Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

"Συγγνώμη που δεν είχαμε χημικές τουαλέτες!"

Στα όσα έγιναν στις κερκίδες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης αναφέρθηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σάκης Τονουσίδης καυτηριάζοντας τη στάση της αστυνομίας.

"Συγγνώμη που δεν είχαμε χημικές τουαλέτες!"
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για τη σύσκεψη με την αστυνομία και τη μετάβαση των φίλων του ΠΑΟΚ: "Σε κάθε ματς γίνεται μία σύσκεψη. Όταν λες το "ναι" στη μετακίνηση φιλάθλων, σημαίνει ότι είσαι έτοιμος να πάρεις κάποια μέτρα. Στην πρωινή σύσκεψη, στις 11:00, λέει ο καθένας τι έκανε από την πλευρά του. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε και φόρτο εργασίας και αποχώρησε, κάτι που κατέγραψε ο παρατηρητής.
Στον αγώνα όλα κύλησαν ομαλά. Οι οπαδοί μας πήγαν κανονικά, τα λεωφορεία πάρκαραν, οι φίλαθλοι μπήκαν με ταυτότητες κτλ. Ο Πανιώνιος εκτίμησε ότι μπορεί να δώσει εισιτήρια για τα λίγα, περίπου 150 άτομα, που δεν είχαν κάρτα εισόδου και έτσι άνοιξε ένα εισιτήριο. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Κάποια στιγμή, οι φίλαθλοί μας είπαν ένα σύνθημα, το οποίο ακολούθησαν και οι οπαδοί του Πανιωνίου".
Για το πώς προέκυψε το πρόβλημα στο ημίχρονο: "Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις ψηλά. Κάποια στιγμή, με το που έληξε το ημίχρονο, κάποιοι φίλαθλοί μας μετακινήθηκαν για να πάνε στην τουαλέτα. Ο διοικητής μας είπε ότι τα ΜΑΤ νόμισαν ότι οι φίλαθλοί μας ξεκίνησαν να βγουν έξω από το γήπεδο. Οι φίλαθλοί μας δεν είχαν πρόβλημα με τους αστυνομικούς που ήταν ήδη μέσα στην κερκίδα, αλλά με αυτούς που ήταν έξω από αυτήν και δεν τους άφηναν να πάνε στην τουαλέτα.
Έτσι, το πρόβλημα επεκτάθηκε, έπεσαν δακρυγόνα και υπήρξε ένταση σε όλη την κερκίδα. Φανταστείτε ότι οι οπαδοί του Πανιωνίου έσπασαν την πόρτα και έδωσαν νερά στους φιλάθλους μας, για να μπορέσουν να αναπνεύσουν και να συνέλθουν από τα χημικά. Προσωπικά, ευχαριστώ τους ανθρώπους και τους φιλάθλους του Πανιωνίου. Έσπασαν την πόρτα για να αποφύγουμε το στρίμωγμα, μας έδωσαν νερά, φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας...".
Για τη στάση της αστυνομίας: "Θα πρέπει να μας πουν για ποιο λόγο ήρθαν οι αστυνομικοί πάνω και δεν άφηναν τους οπαδούς μας να πάνε στην τουαλέτα. Γιατί τέτοιο μίσος; Δεν υπήρξαν ούτε υβριστικά, ούτε τίποτα... Το είχαμε πει και στη σύσκεψη, είχαμε επιστήσει την προσοχή στους φιλάθλους μας, οι οποίοι ήταν κύριοι. Απλώς, δεν είχαμε την... ταξιδιωτική οδηγία της αστυνομίας: μην έχετε τατουάζ, να είστε κουρεμένοι, να μην έχετε μπύρες, να έχετε γάλατα... Κρίνουν τους οπαδούς μίας ομάδας από την εμφάνισή τους, από το πόσα σκουλαρίκια φοράνε... Αν ο Σισέ ήταν οπαδός, θα έτρωγε πόρτα!
Αν οι οπαδοί μας χθες ήθελαν να επιτεθούν, η διμοιρία που ήταν μέσα δε θα έβγαινε ποτέ από την κερκίδα. Εμείς είμαστε αγανακτισμένοι, γιατί δείχνουν ότι δε θέλουν να μετακινούμαστε. Θέλουν να έρχονται άλλες ομάδες με ελικόπτερα. Εμείς δεν έχουμε ελικόπτερα....
Ο παρατηρητής δεν ξέρω τι θα γράψει, αλλά όταν ήμασταν στον αγωνιστικό χώρο μαζί, του έλεγα να ρωτήσει την αστυνομία για ποιον λόγο έγιναν αυτά, γιατί δε μας αφήνει η αστυνομία. Πρόκειται για ομάδα "καταστολής". Ας μας απαντήσουν πού υπήρξε πρόβλημα και τι έπρεπε να "καταστείλουν". Σπάσαμε κάγκελα; Επιτεθήκαμε στους οπαδούς του Πανιωνίου; Τι κάναμε; Επειδή θέλαμε να κάνουμε την ανάγκη μας; Επειδή δεν προνοήσαμε να έχουμε χημικές τουαλέτες στην κερκίδα;".
Για τις ενέργειες του Θόδωρου Ζαγοράκη: "Ήταν έξαλλος. Ζητήσαμε να μην έχουμε συνοδεία αστυνομίας. Συνοδεία της διοίκησης πήραμε τους φιλάθλους μας και τους οδηγήσαμε στην έξοδο. Αν δεν ήταν ο πρόεδρος εκεί, θα είχαμε πολλά προβλήματα. Δεν καταλάβαιναν, η συμπεριφορά τους ήταν προκλητική. Ο κάθε αστυνομικός είχε άποψη. Άλλος είχε άποψη για τα χρέη, μας έλεγαν "μην ξανάρχεστε" και διάφορα άλλα...
Συνήθως, για να γίνει κάτι φταίνε και οι δύο. Σε αυτήν την περίπτωση, φταίει μόνο ένας. Αν καθίσετε και τα βάλετε όλα κάτω, θα διαπιστώσετε αυτό που λέω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: