Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

«Φαν Πέρσι όπως Μέσι!»

Ο Αρσέν Βενγκέρ προχώρησε στον «ασεβή» παραλληλισμό των αγωνιστικών ικανοτήτων του επιθετικού του με εκείνες του κορυφαίου παίκτη του κόσμου: «Οι κινήσεις του μπερδεύουν τους αμυντικούς, όπως κάνει ο Μέσι».


Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός θα κληθεί να κάνει την έκπληξη και να πάρει αποτέλεσμα στο «Εμιρεϊτς». Για να αυξήσει τις αντικειμενικά όχι και πολλές πιθανότητες του στο άντρο της Αρσεναλ, θα πρέπει να εξαφανίσει το μεγάλο αστέρι των Κανονιέρηδων. Μετά και τη φυγή των Σεσκ Φάμπρεγας, Σαμίρ Νασρί, αυτό το... παράσημο έχει δοθεί στον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος με τα δύο γκολ που πέτυχε το Σάββατο κόντρα στη Μπόλτον, έφτασε τα 100 με τη φανέλα της Αρσεναλ.

Ωστόσο, το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού θα έχει να αντιμετωπίσει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα στον περιορισμό του Ολλανδού επιθετικού. Το γιατί το ανέλυσε ο ίδιος ο προπονητής των Λονδρέζων. Ο Αρσέν Βενγκέρ θέλοντας να δείξει το πόσο εκτιμάει την αγωνιστική συμπεριφορά του παίκτη του, τον παρομοίασε με τον Λιονέλ Μέσι: «Μερικές φορές όταν τον βλέπω να παίζει, μπορώ να πω πως μου θυμίζει τον Μέσι. Αναφέρομαι στις κινήσεις του στο γήπεδο. Ενώ είναι σέντερ φορ, δεν βρίσκεται πάντοτε μπροστά. Μοιάζει εξαφανισμένος, κινείται περιφερειακά, μπερδεύει τους κεντρικούς αμυντικούς και τη στιγμή που πρέπει, εμφανίζεται ξαφνικά. Τότε, όπως και ο Μέσι, με ένα άγγιγμα της μπάλας σκοράρει και αυτό είναι που κάνει έναν παίκτη μεγάλο. Και ο Φαν Πέρσι είναι ένα ατόφιο ταλέντο!»







Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: