Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Τη λυπήθηκε μέχρι και ο ΠΑΟΚ

To χθεσινοβραδινό ντέρμπι των «δικέφαλων» κέρδισε ο ΠΑΟΚ, γιατί έχει: καλύτερη ομάδα, καλύτερο προπονητή, καλύτερο ρόστερ απο την ΑΕΚ. Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.
Τη λυπήθηκε μέχρι και ο ΠΑΟΚ
Τόσο... απλά είναι τα πράγματα. Και έγιναν πολύ πιο εύκολα από τη στιγμή που η Ενωση δεν είχε... μισό διακριθέντα!
Τρία γκολ στον πρώτο 45λεπτο και -κυριολεκτικά- συντήρηση (εν όψει Ρούμπιν Καζάν) στην επανάληψη. Διαφορετικά θα... παρακαλούσαν τους γηπεδούχους να τους λυπηθούν και να μην τους διασύρουν με καμιά 6άρα! Για τέτοιο χάλι μιλάμε από πλευράς «κιτρινόμαυρων», που μπήκαν χωρίς νεύρο στο «καμίνι» της Τούμπας και στα 93 λεπτά της αναμέτρησης απείλησαν μόλις μία φορά (στο 21'), από μια... ευγενική προσφορά του Κρέσιτς.
Για να μην το κουράζω: η αγωνιστική σοβαρότητα του ΠΑΟΚ αντανακλά τη σοβαρότητα του Μπόλονι. Μια ομάδα με συγκεκριμένο σύστημα-τακτική-στρατηγική στο παιχνίδι της και κυρίως με ποδοσφαιριστές που μπορούν να τα υπηρετήσουν.
Κι απ' την άλλη η γνωστή ΑΕΚ, δηλαδή χωρίς αρχή και τέλος, με διαφορετικό ξανά σύστημα, χωρίς τρεξίματα, χωρίς συνοχή μεταξύ των γραμμών της, χωρίς αυτοματισμούς και αλληλοκαλύψεις, χωρίς έκρηξη και εμπνεύσεις. Ο ΠΑΟΚ έκανε... πάρτι απ' την πλευρά του Καράμπελα, ο Μπόλονι φόρτωνε συνέχεια με δύο και τρεις παίκτες το δεξί «φτερό» του και ο Χιμένεθ παρακολουθούσε... μακάριος από τον πάγκο του!
Μπορεί στις καλοκαιρινές προγραμματικές του δηλώσεις ο... απρόβλεπτος και αντιφατικός Μανόλο να μην υποσχέθηκε τίτλους και ωραίο ποδόσφαιρο, δεσμεύτηκε όμως για μια δουλεμένη και συμπαγή ομάδα που δύσκολα θα χάνει. Τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα; Να μετράει 4 γκολ από την Αντερλεχτ, 3 από την Ξάνθη και 3 από τον ΠΑΟΚ.
Μάλιστα, τα χθεσινά ήταν όλα εκτελέσεις μέσα από τη μικρή περιοχή. Και το χειρότερο; Βάζει σε κίνδυνο και την υστεροφημία παικτών όπως οι Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Γκουντγιόνσεν. Παίκτες απλήρωτους έχει και ο ΠΑΟΚ, μόνο που αυτός συγκριτικά με πέρυσι παρουσιάζεται σε ακόμη καλύτερο επίπεδο, ενώ η ΑΕΚ να μην μπορεί πλέον να τον συναγωνιστεί!
ΥΓ. Λένε δείξε μου τον προπονητή σου να σου πω τι ομάδα έχεις. Ετσι, λοιπόν, και η ΑΕΚ είναι όπως ο Χιμένεθ: ή του ύψους ή του βάθους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: