Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Όλα επιτρέπονται τη νύχτα!

Η μαγευτική Σιγκαπούρη αποτελεί τη 14η στάση στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Στο εντυπωσιακό νυχτερινό σκηνικό της ασιατικής πόλης, ο Σεμπάστιαν Φέτελ διεκδικεί όχι μόνο τη νίκη αλλά και την πρόωρη κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου στους οδηγούς!
Όλα επιτρέπονται τη νύχτα!
Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής έχει προβάδισμα 112 πόντων από τον πλησιέστερο αντίπαλο του και εφόσον αυξήσει αυτό το προβάδισμα κατά 14 βαθμούς, θα είναι και μαθηματικά πρωταθλητής!
Παρόλα αυτά, ο 23χρονος οδηγός των "Ταύρων" κρατάει χαμηλούς τόνους: "Υπάρχει ακόμα δρόμος. Προφανώς είμαι σε ισχυρή θέση, πράγμα το οποίο πιστεύω πως αξίζουμε καθώς έχουμε δουλέψει σκληρά, κάνοντας ελάχιστα λάθη. Αν φύγουμε από τη Σιγκαπούρη, έχοντας αυξήσει κι άλλο τη διαφορά στη βαθμολογία, τότε θα έχουμε κάνει καλή δουλειά".
"Είχαμε κάποιους καλούς αγώνες στη Σιγκαπούρη στο παρελθόν, ειδικά πέρυσι που τερμάτισα δεύτερος, πίσω από τον Αλόνσο. Μου αρέσει πολύ αυτό το σιρκουί! Αποτελεί μεγάλη πρόκληση καθώς υπάρχουν πολλές στροφές, ο γύρος είναι μεγάλος σε διάρκεια, έχει ζέστη και φυσικά ο αγώνας διεξάγεται νύχτα! Υπάρχουν λοιπόν πολλά ξεχωριστά στοιχεία στη Σιγκαπούρη. Το μονοθέσιο μας αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό εκεί, άρα ελπίζω φέτος να πανηγυρίσουμε τη νίκη", πρόσθεσε.
Όσο για τον Μαρκ Γουέμπερ, μετά την εγκατάλειψη στη Μόντσα, οι ελπίδες να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση είναι πια ελάχιστες. Στοχεύει όμως στη νίκη που θα φέρει τη Red Bull Racing μία ανάσα από τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο και στους κατασκευαστές!
"Ο νυχτερινός αγώνας της Σιγκαπούρης αποτελεί πρόκληση. Η αγωνιστική διαδρομή έχει αναπηδήσεις και παρότι οι 1500 προβολείς φωτίζουν επαρκώς τους δρόμους, δεν αντικαθιστούν πλήρως το φως του ήλιου. Αυτό κουράζει τους οδηγούς. Επίσης είναι από τους μεγαλύτερους σε διάρκεια αγώνες, πλησιάζει το χρονικό όριο των δύο ωρών που έχει θέσει η FIA, με τη ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία, να δυσκολεύουν πολύ τις συνθήκες εντός κόκπιτ. Πέρυσι τερμάτισα τρίτος στη Marina Bay αλλά τα προηγούμενα χρόνια, το σιρκουί αυτό δεν έκρυβε ευχάριστες στιγμές για μένα. Απολαμβάνω την οδήγηση εκεί και ελπίζω να κερδίσω φέτος. Σε ότι αφορά στο πρωτάθλημα, μόλις 14 βαθμοί χωρίζουν τέσσερις οδηγούς: εμένα, τον Αλόνσο, τον Μπάτον και τον Χάμιλτον και κανείς μας δεν πρόκειται να χαριστεί στους υπόλοιπους", τόνισε ο Αυστραλός.
Ενδιαφέροντα στοιχεία για το Grand Prix της Σιγκαπούρης:
- Το Grand Prix της Σιγκαπούρης έγινε το 2008 το πρώτο στην ιστορία της Formula 1 που έλαβε χώρα υπό το φως προβολέων
- Η Red Bull Racing θα διεκδικήσει την Κυριακή την πρώτη της νίκη στη διαδρομή της Marina Bay
- To 2009 ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ τερμάτισε στην έβδομη θέση, κατακτώντας τους τελευταίους βαθμούς της πλούσιας καριέρας του στο σπορ
- Οι ομάδες θα έχουν στη διάθεση τους την πολύ μαλακή και τη μαλακή γόμα ελαστικών.
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: