Σάββατο 7 Απριλίου 2012

«Ολυμπιακός, Αστέρας και Αρης οι καλύτεροι στον β' γύρο»

Ο στόχος της εισόδου στα play offs, μπορεί να μην υπάρχει, πλέον, για τον Αρη, ωστόσο ο Μανουέλ Μασάδο, δεν χάνει την πίστη του στην ομάδα και στον τελευταίο στόχο που της έχει απομείνει, αυτόν της κατάληψης της 6ης θέσης η οποία, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να οδηγήσει στα ευρωπαϊκά κύπελλα.
«Ολυμπιακός, Αστέρας και Αρης οι καλύτεροι στον β' γύρο»
Για το κίνητρο της 6ης θέσης: « Η υποχρέωση ενός επαγγελματία, είναι πάντα να βγαίνει στο γήπεδο και να προσπαθεί να κερδίζει. Από εκεί και πέρα η ομάδα έχει κάνει έναν πολύ καλό β΄ γύρο, προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό. Αν κοιτάξουμε λίγο τη στατιστική ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Αρης, είναι αυτοί που έχουν την καλύτερη συγκομιδή στον β΄ γύρο στον οποίο όμως μπήκαμε με ένα μεγάλο μειονέκτημα, ώστε να προλάβουμε τα play offs, όντας αρκετούς βαθμούς πίσω. Παρ΄ όλα αυτά, προσπαθήσαμε, παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται στον τελικό στόχο.
Ελπίζω οι οπαδοί της ομάδας να αναγνωρίσουν τη σκληρή δουλειά την οποία κάναμε, αλλά και τον επαγγελματισμό και το πάθος που δείξαμε. Και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο υποσχόμαστε πως θα αντιμετωπίσουμε και τα τρία επόμενα παιχνίδια που έχει να δώσει η ομάδα. Διότι, πέρα από το ότι είναι υποχρέωσή μας να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, η ομάδα έχει ακόμη μαθηματικές ελπίδες και όσο συμβαίνει αυτό θα συνεχίσει να διεκδικεί μέσα στο γήπεδο την είσοδο στα play offs».
Για την απογοήτευση που έχει επέλθει στον κόσμο του Αρη: « Το μόνο που μπορώ να πω, είναι αυτό που είπα και προηγουμένως. Ελπίζω να αναγνωρίσουνε τον επαγγελματισμό, τη σοβαρότητα και τη διάθεση την οποία δείξαμε στον β΄ γύρο για να διεκδικήσουμε το στόχο. Γνωρίζουμε σε ποια ομάδα ήρθαμε, γνωρίζουμε πως ο Αρης πάντα κυνηγά υψηλούς στόχους, αλλά όταν έφτασα εγώ στην ομάδα τα πράγματα ήταν ήδη πάρα πολύ δύσκολα. Παρ΄ όλα αυτά, όλοι μαζί, προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό και φτάσαμε αρκετά κοντά.
Από εκεί και πέρα θα το πω για μία ακόμη φορά, ότι η ομάδα, αυτή τη στιγμή, έχει να παίξει 9 βαθμούς στο πρωτάθλημα τους οποίους θα διεκδικήσει και θα πάρει και τους 9 (!) και όσο έχουμε τις μαθηματικές ελπίδες, θα δούμε αν αυτοί οι 9 βαθμοί θα μπορέσουν να μας δώσουν το εισιτήριο για τα play offs. Δεν θέλω να κουράσω όμως. Θεωρώ ότι η ομάδα κάνει έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο και είμαι σίγουρος ότι αυτό αναγνωρίζεται από τον κόσμο ο οποίος θέλω να μας στηρίξει και στα δύο επόμενα παιχνίδια που έχουμε για φέτος στην έδρα μας».
Η γνώμη του για τον Αστέρα Τρίπολης: « Είπα και προηγουμένως πως ο Ολυμπιακός είναι, σύμφωνα με τη στατιστική, η καλύτερη ομάδα του β΄ γύρου, όμως και η δική μας ομάδα έχει καταφέρει έναν εκπληκτικό β΄ γύρο. Όταν έφτασα, η ομάδα έκανε 1 βαθμό, μέσο όρο, ανά παιχνίδι και τώρα τους διπλασίασε, κάνοντάς τους, 2! Και αυτό το στοιχείο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μπροστά μας έχουμε τώρα τον Αστέρα Τρίπολης, μια ομάδα που είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν, παίζει έξυπνα και έχει πολύ γρήγορη μεταφορά από την άμυνα στην επίθεση.
Εκμεταλλεύεται πάρα πολύ την ευκαιρία που της δίνεται να κερδίσει παιχνίδια μέσα από τις αντεπιθέσεις. Είναι μια ομάδα η οποία, στο β΄ γύρο, στατιστικά προπορεύεται από εμάς και αξίζει τον δικό μας σεβασμό και της ιδιαίτερης προσοχής μας. Είμαστε μαζί στη βαθμολογία, παίζουμε στην έδρα μας, επομένως μοναδικός στόχος είναι η νίκη και η κατάληψη της 6ης θέσης. Ελπίζω, λοιπόν, να καταφέρουμε το στόχο που είναι οι τρεις βαθμοί».
Για την γνώση του Σάκη Τσιώλη για το υλικό του Αρη, όντας πρώην προπονητής του: « Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς ο κ. Τσιώλης ήταν εδώ στην αρχή της χρονιάς. Μετά πήγε στον Αστέρα της Τρίπολης, όπου βρήκε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση και αν δείτε την ομάδα του Αστέρα αυτή τη στιγμή, είναι μια ομάδα διαφορετική. Εχει αλλάξει πάρα πολλά πράγματα. Ετσι, λοιπόν, όταν έφυγε από εδώ ο κ. Τσιώλης, ήρθε ένας άλλος προπονητής, ένας ξένος προπονητής, φέρνοντας κι αυτός τις αλλαγές του, προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό.
Μετά έφυγε και αυτός και ήρθα εγώ, φέρνοντας κι άλλες αλλαγές. Επομένως, θεωρώ πως η πραγματικότητα του Αρη αυτή τη στιγμή, δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα της ομάδας, όταν στον πάγκο της ήταν ο κ. Τσιώλης. Λέω, λοιπόν, ότι η γνώση των πραγμάτων που έχει, εντός της δικής μας ομάδας, δεν θα είναι ένας τόσο κρίσιμος παράγοντας για το παιχνίδι».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: