Ο Μαρκ Γουέμπερ παραδέχτηκε στις δηλώσεις του, ύστερα από την ολοκλήρωση του αγώνα, ότι αγνόησε την εντολή της Red Bull να διατηρήσει απόσταση από τον Σεμπάστιαν Φέτελ.
Στους τελευταίους γύρους του αγώνα του Σίλβερστοουν ο Φερνάντο Αλόνσο είχε «κλειδώσει» τη νίκη και ακολουθούσαν μάχες στις πιο πίσω θέσεις. Μια από αυτές ήταν και μεταξύ των δυο Red Bull των Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός πίεσε πολύ τον ομόσταβλό του αγνοώντας την εντολή της Red Bull να μην τον πλησιάσει αρκετά, ώστε να τρακάρουν.
Αυτό παραδέχτηκε ο Γουέμπερ στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. «Αν ο Φερνάντο Αλόνσο εγκατέλειπε στον τελευταίο γύρο, θα αγωνιζόμασταν για τη νίκη. Φυσικά και τους αγνόησα, επειδή ήθελα να προσπαθήσω για τη θέση. Ο Σεμπ έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, όπως και εγώ. Δεν είχα σκοπό να τρακάρω με κανέναν», είπε ο Γουέμπερ.
Από την πλευρά του, ο Φέτελ διασκέδασε τη μονομαχία με τον poleman του Σίλβερσστοουν. «Ο Μαρκ προσπάθησε να με προσπεράσει, ξεκάθαρα μπορούσατε να δείτε πως ήταν ταχύτερος από εμένα, μονομάχησα με τον Μαρκ μέχρι την καρό σημαία», δήλωσε ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής.
πηγή: gazzetta.gr