Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

«Πρόβλημα χωρίς Σισέ, όλοι παίζαμε για εκείνον»

Ο Σωτήρης Νίνης μίλησε από την Αυστρία, όπου ο Παναθηναϊκός κάνει την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά, για τη μετα-Σισέ εποχή, για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και την «ολοφάνερη αδικία» του «τριφυλλιού», ενώ παράλληλα εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το αν του χρόνου θα έχουμε ένα καθαρό πρωτάθλημα.
«Πρόβλημα χωρίς Σισέ, όλοι παίζαμε για εκείνον»
Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίνης:
Έφυγε ο Ζιλμπέρτο, έφυγε ο Σισέ. Η ομάδα έχει αποδυναμωθεί. Δεν έχει έρθει κανείς μέχρι τώρα. Υπάρχει κάτι που να σε κάνει αισιόδοξο για τη νέα χρονιά;
"Οι παίκτες που έχουν φύγει είναι πολύ σημαντικοί και απαραίτητοι σε μια ομάδα αλλά ο Παναθηναϊκός διαθέτει κατά τη γνώμη μου αλλά και κατά τη γνώμη όσων τους διάλεξαν και άλλους παίκτες που αξίζουν να φοράνε τη φανέλα του. Πιστεύω ότι μπορούν να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους. Σίγουρα η ομάδα θα ενισχυθεί όπως έχει πει και ο προπονητής. Όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό φέτος. Ο πιο σημαντικός παράγοντας γι αυτό είναι ότι έχουμε τον ίδιο προπονητή. Ξέρει την ομάδα, ξέρει τους παίκτες. Πιστεύω ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να προετοιμαστούμε και να βγάλουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είναι πολύ σημαντικά τα πρώτα παιχνίδια".
Το συμβόλαιό σου λήγει του χρόνου. Υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα για σένα. Είχες κάποια κρούση από ομάδα του εξωτερικού; Θα ανανεώσεις; Ποια είναι τα σχέδιά σου;
"Αυτή τη στιγμή δεν έχω στο μυαλό μου τέτοιο πράγμα. Το σκέφτονται άλλοι για μένα. Έχω άλλον ένα χρόνο με την ομάδα και θα το τιμήσω, όπως πρέπει. Θα κάνω την δουλειά μου, όπως πάντα".
Υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον όλο αυτό το διάστημα;
"Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτό".
Όσα έγιναν στη διάρκεια της σεζόν, κάποια από τα οποία τα βιώσατε κι εσείς, αλλά και όσα βγήκαν στη δημοσιότητα μετά πως ακούγονται στα αυτιά σας; Σας προβληματίζουν;
"Κακά τα ψέματα, όλοι μας τα ξέραμε όλα αυτά αλλά κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει κάτι, να αλλάξει κάτι. Αλλά όπως το έχω ξαναπεί, δύσκολα πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι. Κι αυτό είναι το πιο κακό απ όλα".
Δεδομένα ότι κάποια ματς αφορούσαν τον Παναθηναϊκό, νιώθετε αδικημένοι, δικαιωμένοι μετά από όλα αυτά;
"Και εμείς αδικημένοι ήμασταν και άλλες ομάδες. Ο οποιοσδήποτε στη θέση μας έτσι θα ένιωθε, ιδιαίτερα αφού σε κάποια παιχνίδια η ομάδα αδικήθηκε ολοφάνερα. Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνει πιο υγιές το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα".
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις προσδοκάς ένα πιο καθαρό πρωτάθλημα τη νέα σεζόν;
"Δύσκολα. Αλλά ας το ελπίσουμε…"
Η φετινή προετοιμασία σε τι διαφέρει από την προηγούμενη;
"Στο ότι από την πρώτη μέρα παίζουμε με μπάλα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λίγο τρέξιμο και πολύ μπάλα".
Τι διαφορετικό να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό τη νέα περίοδο;
"Από πέρσι προσπαθούμε να είμαστε εμείς οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Στόχος μας στο γήπεδο είναι να μην αφήνουμε τους αντιπάλους μας να παίξουν. Να έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας".
Θα υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα τώρα που έφυγε ο Σισέ;
"Πράγματι θα υπάρχει ένα πρόβλημα, όχι τόσο στο σκοράρισμα αλλά στον τρόπο παιχνιδιού. Η ομάδα είχε προσαρμόσει το παιχνίδι της πάνω στον Τζιμπρίλ. Όλοι παίζαμε για εκείνον. Τώρα όποιος και να έρθει, ή παίξει ο Αντώνης (Πετρόπουλος) η ομάδα θα πρέπει να έχει ομοιογένεια και όλοι να είμαστε ένα".
Πέρσι αγωνίστηκες δεξί χαφ, κεντρικό χαφ, αριστερό χαφ. Το Νίνη σε ποιο ρόλο θα τον δούμε φέτος;
"Όπου μου πει ο προπονητής. Δεν έχουμε συζητήσει. Όπου υπάρχει πρόβλημα μπορεί να με χρησιμοποιήσει. Παίζω όπου έχει ανάγκη η ομάδα και όπου βολεύει τον προπονητή".
Αυτή η συνεχής μετακίνηση βοηθάει έναν ποδοσφαιριστή να αποδώσει το μάξιμουμ;
"Το καλό της υπόθεσης είναι ότι ο προπονητής με το να χρησιμοποιεί έναν παίκτη σε πολλές θέσεις, δείχνει ότι τον εμπιστεύεται. Το θέμα είναι να μπορεί να αντεπεξέλθει το ίδιο καλά σε όλες τις θέσεις".
Πλησιάζουν οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είστε έτοιμοι;
"Εχουμε ακόμα δυο εβδομάδες. Ο χρόνος είναι αρκετός για να δουλέψουμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Έχουμε μπροστά μας τα φιλικά που μπορούν να μας κάνουν καλύτερους και να δώσουν παιχνίδια στα πόδια μας".
Μπορεί να αλλάξει θεαματικά το παιχνίδι της ομάδας;
"Δεν είναι εύκολο να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού από τη μια μέρα στην άλλη. Σιγά-σιγά. Καιρό με τον καιρό θα βελτιωνόμαστε…"
Σε βλέπουμε αρκετά μυώδη. Έχεις κάνεις ξεχωριστή προετοιμασία;
"Όχι φέτος, μόνο ξεκουράστηκα. Δεν έκανα τίποτα. Πρώτη φορά που ξεκουράζομαι τόσο πολύ. Δεν ήθελα να κάνω κάτι ξεχωριστό στις διακοπές μου. Καθίσαμε 27 μέρες φέτος. Τις περισσότερες τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω θα είμαστε πιο ξεκούραστοι αυτή τη σεζόν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: