Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Το κόρτε Τσέλσι και Γιουνάιτεντ για Μόντριτς και Σνάιντερ

Οι Λονδρέζοι έχουν σαγηνεύσει τον μέσο της Τότεναμ, ενώ ο Ολλανδός της Ιντερ δηλώνει έτοιμος να αγωνισθεί στην Αγγλία Από τον Ιούνιο ξεκινούν το «ψήσιμο» και το αργότερο ως τα μέσα Αυγούστου έχουν (τις συντριπτικά περισσότερες φορές) πετύχει τον σκοπό τους. Αλλωστε το παρελθόν έχει δείξει ότι όταν ομάδες - οικονομικά μεγαθήρια θέλουν κάτι πολύ, στο τέλος το κάνουν δικό τους αφού ο νόμος του χρήματος εξακολουθεί να υπερισχύει και να κινεί τα πάντα στο ποδόσφαιρο.


Ειδικά στην περίπτωση της Τσέλσι και του κροάτη μέσου Λούκα Μόντριτς, τα αγγλικά Μ.Μ.Ε. εμφανίζονται σίγουρα για το ότι λίαν συντόμως θα έχουν κοινή πορεία. Αλλωστε τους δίνει το πάτημα αυτό και η Τότεναμ η οποία δύο φορές στο (πρόσφατο) παρελθόν παρουσιαζόταν ανένδοτη στις πωλήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών της, ωστόσο όταν προσφέρθηκε το κατάλληλο ποσό, ο Μάικλ Κάρικ και ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ μετακόμισαν στο Μάντσεστερ για χάρη της Γιουνάιτεντ!

Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι θα συμβεί και εφέτος με τη διαφορά ότι ο Μόντρις θα παραμείνει στο Λονδίνο. Ο κροάτης μέσος έχει υποβάλει αίτημα μεταγραφής στην συμπολίτισσα Τσέλσι και εμφανίζεται (μέσω δημοσιευμάτων, όχι δικών του δηλώσεων καθώς αυτό απαγορεύεται!) μάλιστα γοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισε ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης των Μπλε κ. Ρομάν Αμπράμοβιτς επιχειρώντας να του κλέψει τα μυαλό! Φαίνεται ότι το κατάφερε…

Η αρχική θέση της Τότεναμ ήταν ότι «δεν πωλείται προς κανένα αντίτιμο», ειπωθείσα από τον πρόεδρο και χρηματοδότη της ομάδας κ. Ντάνιελ Λίβι. Ωστόσο η αδιάκοπη πίεση της Τσέλσι και οι διαδοχικές προσφορές της (22 εκατ. στερλίνες την πρώτη και 27 εκατ. στερλίνες τη δεύτερη φορά) για την αγορά του Μόντριτς άρχισαν να λυγίζουν τις αντιστάσεις των Σπιρουνιών.

«Ο Λούκα πωλείται, αλλά στη σωστή τιμή» δήλωσε χθες ο κ. Κέβιν Μποντ (βοηθός του προπονητή της ομάδας κ. Χάρι Ρεντναπ) και πλέον άπαντες περιμένουν να διαπιστώσουν το ύψους του ποσού με το οποίο θα κλείσει το «deal». Η Τότεναμ πάντως ως σήμερα αρνείται να εισέλθει σε διαπραγμάτευση για ποσό μικρότερο των 40 εκατ. στερλινών, οπότε η διαφορά από την τελευταία προσφορά της Τσέλσι παραμένει μεγάλη.

Θέλει Γιουνάιτεντ ο Σνάιντερ!
Την ίδια ώρα η πρωταθλήτρια Αγγλίας αναζητεί τον διάδοχο του αποσυρθέντος από την ενεργό δράση Αγγλου Πολ Σκόουλς, ωστόσο δεν θέλει να μπει σε διαδικασία παζαριού με την Τσέλσι για τον Μόντριτς,. Γι αυτό και κάνει τη δική της προσπάθεια για τον ολλανδό διεθνή μέσο Γουέσλι Σνάιντερ.

Αν και η Ιντερ έχει αποστείλει πολλάκις το μήνυμα ότι «ο Γουέσλι δεν πωλείται», εντούτοις ο ίδιος ο 27χρονος μέσος φροντίζει να διατηρεί το θέμα στην επιφάνεια. «Εχω αγωνιστεί σε τοπ επίπεδο στην Ολλανδία, στην Ισπανία και στην Ιταλία, γιατί όχι και στην Αγγλία. Είμαι χαρούμενος στο Μιλάνο, αλλά με τιμά και το ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ» δήλωσε στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Sun» ο άλλοτε άσος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Βέβαια οι Αγγλοι επισημαίνουν ότι η Γιουνάιτεντ έχει σαφώς δυσκολότερη αποστολή από την Τσέλσι καθώς πρέπει να πείσει έναν κραταιό ευρωπαϊκό σύλλογο να πουλήσει τον κατά τεκμήριο κορυφαίο ποδοσφαιριστή της, αντιθέτως με τους Μπλε που (λογικά) θα κάμψουν ευκολότερα την αντίσταση της Τότεναμ η οποία δεν έχει την ίδια πειθώ απέναντι στους ποδοσφαιριστές που της ανήκουν αλλά ψάχνουν κάτι μεγαλύτερο.

Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε το πείσμα της Ιντερ στο ενδεχόμενο πώλησης του Μαϊκόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο κράτησε εν τέλει τον βραζιλιάνο δεξιό μπακ στο Μιλάνο αφού ο ιταλικός σύλλογος ζητούσε (ακατέβατα) 40 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει στη Βασίλισσα το περασμένο καλοκαίρι.Πηγη Το Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: