Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Πρώτη νίκη δια χειρός Αλόνσο

Την παρθενική της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, πανηγύρισε η Ferrari, χάρη στον Φερνάντο Αλόνσο και τους μηχανικούς του... Σεμπάστιαν Φέτελ. 

Στο βρετανικό γκραν πρι, στο Σίλβερστοουν, ο Ισπανός «πιλότος», ξεκίνησε από την 3η θέση, έδωσε τρομερή μάχη με τον Λιούς Χάμιλτον και σε μέσα στα πιτ προσπέρασε και τον Γερμανό οδηγό της Red Bull, κρατώντας την πρωτοπορία μέχρι τέλους.

Ο αγώνας ήταν εντυπωσιακός από το ξεκίνημά του, με τον Φέτελ να φεύγει μπροστά, τους Ουέμπερ και Αλόνσο να τον ακολουθούν και τον Χάμιλτον να κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση και από τη δέκατη θέση, να πλησιάζει τους πρωτοπόρους.

Στον 15ο γύρο, μάλιστα, ο οδηγός της McLaren-Mercedes πέρασε και τον Αλόνσο και βρέθηκε στην τρίτη θέση και συνέχισε στους ίδιους... τρελούς ρυθμούς, σημειώνοντας συνεχώς ταχύτερους γύρους. Τελικά, ο Αλόνσο στον 23ο γύρο τον πέρασε ξανά και πέντε γύρους αργότερα (28ο) έκανε το... μπαμ. Ο Ισπανός μπήκε στα πιτ μαζί με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, οι μηχανικοί της Red Bull καθυστέρησαν και ο Αλόνσο πέρασε πρώτος.

Με άδειο... δρόμο μπροστά του, ο «πιλότος» της Ferrari δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει την πρωτιά μέχρι τέλους, ενώ πιο πίσω γινόταν... σφαγή μεταξύ Φέτελ-Ουέμπερ και Χάμιλτον-Μάσα. 

Τελικά, οι δύο Red Bull ανέβηκαν στο βάθρο, με τους Φέτελ και Ουέμπερ κατά σειρά, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Χάμιλτον, Μάσα, Ρόζμπεργκ, Πέρεζ, Χάιντφιλντ, Σουμάχερ και Αλγκουερσουάρι.
The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: