Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Να μην μείνει «παγωτό»

Ο Γιώργος Μίνος αρθρογραφεί για την ευρωπαϊκή ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τη Βαλερένγκα στην Τούμπα.
Να μην μείνει «παγωτό»
Δύο 24ωρα πριν την αναμέτρηση της Τούμπας ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να πέσει στην παγίδα των «Βίκιγκς», αλλά να είναι αυτός που θα σπάσει την δυσμενή παράδοση που έχει απέναντι στους Νορβηγούς στο γήπεδό του, τόσο με την Λιν, όσο και με την Βαλερένγκα. Μπορεί ο Δικέφαλος του Βορρά να έχει το πλεονέκτημα των δύο τερμάτων της περασμένης εβδομάδας, αλλά αισιοδοξεί ότι αυτή τη φορά θα είναι αυτός που θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, όχι μόνο σαν γηπεδούχος αλλά και σαν αποτέλεσμα. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα παίζει σημαντικό ρόλο για να διαδραματιστεί μία πρόκριση, αφού κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα γίνει σε μία ρεβάνς. Μπορεί στα λόγια να ακούγεται ουτοπία στην πράξη, όμως χρειάζεται πίστη και αυτοσυγκέντρωση για να επιτευχθεί ένας στόχος για να μην πορευθεί ο Δικέφαλος του Βορρά σε μια άνευ προηγούμενου καταστροφή (οικονομική)!!!
Ο κόσμος του Δικεφάλου του Βορρά είναι αισιόδοξος και πιστεύει ότι η πρόκριση είναι θέμα χρόνου, αλλά ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να υποτιμάς τον αντίπαλο, αφού ο συγκεκριμένος έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια του και μπορεί ανά πάσα στιγμή αν δεν προσέξεις να πέσεις στην παγίδα και να βρεθείς προ απρόοπτου. Ο Λάσλο Μπόλονι έχει επιστήσει την προσοχή στους παίκτες του ότι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια υπάρχει διαφορετική νοοτροπία και δεν είναι τα ίδια αυτά του πρωταθλήματος. Οι αγώνες αυτοί είναι τελικοί και ο καθένας παίζει τα ρέστα του, διότι η πρόκριση ισοδυναμεί και με οικονομική επιτυχία και με… πρεστίζ.
Οι παίκτες του Λάσλο Μπόλονι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνουν για να αντεπεξέλθουν στις προσδοκίες των χιλιάδων φίλων, που θα πλημμυρίσουν το γήπεδο της Τούμπας σε δύο 24ωρα και θα δώσουν φτερά στους παίκτες για να κάνουν την πτήση αυτή που θέλουν, ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση και να τους δώσει το δικαίωμα να βρίσκονται στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή στη Νιόν της Ελβετίας.
Ο κόσμος πιστεύει, ελπίζει, στηρίζει με ενότητα, για μια καλύτερη ευρωπαϊκή χρονιά θα πρέπει και όλοι αυτοί που θα έρθουν στην Τούμπα να μην έχουν διχαστικές τάσεις αφού ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλα.

ΠΗΓΗ: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: