Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Προπονητής, διαιτητής και παίκτης, μαζί τα «έστησαν»

Από κόσκινο τραπεζικοί λογαριασμοί και «πόθεν έσχες» παραγόντων του ποδοσφαίρου. Γράφει η Ιωάννα Μάνδρου.
Προπονητής, διαιτητής και παίκτης, μαζί τα «έστησαν»
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη με τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που δεν έχουν ακόμα απολογηθεί δίδει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής που έχει αναλάβει τις έρευνες για τα στημένα ματς και τα παράνομα στοιχήματα, καθώς αναμένει κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση από ελεγκτικούς μηχανισμούς εντός κι εκτός Ελλάδος. Η ανακριτική διαδικασία, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προσανατολίζεται πλέον στην άντληση κρίσιμων δεδομένων που σχετίζονται με τον πυρήνα της δράσης του κυκλώματος και αφορούν τα τεράστια κέρδη από τα παράνομα στοιχήματα σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και μέσω των δελτίων του ΟΠΑΠ.
Ο ανακριτής κ. Γ. Κασίμης, εξειδικευμένος σε θέματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, στρέφει το ενδιαφέρον του: α) στην αναζήτηση αφ' ενός των στοιχείων που πρόκειται να σταλούν από επτά χώρες για τα εκατομμύρια ευρώ που παίζονταν σε παράνομα στοιχήματα εκτός Ελλάδος και β) στη ροή του μαύρου χρήματος που διακινούσαν τα μέλη των κυκλωμάτων στην προσπάθειά τους να διοχετεύσουν τα τεράστια ποσά σε εξωχώριες εταιρείες ή στην εγχώρια ποδοσφαιρική αγορά για κάλυψη αναγκών, που έφθαναν ώς τη μισθοδοσία παικτών σε ομάδες της Β΄ Εθνικής.
Αίτημα δικαστικής συνδρομής
Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής υποβάλλει εντός των προσεχών ημερών αίτημα δικαστικής συνδρομής στις κυπριακές αρχές ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία και το άνοιγμα των λογαριασμών του Κύπριου που έχει εντοπιστεί και αναφέρεται ως ο διαχειριστής στη Λευκωσία μεγάλων χρηματικών ποσών από το παράνομο στοίχημα. Παράλληλα, ο ανακριτής έχει δώσει ήδη εντολή στο ΣΔΟΕ να ανοίξει λογαριασμούς και να «ξετινάξει» το «πόθεν έσχες» συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, προπονητών και διαιτητών προκειμένου να έχει στα χέρια του απτά στοιχεία για τα ποσά που διακινούσαν μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου για να να στήνουν ματς.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο στόχαστρο με άνοιγμα λογαριασμών βρίσκεται προπονητής για τον οποίο υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία ότι μετείχε σε στήσιμο συγκεκριμένου παιχνιδιού που διεξήχθη στις 15 Νοεμβρίου του 2009. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και διαιτητής που διαιτήτευσε παιχνίδι στις 14 Μαρτίου του 2010 και για τον οποίο υπάρχουν κρίσιμα στοιχεία ότι γνώριζε το «στήσιμο» του παιχνιδιού και διευκόλυνε με τη διαιτησία του, όπως και παίκτης της Β΄ Εθνικής ο οποίος φέρεται ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο για να στηθεί αγώνας που διεξήχθη στις 10 Απριλίου του 2010. Τα ονόματα όλων βρίσκονται εν γνώσει της «Κ».
Εξονυχιστική είναι η έρευνα του «πόθεν έσχες» και των λογαριασμών και για έτερο παίκτη που μετείχε -αυτό έχει προκύψει από τις έρευνες- σε προκλητικό στήσιμο αγώνα, που είχαν οργανώσει παράγοντες του ποδοσφαίρου που ήδη κατηγορούνται ως ηγετικά στελέχη του κυκλώματος με τα στημένα ματς. Ο ανακριτής που στοχεύει στην ενίσχυση των κατηγοριών επιχειρεί, όπως δήλωνε δικαστική πηγή, δειγματοληπτικούς ελέγχους, για να έχει συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια του, προκειμένου να μην εισπράξει και πάλι αρνήσεις από όσους θα καλέσει σε απολογία, όπως ήδη έκαναν οι 14 πρώτοι. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη, λοιπόν, με τους υπόλοιπους εμπλεκομένους δίδει ο ανακριτής, εκτός κι αν στο μεταξύ εμφανιστεί ο Μάκης Ψωμιάδης που είναι ο μόνος από τους καταζητούμενους που ακόμα δεν έχει εντοπιστεί.
Πηγή:Kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: