Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

«Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε»

Ο Στέλιος Μαλεζάς μίλησε για τη νίκη επί της ΑΕΚ με 3-0 αλλά και για τη συνέχεια της σεζόν.
«Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο "Αθλητικό Metropolis":

Χθες το βράδυ ο διεθνής αμυντικός του ΠΑΟΚ έφθασε και τις 100 συμμετοχές στην Α Εθνική.
«Νομίζω ότι είναι σαν χθες ο αγώνας με την Ξάνθη που έκανα την πρώτη μου συμμετοχή. Μακάρι να έρθουν ακόμη περισσότερες...», τόνισε.
Τελικά ήταν πολύ καλός ο ΠΑΟΚ ή βρέθηκε και η ΑΕΚ σε κακή μέρα;
«Η αλήθεια είναι στη μέση. Εμείς είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ δεν ήταν όπως την περιμέναμε. Έτσι ήρθε το αποτέλεσμα»
Η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλή. θα υπάρχει ανάλογη συνέχεια;
«Ποτέ δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε είτε σε μία καλή εμφάνιση είτε σε μία νίκη. Πρέπει να κοιτάμε τα λάθη μας, να τα διορθώνουμε για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Και πρέπει να αποκτήσουμε διάρκεια και σταθερότητα για να έρθουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και να προοδεύσει ακόμη περισσότερο ο ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να σταματάει ποτέ η δουλειά...»
Πιο ήταν το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ;
«Αρκετοί παίκτες ήταν σε καλή μέρα. Οι επιθετικοί και το κέντρο βοήθησαν να πετύχουμε τα γκολ και να έχουμε πιο εύκολο βράδυ. Βέβαια μαζί με προπονητή κοιτάξαμε τα μειονεκτήματα της ΑΕΚ και κτυπήσαμε εκεί»
Ο Έτο ήταν πολύ βελτιωμένος. Βρέθηκε η χημεία μαζί του;
«Ο Έτο θεωρώ ότι δέχθηκε άδικη κριτική. Μπορεί να μην ήταν σε κατάλληλη φόρμα όταν ήρθε. Κάποια παιχνίδια μπορεί να μην του βγήκαν. Αλλά ήταν πολύ εύκολα να του γίνεται μία τόσο αρνητική κριτική. Πρέπει να αφήσουν σε κάθε παίκτη χρόνο να βρεθεί σε φόρμα και να νιώσει καλύτερα με τους συμπαίκτες του. Καλό είναι να δίνουμε χρόνο για να δούμε. Μου φαίνεται περίεργο να αποθεώνεται τώρα ενώ στα προηγούμενα ματς δέχθηκε πολύ έντονη κριτική. Αυτό δείχνει ότι είναι δυνατός χαρακτήρας και μπορεί να ανταπεξέλθει σε υψηλές απαιτήσεις»
Τα ακραία επιθετικά μπακ ο Λίνο και ο Έτο, μήπως αφήνουν κενά στην άμυνα;
«Η κριτική καλό είναι να γίνεται για να βλέπουμε τι δεν κάνουμε σωστά. Μπορεί κάποιες φορές αυτοί που λένε κάτι τέτοιο να έχουν δίκαιο. Αλλά αν καλύπτει ο ένας και ανεβαίνει ο άλλος όλα μπορούν να δουλεύουν σωστά. Θα πρέπει να βρούμε τη χημεία οι πίσω να δούμε πως να μην γίνονται μειονέκτημα αυτές οι προωθήσεις αλλά πλεονέκτημα για μας. Θα πρέπει να δουλεύουμε σε αυτό. Γιατί όπως είπαμε κάποια λάθη γίνονται και πρέπει να διορθώνουμε».
Για τη συνεργασία του με τον Κοντρέρας είπε:
«Έχω πει πολλές φορές από τη στιγμή που ήρθε και αυτός και άλλοι συμπαίκτες όπως ο Τσιρίλο, με μεγάλη εμπειρία με έχουν βοηθήσει να βελτιωθώ. Όντως ο Κοντρέρας είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Με μεγάλες παραστάσεις από υψηλό επίπεδο και αυτό μπορεί να μας βοηθήσει όλους»
Σε ερώτηση για το αν στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ σκέφτονταν και τη Ρουμπίν, είπε:
«Δε νομίζω ότι πήγαμε να ρίξουμε ρυθμό. Δε συμφωνώ ... Ανέβηκε ΑΕΚ, ίσως κι εμείς ήμασταν λίγο κουρασμένοι και επειδή είχαμε και επόμενο ματς να μας περιμένει με ένα δύσκολο ταξίδι, είδαμε αυτό το ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά ανέβηκε και η ΑΕΚ...»
Για τον Αθανασιάδη και το Μπαλάφα είπε:
«Είναι σημαντικό να στηρίζεται ο ΠΑΟΚ σε Έλληνες παίκτες. Από ότι ξέρω κάτι τέτοιο έχει πει και ο κ. Μπόλονι. Να στηρίζεται ο ΠΑΟΚ σε Έλληνες παίκτες ως ελληνική ομάδα. Με καλούς Έλληνες και έμπειρους ξένους γίνεται το καλύτερο μίγμα για να έρθουν επιτυχίες. Και στο εξωτερικό το ίδιο γίνεται με γηγενείς παίκτες που πλαισιώνονται από ποιοτικούς ξένους. Και ο Κλάους και ο Μπαλάφας είναι έτοιμοι να προσφέρουν».
Ο ΠΑΟΚ έχει τώρα δύο ματς φωτιά σε τρεις μέρες:
««Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι το επόμενο ματς, με τη Ρουμπίν. Για να πετύχουμε κάτι παραπάνω θα πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς χωριστά. Τώρα έχουμε το μυαλό μας στη Ρουμπίν. Ας αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη τον Ολυμπιακό»
Για την περσινή εμπειρία της Ευρώπης είπε:
«Η εμπειρία είναι σημαντική σε όλους τους τομείς. Όχι μόνο για την Ευρώπη. Μας βοήθησε η περσινή πορεία και στην Ελλάδα να βλέπουμε αλλιώς τα ματς. Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πέρυσι πήραμε εμπειρίες έτσι ώστε φέτος να μπορέσουμε και με πιο δύσκολες ομάδες να φέρουμε ξανά επιτυχίες. Υπάρχουν δύσκολα ματς μπροστά μας, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο παντού».
Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει πιο επιθετικό πνεύμα; Αποδίδει;
«Είναι πολύ δύσκολο να περάσουμε σε άλλη κατάσταση. Να κρατήσουμε και το μηδέν και να δημιουργούμε και πολλές ευκαιρίες. Θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να τα καταφέρουμε στο βαθμό που θέλουμε. Έχουμε χρόνο να δουλέψουμε σε αυτούς τους τομείς...»
Τέλος για την Εθνική και το εξωτερικό είπε:
«Έχω και την Εθνική στο μυαλό μου, καθώς είναι τιμή για κάθε αθλητή. Όσο για την προοπτική του εξωτερικού θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δεν το είχα στο μυαλό μου. Είναι νωρίς όμως. Ο Ιανουάριος είναι μακριά. Θα είναι κακό και για μένα και για τον ΠΑΟΚ αν σκέφτομαι έτσι. Τώρα έχω το μυαλό μου μόνο στον ΠΑΟΚ...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: