζεις τις υπηρεσίες του Στράτου Περπέρογλου, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του στην ωμοπλάτη από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσει πλέον να είναι έτοιμος στο δεύτερο ματς της σειράς. Το κενό του θα καλυφθεί κατά βάση από τον Ρομέιν Σάτο, ενώ θα χρησιμοποιηθούν για κάποια διαστήματα του ματς σχήματα με τρεις «κοντούς».

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σχινάς, Αναστόπουλος και Σώμος. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς των τελικών θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ (22:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια: