Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αιχμές Βασάρα κατά ΚΕΔ στο ΔΣ της ΕΠΟ!!

«Καρφιά» για την ΚΕΔ έριξε ο Κύρος Βασάρας, μιλώντας στο ΔΣ της ΕΠΟ που έγινε το περασμένο Σάββατο. Ο υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας άφησε να εννοηθεί ότι έχει διαφορετική φιλοσοφία, αναφορικά με τους ορισμούς των διαιτητών.

Το βασικό είναι ότι θέλει να παίζουν οι καλύτεροι, καθώς ανέφερε: «Αν βάση της βαθμολογίας έχουμε καλούς διαιτητές, πρέπει να παίζουν. Αν ο καλός διαιτητής είναι και νέος, τόσο το καλύτερο για μας. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι νέοι να κάνουν καριέρα, γιατί θα υπάρχει σφαγή. Δεν γίνεται όλοι να είναι ταλέντα. Αν και ο παλιός είναι καλός πρέπει κι αυτός να παίζει». Βάση του νέου κανονισμού ο ένας εκ των δυο παραγόντων της ΕΠΟ που θα μπουν στην ΚΕΔ θα έχει δικαίωμα να ζητήσει εξηγήσεις από τον υπεύθυνο ορισμού της κάθε κατηγορίας, που θα είναι πρώην διαιτητής, εφόσον διαπιστώσει ότι ένας ρέφερι ή βοηθός που πήρε βαθμό 8 ορίζεται για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, μένοντας εκτός κάποιος που πήρε υψηλότερο.

Η δεύτερη αιχμή του Βασάρα για την ΚΕΔ έχει να κάνει με ό,τι δεν χρησιμοποιήθηκαν όσο έπρεπε οι υποψήφιοι ανόδου και του πίνακα των ταλέντων: «Τα ταλέντα και οι υποψήφιοι ανόδου δεν χρησιμοποιήθηκαν όσο έπρεπε. Από το Φεβρουάριο έπρεπε να δούμε που έπαιξαν και ποια πορεία είχαν και αναλόγως ο κάθε διαιτητής να πάρει ευκαιρίες. Επρεπε να κριθεί ποιοι καλυτέρευσαν και παράλληλα να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές».
Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: