Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ο «Κανένας» στο Σύνταγμα!!

Ψάχνουν όλοι οι βαρυσήμαντοι πολιτικοί αναλυτές να βρούνε το νόημα της συγκέντρωσης αγανακτισμένων πολιτών στο Σύνταγμα.
Ο «Κανένας» στο Σύνταγμα!
Ποιοι πήγαν στην διαδήλωση, πού ανήκουν, τι μήνυμα ήθελαν να περάσουν, τι δύναμη έχουν αποκτήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Να πούμε εμείς εδώ στον σκύλο πώς έχουμε εισπράξει αυτό που συνέβη χθες και που είναι να συνεχιστεί και σήμερα; Ο «Κανένας» πήγε στο Σύνταγμα! Στις δημοσκοπήσεις έχετε δει όταν γίνονται οι μετρήσεις, που ένα μεγάλο ποσοστό αναφέρεται ως «Κανένας»; Που δεν θέλει κανένα κόμμα, που δεν πιστεύει πια σε κάποια θετική εξέλιξη απ’ αυτούς που κάθονται στις μεγάλες καρέκλες.
Η πλειοψηφία, λοιπόν, που πήγε στο Σύνταγμα ήταν ο «Κανένας»! Αυτοί που δεν ανήκουν πουθενά, αυτοί που ίσως δεν έχουν ξαναβγεί ποτέ από το σπίτι τους για τέτοιον λόγο και που ένιωσαν την ανάγκη να δώσουν μια καθόλα ειρηνική παρουσία μαζί με τους συμπολίτες τους σαν ένδειξη αγωνίας για το μέλλον, φτιάχνοντας ένα παζλ ατόμων από διαφορετικές κοινωνικές, ηλικιακές και οικονομικές τάξεις που έγιναν ένα. Και το μονόχνωτο Σύστημα βραχυκύκλωσε απ’ αυτή την εξέλιξη και δεν μπορεί να την ερμηνεύσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: