Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η ανατροπή του αιώνα!!

Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβαινε μετά από 31 χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης νικώντας με 2-1 την Μπάγερν Μονάχου στη Βαρκελώνη μέσα σε δύο λεπτά.
Η ανατροπή του αιώνα
Ο τελικός του 1999 που έλαβε χώρα στο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης ήταν, αν όχι ο συναρπαστικότερος, ένας από τους κορυφαίους και δραματικούς όλων των εποχών και θα μείνει ανεξίτηλος εσαεί στην ποδοσφαιρική βίβλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Στις 26 Μαΐου του 1999, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Καμπ Νόου» με στόχο την κορυφή της Ευρώπης. Οι Γερμανοί ανοίγουν το σκορ στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης με χτύπημα φάουλ του Μάριο Μπάσλερ. Στη συνέχεια οι «κόκκινοι διάβολοι» φαίνεται πως δεν μπορούν να αντιδράσουν με τους Βαυαρούς να φτάνουν κοντά στο 2-0, με τις προσπάθειες των Σολ και Γιάνκερ να μην καταλήγουν γκολ αλλά στο δοκάρι του Πίτερ Σμάιχελ.
O Σερ ΆΛεξ Φέργκιουσον ρίχνει στη μάχη τους Σέριγχαμ και Σόλσκιερ με τους δύο παίκτες αυτούς να έμελλε να αποδειχθούν και οιι ήρωες της αναμέτρησης. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, στο 91΄ ο Γκιγκς επανέφερε την μπάλα στην περιοχή μετά από απόκρουση του Έφενμπεργκ και ο Σέριγχαμ με κοντινή προβολή έκανε το 1-1.
Δύο λεπτά αργότερα ο Μπέκαμ εκτελεί κόρνερ και μετά από κεφαλιά του Σέριγχαμ, ο Σόλσκιερ με προβολή διαμορφώνει το τελικό 2-1 υπέρ των «Διαβόλων» και κάνει το τελικό 2-1... με την αγγλική ομάδα να κάνει την ανατροπή του αιώνα!
Ανήμερα της 90ης επετείου της γέννησης του αείμνηστου Ματ Μπάσμπι, η Γιουνάιτετ φτάνει αήττητη σε ένα ιστορικό τρεμπλ, αφού είχε καταφέρει να κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο στην Αγγλία.
Βαρκελώνη Καμπ Νου (89.000)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν Μονάχου 2-1
Σκόρερ:
91' Σέριγχαμ, 93' Σόλσκιερ - 6' Μπάσλερ
Συνθέσεις:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σμάιχελ, Γκ. Νέβιλ, Γιόνσεν, Σταμ, Εργουιν, Μπέκαμ, Μπατ, Γκιγκς, Μπλόμκβιστ (67’ Σέριγχαμ), Γιορκ, Κόουλ (81’ Σόλσκιερ)
Μπάγερν: Καν, Ματέους (80’ Φινκ), Μπάμπελ, Λίνκε, Κουφούρ, Τάρνατ, Εφενμπεργκ, Γέρεμις, Μπάσλερ (89’ Σαλιχάμιτζιτς), Γιάνκερ, Τσίκλερ (71’ Σολ)
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: