Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τέλος σεζόν, ώρα αφύπνισης…!!

Έχει καταλάβει κανείς τι έχει συμβεί φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα που τελείωσε χθες; Κι όταν λέμε "κανείς", εννοούμε αυτούς που έχουν κάποιο θεσμικό πόστο στο ποδόσφαιρό μας.
Τέλος σεζόν, ώρα αφύπνισης…
Έχουν, λοιπόν, κάνει τον απολογισμό τους;
Αυτή η σεζόν ήταν σκέτη καταστροφή απ’ όποια άποψη κι αν το δούμε. Αγωνιστική, ηθική, εμπορική, οικονομική ή σε θέματα ασφαλείας.
Και το χειρότερο είναι πως ενώ τελείωσε αυτό το κακόγουστο έργο, δεν έχει να προτείνει κανείς τίποτα για το τι μέλλει γενέσθαι. Μην ξεχνάμε ότι σε λίγα 24ωρα μπαίνουμε επίσημα στο καλοκαίρι.
Οι ομάδες θα φύγουν σε προετοιμασίες μετά από λίγες εβδομάδες, οι εφημερίδες θα παπαγαλίζουν σπουδαίες (στα λόγια) μεταγραφές, οι παράγοντες και οι πολιτικοί θα πάνε τις διακοπές τους, οπότε «καλό Σεπτέμβρη».
Αν, δηλαδή, δεν ξεκινήσει κάτι ΤΩΡΑ, τότε πάλι κινδυνεύουμε να μείνουμε στον ίδιο παρονομαστή. Και τι να ξεκινήσει; Μια σειρά διαδικασιών, αφού το καινούργιο πρωτάθλημα κινδυνεύει από αυτή τη στιγμή κιόλας να τιναχθεί στον αέρα.
1. Με το θέμα της βίας, τι θα γίνει; Αυτό είναι το πρώτιστο, μήπως και πατήσει κάποιος θεατής στο γήπεδο τη νέα σεζόν. Μέχρι τώρα, το μόνο που ακούμε είναι λόγια. Λόγια της πλάκας. Τίποτα σοβαρό θα έχουμε σαν εξέλιξη, έτσι ώστε να μπορεί ο μέσος φίλαθλος να ξαναπάει στο γήπεδο;
2. Με το θέμα της μείωσης τιμών των εισιτηρίων, τι θα γίνει; Αν τώρα ο κόσμος δεν έχει να φάει, το πιθανότερο είναι να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πώς ο άλλος να πληρώνει εισιτήριο και να μπει σε ένα παραπανίσιο έξοδο, ειδικά για ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό;
3. Το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι λιγότερο ή περισσότερο ανταγωνιστικό από το φετινό; Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει ξεκάθαρο αγωνιστικό προβάδισμα από τώρα, αφού βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση απ’ όλους (ΜΑΖΙ), ενώ απέκτησε ξανά τα σκήπτρα. Οι άλλες μεγάλες ομάδες είναι σε κατάσταση ημιλιπόθυμη και το ότι ο Παναθηναϊκός βγήκε 1ος στα playoff ή η ΑΕΚ πήρε το κύπελλο και ο ΠΑΟΚ με την Αρη κάνανε μια αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη, είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πρωτάθλημα πολύ νωρίς, ενώ είναι δυνατός εντός – εκτός γηπέδου.
4. Επιτέλους, θα μπει κάποια τάξη στα θέματα διαιτησίας και παρασκηνίου; Αυτά που ζήσαμε φέτος ήταν οργιαστικά και ντροπιαστικά από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση του χρόνου, με κάποιους παράγοντες να αλωνίζουν, με κασέτες να βγαίνουν στην φόρα, με ομάδες να υποβιβάζονται ενώ δεν ξέρει κανείς πως άλλες πήραν το πράσινο φως αδειοδότησης, και το κλίμα να είναι τόσο τσιτωμένο, κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει. Ή μάλλον όλοι υποψιαζόμαστε τι θα γίνει.
Με λίγα λόγια, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Είναι υπό το μηδέν. Αν όλοι επαναπαυτούν στις δάφνες τους ή στις όποιες κατακτήσεις τους και γυρίσουν πλευρό, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι όχι πια με αγανακτισμένους φιλάθλους, αλλά με την πλήρη αδιαφορία κι απαξίωση. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν, λοιπόν, τόσο το καλύτερο.
Η πιο μίζερη σεζόν στην ιστορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα πρέπει να αφυπνίσει όλους αυτούς που είναι εμπλεκόμενοι. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Ήδη κορυφαίοι σύλλογοι έχουν φτάσει να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Φανταστείτε τι γίνεται με τους μικρότερους. Ήδη ο κόσμος απολαμβάνει περισσότερο τα ξένα πρωταθλήματα. Ξυπνήστε, λοιπόν.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: