Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

"Το ότι την πληρώνουν οι μικροί, είναι πάρα πολύ πρόωρο να το πούμε"

Για το σκάνδαλο των "στημένων" μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος στη ΝΕΤ, ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τους υποβιβασμούς του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας ανέφερε: «Το ότι την πληρώνουν οι μικροί και δεν την πληρώνουν οι μεγάλοι, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ πρόωρο να το πούμε"
"Το ότι την πληρώνουν οι μικροί, είναι πάρα πολύ πρόωρο να το πούμε"
Αναλυτικά:
«Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν σημαίνει "άφεση αμαρτιών" για τις ομάδες, οι οποίες εμπλέκονται σε αυτά τα θέματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μιλώντας στη ΝΕΤ και πρόσθεσε: «Εχει ξεκινήσει ένα έργο από τη μεριά της Αθλητικής Δικαιοσύνης, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποια τέτοια σημάδια και γι' αυτό όλη η κοινωνία έχει επικροτήσει αυτό που γίνεται. Είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή να μην μπούμε στα πόδια της Δικαιοσύνης.
Όταν βλέπουμε τα πράγματα και δεν δουλεύουν, έχουμε κάθε δικαίωμα να παραπονεθούμε γι΄ αυτό. Όταν βλέπουμε όμως να γίνονται κινήσεις, εκεί πρέπει η Πολιτεία να κάνει στο πλάι για να αφήσει τη διαδικασία να προχωρήσει. Και το λέω αυτό, διότι πάντα υπάρχουν πολιτικές πιέσεις για αλλαγή κατεύθυνσης. Λοιπόν, αλλαγή κατεύθυνσης αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρχει».
Ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι η Πολιτεία δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με την UEFA, και επισήμανε: «Ας αφήσουμε τη διαδικασία να προχωρήσει, τίποτα δεν πρέπει να σταματήσει αυτή τη διαδικασία και το να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει, χωρίς να διαπραγματευθούμε καθόλου την συνέχιση του έργου που γίνεται. Το έργο θα συνεχιστεί και δεν πρέπει να θεωρούμε ότι πρέπει να περιμένουμε τη συνολική κάθαρση, αν θέλετε, για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο αγώνας απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, είναι διαρκής. Δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ».
Οσο για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τους υποβιβασμούς του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας ανέφερε: «Το ότι την πληρώνουν οι μικροί και δεν την πληρώνουν οι μεγάλοι, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ πρόωρο να το πούμε. Εγώ δεν είδα να έρχονται στοιχεία προς μία κατεύθυνση και να είπε κανείς, σταματάμε και κοιτάμε κάποια άλλη. Ηταν και κάτι το οποίο μας είπε ο κ. Πλατινί όταν ήρθε στην Ελλάδα. Πρώτον το ποδόσφαιρο, και ειδικά το στοίχημα γύρω από το ποδόσφαιρο, είναι μία από τις μεγαλύτερες δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες "ξεπλένεται μαύρο χρήμα" στον κόσμο. Το οποίο σημαίνει ότι έχουν μπει μεγάλοι "καρχαρίες" σε αυτό το παγκόσμιο πλέον παιχνίδι.
Το δεύτερο είναι ότι δεν πάνε πάντα για τις μεγάλες ομάδες, συνήθως πάνε να βρούνε μικρότερες ομάδες για να κάνουν τη δουλειά τους. Και είπε χαρακτηριστικά: όταν βλέπεις έναν άνθρωπο από μία χώρα την οποία δεν θα κατονομάσω, να αγοράζει μία ομάδα στην Ελβετία, αυτό σημαίνει ότι την αγοράζει για να κάνει κάποιες τέτοιες δουλειές. Διότι δεν μπορεί ένας άνθρωπος, από μία χώρα της Ασίας, να ενδιαφέρθηκε ξαφνικά για το ελβετικό ποδόσφαιρο.
Λοιπόν, η UEFA κοιτάει τέτοιες περιπτώσεις και γι΄ αυτό από την UEFA μας ήρθαν στοιχεία για τους "στημένους" αγώνες. Αν δείτε τα στοιχεία που μας ήρθαν, αφορούσαν κυρίως μικρές ομάδες και δεν μπορεί να πει κανείς ότι η UEFA προτίμησε να παρακρατήσει στοιχεία για μεγαλύτερες ομάδες. Λοιπόν, μην δημιουργούμε μύθους. Εδώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία, είμαι βέβαιος ότι, αν την αφήσουμε να ολοκληρωθεί σωστά, θα οδηγήσει μέχρι εκεί που πρέπει να οδηγήσει».
Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε και στο θέμα του νέου αθλητικού νόμου και τη δυνατότητα που δίνει να διεξάγουν οι ομοσπονδίες τα πρωταθλήματα: «Αυτό έρχεται και διορθώνει απλώς κάτι το οποίο είχε ειπωθεί λάθος σε προηγούμενα νομοσχέδια.
Δεν μπορείς να υποχρεώσεις μία ομοσπονδία να χρησιμοποιεί πάντα κάποιον τρίτο για να οργανώσει τα πρωταθλήματα, ειδικά αν δεις ότι υπάρχουν προβλήματα στον τρόπο που γίνεται η οργάνωση. Και απλώς δίνεις το δικαίωμα στις ομοσπονδίες να το οργανώσουν εκείνες. Οι ομοσπονδίες είναι αυτές που ουσιαστικά ευθύνονται για το άθλημα.
Δεν μπορείς να πεις ότι εγώ δίνω το μέρος αυτό της ευθύνης σε τρίτο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν τρίτο για να κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα, αν σου την κάνει καλύτερα, αλλά πάντα διατηρείς το δικαίωμα να οργανώσεις και εσύ το πρωτάθλημά σου».
Ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε και στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την εθνική γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, τονίζοντας ότι «... νομίζω ότι τέτοιο αθλητισμό θέλουν όλοι οι Έλληνες. Όταν βλέπουμε τέτοιες επιτυχίες, από μία ομάδα η οποία έπρεπε να παλέψει με όλες τις δυσκολίες για να φτάσει εκεί που έφτασε, λες συγχαρητήρια και ελπίζεις ότι αυτού του είδους τα πρότυπα θα αναπτύξουμε και όχι τα πρότυπα τα οποία έχουμε δει κατά καιρούς να αναπτύσσονται στο ποδόσφαιρο».
Πηγή: sentra-goal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: