Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ο ΠΑΟΚ πλέον ψάχνει το χρήμα, δεν το περιμένει!!

Ο Ζήσης Βρύζας έχει αντιληφθεί ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Ο ΠΑΟΚ πλέον ψάχνει το χρήμα, δεν το περιμένει
Πάνε σχεδόν 2,5 μήνες από τη μέρα που ο Ζήσης Βρύζας ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ήδη η διοίκησή του έχει δείξει ξεκάθαρα δείγματα της φιλοσοφίας της. Απ' όλες τις κινήσεις της μέχρι σήμερα, έχει φανεί πώς το πρωτεύον για τους νέους διοικούντες τον "Δικέφαλο" είναι να βρεθούν νέες πηγές εσόδων.
Ο Ζήσης Βρύζας βρίσκεται διαρκώς σε επαφές και συζητήσεις με επιχειρηματίες που διαθέτουν την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια για να ενισχύσουν τον ΠΑΟΚ, την ίδια ώρα που το εμπορικό τμήμα βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης όπως προκύπτει και από την δημιουργία της θέσης εμπορικού διευθυντή.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, έχοντας ζήσει τον ΠΑΟΚ στην εποχή των παχιών αγελάδων γνωρίζει πώς-πέρα από το ζήτημα της αδειοδότησης-για να κρατηθεί η ομάδα σε ανταγωνιστικά επίπεδα και να κάνει πρωταθλητισμό,- χρειάζεται μπόλικο χρήμα. Μέχρι και το καλοκαίρι του 2010 αυτό έρεε άφθονο στα ταμεία από τη μαζική συμμετοχή του κόσμου και όλα όσα αυτή συνεπαγόταν, όμως την τελευταία διετία (και ειδικά φέτος) η οικονομική κρίση οδήγησε στο κλείσιμο της κάνουλας.
Το... λεπτό σημείο επιτυχίας
Επειδή, όμως, τα πάντα είναι αλυσίδα, η επιτυχία της... επιθετικής πολιτικής που ασκεί τους τελευταίους μήνες η ΠΑΕ για να βρει χρήμα εξαρτάται από τη στάση που θα κρατήσει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Με απλά λόγια, μία γεμάτη Τούμπα και ένας ενεργός από κάθε άποψη κόσμος (που θα στηρίζει προϊόντα και υπηρεσίες της ΠΑΕ), θα είναι το καλύτερο όπλο στα χέρια του Βρύζα και των συνεργατών του για να προσελκύσουν επιχειρηματίες και χορηγούς.
"Ο ΠΑΟΚ είναι ο λαός του" λέει μία γνωστή ρήση και αυτό βρίσκει απόλυτη εφαρμογή και στα οικονομικά του συλλόγου.
Ο ρόλος της ομάδας και του Μπόλονι
Δυστυχώς, όμως, αυτή την περίοδο μεγάλη μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ απέχει, όπως αποδεικνύεται από τις άδειες κερκίδες της Τούμπας. Ο οπαδός του ΠΑΟΚ, όπως κάθε Έλληνας, είναι χτυπημένος από την κρίση και παράλληλα παγωμένος από την ομάδα του, που την βλέπει να αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και παράλληλα να έχει αποδυναμωθεί.
Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι πώς μπορεί να ζεσταθεί αυτός ο κόσμος-δίνοντας από το υστέρημά του σε πολλές περιπτώσεις-να βρεθεί και πάλι στις κερκίδες της Τούμπας. Στη φάση που βρισκόμαστε, αυτό μπορεί να προκληθεί μόνο μέσα από τις εμφανίσεις της ομάδας. Οι παίκτες και ο Μπόλονι είναι οι μόνοι που μπορούν και πάλι να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των ΠΑΟΚτσήδων με την πορεία τους στα πλέι οφ και την κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι' αυτό και όλο το βάρος, αυτή την περίοδο, πέφτει στη δική τους προσπάθεια.
Υ.Γ. Οι επαφές του Βρύζα για την εξεύρεση οικονομικών πόρων είναι τόσο έντονες που φθάνουν μέχρι και την ομογένεια της Αυστραλίας.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: