Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Το μεγάλο μυστικό του Γουέσλι Σνάιντερ: Έχει ελληνικές ρίζες!!

Είναι ένας από τους πιο διάσημους άσους των ευρωπαϊκών γηπέδων και φέτος μάλιστα επισκέφθηκε και τη χώρα μας για διακοπές κάνοντας κρουαζιέρα με τη σύζυγό του (με την οποία παντρεύτηκε πέρυσι) στα ελληνικά νησιά. Τυχαίο; Καθόλου καθώς το μεγάλο μυστικό του κορυφαίου Ολλανδού ποδοσφαιριστή, Γούεσλι Σνάιντερ –το οποίο αποκαλύπτει η «Espresso της Κυριακής»- είναι πως στις φλέβες του κυλάει αίμα ελληνικό!
Καλά διαβάσατε! Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2010 με την Ίντερ (και ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης) έχει ελληνικές ρίζες από τη Μακεδονία και δεν το γνώριζε κανείς από τον ποδοσφαιρικό χώρο, παρά μόνο μέλη της οικογένειάς του!
Ο Σνάιντερ, σε όποιο νησί της χώρας μας και αν βρέθηκε, μιλούσε για την… Καβάλα. Στην πόλη της Μακεδονίας βρίσκεται κρυμμένο το μεγάλο μυστικό του, το οποίο έχει να κάνει με τις ελληνικές ρίζες του.
Από πολύ μικρός έμαθε μέσα στην οικογένειά του το όνομα της πόλης της Καβάλας. Ποτέ δεν την επισκέφθηκε, αλλά πάντα την είχε στη σκέψη του. Για τον απλούστατο λόγο ότι στην Καβάλα γεννήθηκε η γιαγιά του, ένα από τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα, η οποία πάντα του έλεγε ιστορίες για τη ζωή της στην ελληνική πόλη και το πήγε στην Ολλανδία όπου γνώρισε τον παππού του. «Από την Καβάλα είναι η γιαγιά μου, η οποία μου μιλούσε πάντα με θαυμασμό για την πόλη όπου γεννήθηκε» έλεγε ο Σνάιντερ σε όσους Έλληνες γνώρισε κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας του στα νησιά μας.
«Του χρόνου θα πάω σίγουρα στην Καβάλα, έστω και για λίγες ημέρες. Από τώρα έχω προγραμματίσει μαζί με τη Γιολάντα (σ.σ: την σύζυγό του) να βρεθούμε στην πόλη όπου γεννήθηκε η γιαγιά μου. Μόνο γι' αυτόν τον λόγο. Επειδή σε αυτόν τον τόπο έχει ζήσει ένα από τα πιο αγαπημένα μου πρόσωπα» έδινε την υπόσχεση φεύγοντας από τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: