Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Οι τέσσερις όροι της τρόικας στον Ευάγγελο Βενιζέλο!!

Τέσσερις όρους θα θέσει σε λίγη ώρα η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να επιτρέψει την εκταμίευση των 8 δισ. ευρώ, που θα επιτρέψουν την ομαλή καταβολή των μισθών και των συντάξεων για το μήνα Οκτώβριο.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που δημοσιεύονται στο newscode.gr  εκτός από τις 100.000 ονομαστικές απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα ζητηθεί η συγκεκριμενοποίηση, με ημερομηνίες και ονόματα, αποκρατικοποιήσεων που έχουν ήδη αποφασισθεί, η νέα αλλαγή στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, καθώς θεωρείται ότι πρέπει να γίνουν και νέες παρεμβάσεις και η εξομοίωση του φόρου στα καύσιμα, καθώς εκτιμάται ότι αυτός είναι ο πρώτος έμμεσος φόρος ο οποίο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί για να φέρει επιπλέον έσοδα στο δημόσιο μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλοι, ενώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Σύμφωνα με μια εκδοχή, θα έχουν, μεταξύ άλλων, να κάνουν με περικοπές στα λεγόμενα «ευγενή» ταμεία και στην κατάργηση όλων των ειδικών προνομιών, ακόμα και σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Τέλος, σε ό,τι αφορά στις απολύσεις, όπως έχει ήδη σημειωθεί, θα πρέπει να είναι ονομαστικές, προκειμένου να τσεκαριστεί ότι έγιναν κιόλας.

Αν η ελληνική πλευρά δεν παρουσιάσει με τρόπο συγκεκριμένο τρόπο το τι πρόκειται να κάνει πάνω και στα τέσσερα αυτά μέτωπα, τότε τα λεφτά της 6ης δόσης δεν πρόκειται να εκταμιευθούν και οι μισθοί και οι συντάξεις του Οκτωβρίου θα «μείνουν» στον αέρα, κυριολεκτικά. Γι αυτό και η σημερινή τηλεδιάσκεψη είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη και κομβική για τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: