Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Κίνδυνος για Κέρκυρα και Αστέρα!!

Ο κίνδυνος υποβιβασμού φέρεται να επικρεμάται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από Κέρκυρα και Αστέρα Τρίπολης, λόγω εμπλοκής τους στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εξέδρα», στον φάκελο της UEFA που περιλαμβάνει τα «ύποπτα» παιχνίδια συμπεριλαμβλάνεται η αναμέτρηση των Αρκάδων με τον Πανθρακικό, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «διεφθαρμένη» από το Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης (ΣΑΣΑ). Παράληλα τα ονόμα του προέδρου, Γιώργου Μποροβήλου, αλλά και του μεγαλομετόχου, Δημήτρη Μπάκου, συμπεριλαμβάνονται στο πόρισμα της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου με τις κατηγορίες για δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Όσον αφορά στους «Φαίακες», ο αγώνας με αντίπαλο την Καστοριά που διεξήχθη στις 12 Απριλίου 2009, καταγράφηκε επίσης ως «διεφθαρμένος» από το ΣΑΣΑ. Παράλληλα ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Λυμπάντσης και ο πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας, Σπύρος Καλογιάννης, αντιμετωπίζουν κατηγορίες ίδιες με αυτές των ανθρώπων του Αστέρα Τρίπολης, ενώ η Πόπη Παπανδρέου άσκησε δίωξη και στον γενικό αρχηγό της Κέρκυρας, Νίκο Λυράκη για παράβαση του αθλητικού νόμου, απάτη σε θέματα στοιχηματισμού και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: