Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ναβάρο: «Άξιζα τον τίτλο του MVP»

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο φρόντισε να... αυτοχαρακτηριστεί άξιος κάτοχος του τίτλου του MVP του Ευρωμπάσκετ, με τον διεθνή Ισπανό σούτινγκ γκαρντ να αναφέρεται και στην... συνήθη πορεία των «φούριας ρόχας» προς την κορυφή...



Ο 31χρονος διεθνής σούτινγκ γκαρντ της Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, μίλησε στην AS.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

- Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του  χρυσού μεταλλίου...


«Είμαι πολύ χαρούμενος, αυτή η ομάδα τα αξίζει όλα. Κάναμε απίστευτη δουλειά. Όλοι είδατε ότι η ομάδα πήγε στον τελικό χωρίς άγχος και εκνευρισμό και έβαλε πολλούς πόντους.
Δεν ξέρω αν αξιολογούμε σωστά όλα όσα έχουμε πετύχει. Αφιερώνω το μετάλλιο στον λαό της Ισπανίας, σε συγγενείς και φίλους και όσους δεν βρίσκονται πια κοντά μας...».

- Ήταν πολύ συγκινητική η χειρονομία σου προς τον Φελίπε Ρέγες (σ.σ. σήκωσαν μαζί το τρόπαιο του Ευρωμπάσκετ)...

«Είμαστε πολύ κοντά, είμαστε φίλοι και ξέρω πόσο δύσκολο ήταν για εκείνον να δείξει πλήρη αυτοσυγκέντρωση στα παιχνίδια μετά την απώλεια του πατέρα του. Έτσι θέλαμε όλοι οι παίκτες να του αφιερώσουμε τον τίτλο. Είμαστε μια πολύ ανθρώπινη ομάδα».

- Προσωπικά για σένα, είναι διπλή η χαρά, αφού βγήκες και MVP της διοργάνωσης...

«Συνήθως δεν μιλάω με αυτόν το τρόπο, αλλά πιστεύω ότι το άξιζα.
Το επίπεδο που αγωνίστηκα στα τρία τελευταία παιχνίδια ήταν εξαιρετικό. Έφτασα σε πολύ καλό επίπεδο τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά».

- Θα είσαι την επόμενη χρονιά στο Λονδίνο;

«Αισθανόμουν καλύτερα λίγα χρόνια πριν. Ελπίζω να κάνω μια καλή χρονιά φέτος και να αποφύγω τους τραυματισμούς ώστε να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

- Τι βαθμό θα έβαζες στο Ευρωμπάσκετ;

«Δεν θα μπορούσα παρά να βάλω δέκα! Ήταν μια διοργάνωση με πολλές καλές στιγμές, όλοι ήθελαν να κερδίσουν και εμείς περισσότερο από όλους, γιατί ήμασταν το φαβορί και έπρεπε να αποδείξουμε την αξία μας».

- Στο φετινό Ευρωμπάσκετ δώσατε 11 παιχνίδια αντί για 9, ήσασταν προετοιμασμένοι;

«Είμαστε μια ιστορική ομάδα. Το να κερδίσεις 10 από τα 11 ματς και να φτάσεις στην κορυφή δεν είναι δύσκολο, το να παραμείνεις πρώτος είναι όμως».


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: