Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ομαδάρα…!!

Ομαδάρα…
…Ελλαδάρα! Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών επικράτησε του Καναδά με 10-6, στο προολυμπιακό τουρνουά του Έντμοντον, παίρνοντας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Όπως μόνο εκείνο γνωρίζει, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε τους οικοδεσπότες Καναδούς έχοντας όπλο την καλή της άμυνα και θα βρεθεί στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού για 14η φορά στην ιστορία της.

Τι κι αν είχε το πλεονέκτημα της έδρας ο Καναδάς; Η Εθνική μας δεν καταλαβαίνει από τέτοια… Έχοντας την απαραίτητη σοβαρότητα οι διεθνείς μας έφτασαν στον στόχο τους, πήραν εύκολη νίκη και έδειξαν πως είναι Άγγλοι στο ραντεβού τους με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που τελείως τυχαία γίνονται στην Αγγλία!

Χωρίς να χάσει το προβάδισμα σε κανένα σημείο του ματς, με τον Αργύρη Θεοδωρόπουλο να έχει μεγάλα κέφια τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και τον Γιώργο Αφρουδάκη να μην καταλαβαίνει τίποτα από το ξύλο των Καναδών και να τους αφήνει «φιλοδώρημα» τέσσερα γκολ, η Εθνική επικράτησε του Καναδά.

Οι Καναδοί ονειρεύτηκαν για λίγο, όταν μείωσε ο Μπόιντ σε 9-6, πως μπορεί να ανατρέψουν την κατάσταση αλλά ο «Αφρου» τους έδωσε την χαριστική βολή! Έτσι είναι αυτά! Η εμπειρία των «παλιοσειρών» σε συνδυασμό με το ταλέντο των «νέων» έφερε ως αποτέλεσμα την μεγάλη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Tα οκτάλεπτα: 2-1, 2-1, 4-3, 2-1

ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν Άντριτς): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Μιράλης, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 3, Αφρουδάκης Χρ. 2, Δελακάς, Αφρουδάκης Γ. 4, Φουντούλης Ι., Μουρίκης, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος

ΚΑΝΑΔΑΣ (Άλεξ Μπέσλιν): Ράνταλ, Κουντάμπα, Βικάλο, Κονσταντίν – Μπίκα 2, Μπόιντ 1, Ρόμπινσον, Γκάσιτς, Γκράχαμ 2, Φέλταμ 1, Κόνγουεη, Ντάιγκλ, Μακ Ελρόι, Άλεκσιτς

Τα άλλα 3 εισιτήρια για το Λονδίνο πήραν, το Μαυροβούνιο (19-6 την Τουρκία), η Ρουμανία (19-8 την Βραζιλία) και η Ισπανία (11-7 τα Σκόπια).

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας, το Μαυροβούνιο (00.40 της Κυριακής ώρα Ελλάδας), στον έναν από τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης. Στον δεύτερο θα παίξουν (02.00) η Ρουμανία με την Ισπανία.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: