Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ισχυρός παίκτης (ΠΑΟΚ) για το Champions League!!

Πιο σημαντικό από τη νίκη στη Νέα Σμύρνη αποδείχθηκε τελικά η απόδοση του ΠΑΟΚ. Ήταν όσο ΠΑΟΚ θα έπρεπε για να αποκτήσει αυτό που χάθηκε στην Κρήτη και που, σε τελική ανάλυση, αν το καλοσκεφτείς, υπάρχει ένα σκοτεινό τρίλεπτο που τον χωρίζει από την κορυφή. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.
Ο ισχυρός παίκτης (ΠΑΟΚ) για το Champions League
Είναι άσκοπο να συζητούμε για τις θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και το πράγμα περιπλέκεται περισσότερο όσο δεν ξεκαθαρίζει οριστικά το τοπίο στο ελληνικό πρωτάθλημα με τις ομάδες που θα πάρουν μέρος, ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να έχει απόσταση από την κορυφή.
Για την κορυφή θα γίνεται λόγος και γι αυτή θα συζητούμε όσο αποδίδει όπως στη Νέα Σμύρνη. Όσο είναι ουσιαστικός και σίγουρος για τις επιλογές του και μπορεί να αποσπά θετικά αποτελέσματα.
Στον απολογισμό του μέχρι τώρα, πέρα από το τρίλεπτο της ανατροπής του Εργοτέλη, όταν έχασε μέσα από τα χέρια του και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης τη νίκη στο Παγκρήτιο, έχει «γράψει» αρκετά θετικά στοιχεία.
Στον πιο σημαντικό προβληματισμό του μικρού αυτού απολογισμού ίσως να μην τοποθετούσαμε την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη. Εκεί, στην Κρήτη, πολλά πήγαν στραβά. Και η αποβολή του Αρίας και η εικόνα της ομάδας σε κρίσιμα σημεία...
Στον αγώνα με την Ξάνθη υπήρχαν σοβαρότερα προβλήματα, μόνο που τελικά τα «χώνεψε» η νίκη και ξεχάστηκαν εύκολα. Ίσως μάλιστα αυτό να ήταν μια από τους λόγους της ήττας, στη συνέχεια, από τον Εργοτέλη.
Με μία νίκη στη Νέα Σμύρνη δεν παίρνεις το πρωτάθλημα. Ούτε καν στην Ευρώπη δεν βγαίνεις. Απλά, ανάλογα με την απόδοση της ομάδας, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που προσφέρονται από τη νίκη με τον Πανιώνιο, παίρνεις δυό ανάσες και συνεχίζεις σε ένα δρόμο που είναι μακρύς και για το τέλος του κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος.
Κανείς δεν έχει μιλήσει ακόμη για ξεκάθαρους αγωνιστικούς στόχους και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο ΠΑΟΚ παίζει για το καλύτερο που μπορεί να αποσπάσει ένας τέτοιος ΠΑΟΚ και φαίνεται πολύ απλό:
Δεν είναι λιγότερο από την Ευρώπη και ίσως δεν είναι περισσότερο από τη θέση του τσάμπιονς λιγκ. Το ότι δημιουργήθηκαν απαιτήσεις για το δεύτερο και ενισχύθηκαν όσο οι άμεσοι αντίπαλοι αποδυναμώνονται, είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας, για άλλη μια φορά.
Ήδη έχει γίνει μια συζήτηση και μάλιστα εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο ΠΑΟΚ δεν έκανε μεταγραφές και έμενε με τα κενά του και τις αδυναμίες του, ενώ θα μπορούσε να είναι οριστικά ο ισχυρός παίκτης για μια θέση στο τσάμπιονς λιγκ.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: