Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Η άρση ως δείγμα γραφής...!!

Οι εκρήξεις από τα σκάνδαλα εξακολουθούν να προκαλούν αναταράξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο που τώρα, μετά το σοκ των αποκαλύψεων, η καθημερινότητά μας γέμισε από αρνητικά συναισθήματα, αλλά και απορίες.
Η άρση ως δείγμα γραφής...
Γράφει ο Κώστας Αλεξόπουλος...
Από αύριο περιμένουμε νέες λίστες με ονόματα εμπλεκόμενων στα πολλαπλά σκάνδαλα που έχουν δει το φως της ημέρας, πάνω από 700 λένε οι πληροφορίες, όμως, πλέον, το κοινό αίσθημα περί τιμωρίας των υπευθύνων και των πρωταγωνιστών έχει ατονήσει.
Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι... και αυτήν τη φορά, η πολιτεία και η Δικαιοσύνη, δεν θα τολμήσουν να βάλουν βαθιά το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο, επιχειρώντας την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Κυρίως επειδή εμπλέκονται... όλοι σχεδόν οι μεγάλοι, αλλά και επειδή, ήδη η κατάσταση είναι τόσο περιπεπλεγμένη, που όχι ένας, αλλά 20 δικαστές και εισαγγελείς να ασχοληθούν, αποκλείεται να φτάσουν τις υποθέσεις αυτές στο τέρμα τους.
Να τιμωρήσουν τους ενόχους, να τους οδηγήσουν στη φυλακή και αμέσως μετά να θωρακίσουν το ποδόσφαιρο, για να μην επαναληφθούν ίδια κρούσματα με στημένα παιχνίδια, στοιχηματικές απάτες και ξέπλυμα χρήματος.
Επίσης, όλο αυτό το διάστημα, είναι άξια αναφοράς, επειδή προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και την αισθητική των απλών φιλάθλων, η ακινησία και η βουβαμάρα της ΕΠΟ, όπως και η απραξία της διοίκησης του «συνεταιρισμού», όπως αποκαλείται η Σούπερ Λίγκα. Ειδικά από την ΕΠΟ περίμεναν όλοι να έχει αναλάβει δυναμικό ρόλο στη διαλεύκανση των σκανδάλων.
Να σταθεί αρωγός της συνολικής προσπάθειας της πολιτείας, των δικαστικών και αστυνομικών αρχών, προκειμένου να φθάσει η έρευνα μέχρι τα πιο απόμακρα και σκοτεινά της σημεία, να συλληφθούν οι ένοχοι, αλλά και να τιμωρηθούν.
Η ΕΠΟ και ο Πιλάβιος έπρεπε από την πρώτη στιγμή να δηλώσουν δημόσια –να το φωνάξουν με ντουντούκα για να το ακούσουν όλοι, μέχρι την τελευταία γωνιά της χώρας– την υποστήριξή τους στις έρευνες, να ανοίξουν τα γραφεία τους και καθημερινά να παρέχουν ό,τι πληροφορία θα τους ζητούσαν οι Αρχές.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ... Ούτε για πέντε δεύτερα ούτε για μια στιγμή. Η ΕΠΟ είναι τουλάχιστον κατακριτέα για τη στάση που κράτησε και τουλάχιστον... περίεργη η συνολική αντιμετώπιση της κατάστασης από τον Πιλάβιο.
Ξαφνικά, ο λαλίστατος πρόεδρος έγινε... Λάκωνας, απαντώντας ξερά με ένα «ναι» ή ένα «όχι» στις ερωτήσεις που του θέτουν. Προχθές μάλιστα που τον άκουγα σε κάποια ραδιοφωνική του παρέμβαση, δεν επιτέθηκε απλώς στους συναδέλφους δημοσιογράφους που τον φιλοξενούσαν, αλλά τους έκανε και... παρατηρήσεις για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν.
Και όταν αυτοί επέμειναν στις ερωτήσεις που του προκαλούσαν κάποια... αμηχανία, αυτός τις απέφευγε λέγοντας ότι έχει απαντήσει για το θέμα τις προηγούμενες ημέρες. Είναι τόσο απολαυστικός ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Και αξίζει να συγχαρούμε όλες τις Ενώσεις της χώρας που με τη δική τους ψήφο τον ανέβασαν στο κορυφαίο διοικητικό ποδοσφαιρικό σκαλί της χώρας.
Πιθανότατα, όταν ήταν υποψήφιος για το χρίσμα, ο πρόεδρος μιλούσε περισσότερο από κάθε άλλον συνυποψήφιο. Αλλιώς... πώς θα έπειθε τους ψηφοφόρους του; Τώρα όμως... μιλιά. Μισοκουβέντες βγαίνουν από το στόμα του.
Οπως και άλλοι πολλοί... ομόλογοί του ομάδων.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι, όλο αυτό το διάστημα, αν εξαιρέσουμε τους μικρούς –που έχουν πληγεί και υποστεί ζημιές με τον έναν ή τον άλλον τρόπο–, οι οποίοι φωνάζουν και διαμαρτύρονται, το υπόλοιπο ελληνικό ποδόσφαιρο ασχολείται με την... πάρτη του.
Ο καθένας για τον... εαυτό του!
Το κοινό συμφέρον και η συνολικά οργανωμένη προσπάθεια για πρόοδο και ευημερία... δεν υφίστανται.
Τώρα ισχύει απαρέγκλιτα το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»!
Οσο για το θέμα της «απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα» των εμπλεκόμενων στα σκάνδαλα, εδώ σίγουρα υπάρχει κάποιο λάθος.
Ή την πρώτη φορά που ανακοινώθηκε το «απαγορευτικό» ή τη δεύτερη της απαλλαγής.
Δεν μπορείς να αποφασίζεις πρωτόδικα να μην επιτρέπεις την έξοδο από τη χώρα και έπειτα από 15 ημέρες να... άρεις σαρωτικά την απόφαση.
Κάποιο λάθος έγινε...
Το οποίο... δεν δικαιολογείται στην παρούσα φάση.
Ποιος ξέρει...
Ισως αυτή η άρση να αποτελεί ένα πρώτο δείγμα για όσα θα ακολουθήσουν...
Ισως τελικά κριθεί ότι οι περισσότερες κατηγορίες εναντίον όσων έχουν συλληφθεί... δεν ευσταθούν!
Και... αρθούν κι αυτές.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: