Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

«Με τον ΠΑΟΚ ήταν μπίζνα, τώρα υπάρχει συναίσθημα»

Ο Βλάσης Τσάκας, εκπρόσωπος του Σαουδάραβα πρίγκιπα που έκανε πρόταση για την αγορά των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό, μίλησε για το ενδιαφέρον που υπάρχει, για τα 220 εκατομμύρια που θέλουν να βάλουν στον σύλλογο, ενώ εξήγησε επίσης σε τι διαφέρει η τωρινή υπόθεση με αυτή του 2001, όταν συζητούσαν με τον Μπατατούδη για τον ΠΑΟΚ.
«Με τον ΠΑΟΚ ήταν μπίζνα, τώρα υπάρχει συναίσθημα»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra 103.3:
Για το όνομα του Σαουδάραβα: «Λέγεται η Αυτού Εξοχότης Σουλτάν Μπιν Νάσερ Εντιν Φαρχάν Αλ Σαούντ».
Για το αν έχει λεφτά: «Υπάρχουν 6.000 πρίγκιπες, ζωή να χουνε. Ο δικός μας τουλάχιστον έχει λεφτά. Η φιλική μου σχέση με τον πρίγκιπα και η ιδέα που είχαμε για επενδύσεις στην Ελλάδα… Είναι 26 ετών ο πρίγκιπας. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τη Σαουδική Αραβία. Εχω φίλους εκεί και έχω την τιμή η οικογένειά του να είναι φίλη μου.
Εχω ρίξει την ιδέα για επενδύσεις στην Ελλάδα, την είδαν ζεστά και μετά ρίξαμε την ιδέα Παναθηναϊκός, επειδή είμαι εγώ Παναθηναϊκός. Περίπου 7-8 μήνες γίνεται η κουβέντα με τον πρίγκιπα. Συζητούσαμε το πράγμα, πώς, γιατί. Το γήπεδο είναι το ενδιαφέρον».
Για το αν μιλάμε για Βοτανικό ή άλλη περιοχή: «Οπουδήποτε κρίνουμε ότι είναι καλό, οπουδήποτε υποδειχθεί και εμείς συμφωνήσουμε. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Ο πρίγκιπας έχει και κατασκευαστική εταιρία, που δεν δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Κατά βάση στην Ασία. Εχει κατασκευάσει γήπεδα, έχει την τεχνογνωσία».
Για το γήπεδο που έχει κατασκευάσει: «Θα δοθούν αύριο στη δημοσιότητα, θα τα δείτε όλα στο βιογραφικό του που θα δοθεί στη δημοσιότητα».
Για τα 220 εκατ. που θα μπουν στην ΠΑΕ: «Τα 150 εκατ. αφορούν στην κατασκευή του γηπέδου. Εμείς ξεκινήσαμε ουσιαστικά στις 5 του Σεπτέμβρη και φτάσαμε στις 14 του μήνα για να υπογράψει ο πρίγκιπας την προσφορά του. Εμείς εννοώ εμένα και την οικογένεια. Δεν υπάρχει άλλος Έλληνας μεσολαβητής. Αφορά εμένα και την οικογένεια του πρίγκιπα Σουλτάν».
Για τις δικές του επαγγελματικές δραστηριότητες: «Αν η επιστολή υπογραφόταν από τον Βλάση Τσάκα, να τον ξετινάζατε. Η ιδιότητά μου είναι μάνατζερ επιχειρήσεων. Ημουν σε ξενοδοχεία, ήμουν σε άλλες επιχειρήσεις, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο».
Για το γεγονός ότι ο ίδιος έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν στην «επικαιρότητα»: «Αναφέρεστε στο 2001 και τον ΠΑΟΚ. Είναι ίδιο deal, με άλλη κατεύθυνση. Με μια μεγάλη διαφορά για μένα. Για μένα τότε ήταν μπίζνα, εδώ είναι και συναίσθημα. Τότε υπήρχαν προβλήματα στις επαφές με τον Μπατατούδη, καθυστέρησαν πολύ τα συμβόλαια, προέκυψε και η πτώχευση της οικονομίας της Αργεντινής, τέλος».
Για τη δυσαρέσκεια που υπήρχε τότε στη Θεσσαλονίκη προς το πρόσωπό του και τις καταγγελίες από την ένωση ξενοδοχοϋπαλλήλων: «Όχι, καμία ένωση ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά από κάποιον ξενοδόχο με τον οποίο είχαμε τότε προσωπικές αντιδικίες, που αν τώρα τον πάρετε τηλέφωνο θα μιλήσει τελείως διαφορετικά. Είναι ο κ. Κουμαδάκης. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε κάτι άλλο».
Για το λόγο που συμφέρει τον πρίγκιπα να επενδύσει και αν βρίσκει ενδιαφέρων τον χώρο του ποδοσφαίρου: «Τον βρίσκω τον αθλητικό χώρο πρόσφορο όχι ως επένδυση αυτόν καθ' αυτόν αλλά ως ένα καλό όχημα για άλλες επενδύσεις για τον επενδυτή. Όχι μόνο για κατασκευαστικές».
Για το είδος των επιχειρήσεων που έχει ο πρίγκιπας: «Δεν ξέρω όλο το αντικείμενο των επιχειρήσεων του πρίγκιπα».
Για το ενδιαφέρον που υπήρχε το 2001 με τον ΠΑΟΚ: «Τότε με τον ΠΑΟΚ ήταν το γηπεδικό και η αγορά της ERGAS του Μπατατούδη για να πάρουμε έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Για το αν νιώθει ευτυχής που δεν προχώρησε η δουλειά με τον Μπατατούδη με βάση τις νομικές περιπέτειες που είχε εκείνος μετά: «Όχι, αυτό που ξέρω είναι ότι διέθεσε λεφτά στον ΠΑΟΚ. Μετά τι έκανε τι δεν έκανε, δεν ξέρω. Προσωπικά είχα γνωρίσει έναν έξυπνο άνθρωπο. Νιώθω στενοχωρημένος που δεν έγινε το deal εκείνο, πολύ στενοχωρημένος ήμουν τότε, γιατί είχαμε σχεδιάσει μια δουλειά που δεν βγήκε».
Για το αν η πρόταση έχει όρους, ή χρονικό όριο για απάντηση: «Είναι μια ξεκάθαρη πρόταση και περιμένουμε μια γραπτή απάντηση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πιστεύω ότι εντός των επόμενων ημερών θα την έχουμε. Δεν υπάρχει προθεσμία. Αναφέρονται τα πάντα, τι μπορεί να δώσει ο πρίγκιπας».
Για το αν υπάρχουν εγγυήσεις, εγγυητική επιστολή: «Γι αυτό δεν έβαλα εγώ το όνομά μου και να υπογράψω. Είναι σα να έρχεται ο Λάτσης και να σου ζητάει κάτι, εσύ δεν του ζητάς τίποτα. Ο πρίγκιπας προσφέρεται να δώσει όποια εγγύηση του ζητηθεί. Είναι μια μεγάλη οικογένεια».
Για το αν θα γίνει επικοινωνία του κ. Γόντικα και του πρίγκιπα: «Γιατί όχι; Ετσι και αλλιώς ως τις 2 του Οκτώβρη υπάρχει πρόγραμμα να έρθει ο πρίγκιπας στην Ελλάδα. Η ημερομηνία συμπίπτει με τη γενική συνέλευση».
Για το πού μπορεί κάποιος στο ίντερνετ να βρει πληροφορίες για τον πρίγκιπα: «Κάντε υπομονή αύριο, περιμένω το ραπόρτο σήμερα το βράδυ από τη Σαουδική Αραβία και θα το πάρετε».
Για το πού είναι η έδρα των επιχειρήσεών του: «Η έδρα των επιχειρήσεων είναι στην Τζέντα. Κάντε υπομονή μέχρι αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: